A blog célja:

Manapság egyre többet hallani a gördülő talpú cipőkről. Sokan esküdöznek, hogy mióta az egyik vagy másik nagyobb márka termékét hordják, azóta régi cipőjük már csak porosodik a lépcső alatt, míg mások keserű szájízzel tapasztalják, hogy nekik bizony nem jön be a gördülő talp. A nevem dr. Székely András, rezidens orvos vagyok, és ezzel a bloggal az a célom, hogy olvasóimnak bemutassam a gördülő talpú cipők világát, és közösen ismerjük meg a különféle márkák termékeit. Az oldalon cipőteszteket is olvashatnak a látogatók, továbbá boldog vagy épp boldogtalan tulajdonosok is megosztják velünk tapasztalatainkat.

Kapcsolat:

Várjuk észrevételeiteket, tapasztalataitokat, fényképeiteket:



Íratkozz fel hírfolyamunkra (RSS), hogy ne maradj le egy cikkről sem:


A blogot 2010.10.05 óta eddig ennyien olvasták:


Utolsó kommentek

  • brambika: doktor úr drága! hol vannak a a blogjának címadó gördülőcipő felettébb "hasznos és objektív" kriti... (2016.03.21. 22:24) iofit - a személyi asszisztens cipő
  • Toth K.: Walkmaxx magas szárú noi cipő Nagyon megtetszett, a színe, fekete,stb... NEM TUDTAM ELDÖNTENI, 3... (2016.03.21. 22:24) Közepes árfekvésű gördülőcipők
  • SuperG: Rövid a pántja, nem ér át a lábamon. (walkmaxx szandál). Reklamációra azt mondják, ez nem hiba ez ... (2016.03.21. 22:25) Felpróbáltam a Walkmaxx gördülőcipőt
  • brambika: Lassan ez a blog is megszűnik akkor..mert nem lesz mit kritizálni,és a menő versenytársak is szépe... (2014.08.27. 08:17) Megszűnt az Easytone.hu
  • brambika: Mi köze ennek a gördülő talpú cipőkhöz, de őszintén? ...bár legalább megtöri az unalmas 1 db végk... (2014.08.27. 08:17) A Hoover Gátnál jártam
  • Utolsó 20

Gördülőcipőt vásárolnál?

Partnereink:


 
  

Címkék:

2.0 (1) activeshoes (2) adidas (1) akció (3) amsterdam (6) anatómia (1) andy (1) ao mai (2) apomax (1) apple (1) asics (1) asszisztens (3) athen (3) avic (3) balance (1) baobao (3) batz (8) belgyógyász (3) bisztrai (2) björndal (2) blog (22) bolt (3) carlos (2) casual (2) changa (2) chapa (1) chung shi (19) cipő (2) cipőápolás (2) cipőteszt (29) crocs (3) crosscontrol (1) csizma (2) csőd (6) cuba (1) drága (1) drbatz (1) drshoes (3) easytone (13) egészség (1) egészséges (2) enerfit (1) enquist (35) facebook (4) fanaka (1) fila (3) fitbit (1) fitbitchargehr (1) fitflop (1) fitness (2) fitnessstep (3) fit for fun (1) focista (1) fodrász (1) fogyás (1) free (1) frion (1) fumba (1) futás (9) gehvital (2) gerincsérv (2) goldenblog (1) gördülőcipő (73) gravitydefyer (1) gyermek (2) gyógytornász (4) hamisítvány (25) hátfájás (3) háziorvos (2) heidi (1) hibás (1) htcgrip (1) interjú (12) iphone (1) irin (3) iwatch (1) jasper (1) játék (5) javítóklinika (1) jawbone (1) jog (1) jótékonyság (1) joya (35) joyssy (10) jupiter (1) karácsony (1) karlmüller (3) kínai (8) kisumu (5) klumpa (4) koncepció (3) koncert (1) kutatás (9) kvíz (4) láb (2) lábfájás (1) lap.hu (5) látogatás (2) lemax (1) lépéspontbudapest (1) linkajánló (4) lumboischialgia (1) magic (1) márkabemutató (14) maui (2) mbt (56) média (3) medicus (1) memo (7) memphis one (2) mezítláb (3) minőségi (1) nancy (4) newbalance (4) nike (6) nordicwalking (2) north (1) nővér (4) nubalance (3) nyár (1) nyereményjáték (12) okoscipő (1) olcsó (31) olvasó (8) orvos (4) ősz (1) őszi (6) outlet (1) panasz (10) papucs (9) patrick (4) per (2) placebo (1) protrusio (5) publikáció (8) radiológia (2) radius trainer (1) rák (1) reebok (18) reetone (2) reezig (1) remax (1) resistance runner (1) rio (1) rollingstore (3) rollstep (26) rss (1) runtone (2) ryn (60) ryncenter (4) rynoutlet (1) rynshop (24) s.sunny (5) scholl (7) sepatu (4) sérült (6) sérv (1) sétavan (1) setavan (3) shape ups (10) skechers (13) softy (2) srt (1) stadfor (1) starlit (6) startlap (5) statisztika (8) stepgym (4) stretchwalker (10) swissies (1) synshop (1) szandál (26) születésnap (1) talpbetét (1) talpvizsgálat (2) tanács (2) tavasz (2) tech (1) teleshop (5) téli (4) tenevis (1) texas (1) topshop (1) továbbképzés (1) tracker (6) traintone (2) tudomány (2) turkáló (1) twitter (1) ülőpárna (1) üzlet (15) venice (1) verlon (1) vibram (1) videó (1) waldlaufer (3) walkmaxx (8) web (2) web 2.0 (1) winnie (1) zigtech (2) Címkefelhő

2011.03.06. 23:20 dr. Székely András

Felpróbáltam a Skechers Radius Trainer és Resistance Runner modelljeit

Első találkozásom a Skechers Shape-Ups-szal nem hagyott bennem jó emlékeket. Akkor azt írtam, hogy a Shape-Ups valóban gördül, és puha a sarki talprész, de egyben túlságosan is puha, megengedi, hogy a sarok szinte ütődjön a talajon. Így kissé szkeptikusan álltam az új Skechers tavaszi kollekció előtt, de meglepődtem!

skechers resistance runner

Elsőként a Skechers Radius Trainert próbáltam fel, ami a gyártó szerint kifejezetten edzőtermi körülményekre lett tervezve. Hogy pontosan mit jelent az edzőtermi körülmény (súlyemelés, futás, aerobik) nem tudtam meg, és a weboldalról sem derül ki.  

skechers radius trainer

Első ránézésre a korábbi Shape-Ups cipőkkel összehasonlítva egy egész jóképű, szép anyagokból összevarrt felsőrészt láthatunk. Persze ez szubjektív, de nekem tetszett a felhasznált bőr minősége, örömmel tapasztaltam, hogy az 1.0-ás modellhez képest ennek a minősége már nem "kínais". A cipőbe lépbe kényelmesnek éreztem azt, bolton belül, séta közben is meglepően jó viseletnek bizonyult. Hiányzott a korábban tapasztalt mosogatószivacs puhaságú sarokrész, helyette egy középpuha éket tervezett a Skechers.

skechers radius trainer

A talprészben a sötétbarna réteg az, ami a csillapítást biztosítja, ez még a lábujjak alatt is megtalálható. A cipő oldalirányba továbbra sem instabil.

Tehát a Radius Trainer a legújabb fitness cipő a Skecherstől; egy meglepően kényelmes és jó anyagokból összerakott edzőcipő. Persze a reklámanyag most sem felejti megígérni, hogy ettől a cipőtől fogyni fogunk, holott az 1.0-ás modellről, többek között, már bebizonyította egy független vizsgálat, hogy nincs ilyen hatása. A Skechers továbbra is a fiatalokra számít, a marketing anyag főként a 25-35 éves korosztálynak szól, és végre nekik imponáló szín- és anyagskálával készülnek a Shape-Ups-szok. Éppen ezért, úgy gondolom, hogy akár az itthoni fiatalok is vásárolni fognak ebből a termékcsaládból, amennyiben nem jelent számukra akadályt a 30-35,000 forintos árcédula. 

Ezt követően jöhetett a Skechers Resistance Runner, a Skechers új speciális futócipője, ami a Shape-Ups technológiára épül egy kicsit úgy, ahogy egy Audi A3-as is a VW Golf vázára.

skechers resistance runner

Alapvetően a legnagyobb problémát számomra az jelentette, hogy egy dedikált futócipőt kissé nehéz tesztelni egy adott bolt körülbelül 10 méteres kifutóján. Futni pedig eleve nem lehet, még a végén félreértenék a dolgot! Maradt a rövid távú séta.

skechers resistance runner

Valószínű, hogy az elégtelen teszt körülmény a hibás, de én tapasztaltam semmi rendkívülit ebben a cipőben. Nem találtam azt a pluszt, ami visszatartana attól, hogy a következő futócipőmet a jól bevált Adidas vagy Nike boltokban keressem. A Skechers weboldala szerint a cipő futás közben nagyon sok energiát elnyel, ami jó, mert egyrészt tehermentesíti az izületeket, másrészt arra ösztönöz, hogy fokozott izommunkával toljuk el magunkat a talajtól (kicsit úgy, mint amikor a sarkunk a homokra "ragad"). Ugyanitt azt is írják, hogy 13,8%-kal több kalóriát lehet elégetni ebben a cipőben történő futáskor, viszont az a vizsgálat, amiben erre az eredményre jutottak, nincs megnevezve, és így fenntartásaim vannak ezzel az állítással.

skechers resistance runner

Úgy tűnik a Skechers-nél nem hallottak a híres harvardi professzor, Daniel Liebermann nevéről, aki bebizonyította, hogy őseink ujj-sarok-ujj technikával futottak. A Skechers szerint viszont az ő futócipőjük segíti elő azt a mozgásmintát, amit őseink is végeztek, holott ez teljesen helytelen! Mezítláb sarok-lábujj technikával egyszerűen nem lehet futni hosszabb távon. Aki nem hiszi, próbálja ki! 

6 komment

Címkék: skechers shape ups radius trainer resistance runner


A bejegyzés trackback címe:

https://gordulocipo.blog.hu/api/trackback/id/tr492682058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nathan81 2011.03.11. 15:48:27

3észrevételem is van: anyagiak, különbségek és a garancia!
1; Aki teheti vegye meg külföldön, mert még a reptereken (már ahol kapható) is olcsóbb mint kishazánkban. Én pl Amsterdamban vettem meg 100Euróért, mikor ugyanazt a modellt otthon 35eFt-ért árulták.
2; A cikk kitér arra, hogy van edzőtermi, utcai és vegyes használatú kivitel. VAN! És nagyon egyszerű a különbség! Az utcai velúr, vagy hasított bőr, az edzőtermi nagyrészt gyöngyvászon és remekül szellőzik, míga a vegyes az szellőzik bár, de nem annyira, és nem gyöngyvászon! Szóval szósincs arról, hogy a talpban lenne a különbség!!!! -ezt a cikk író azt hiszem nem értette. (ja, egyébként egy egyszerű vásárló vagyok, aki jó helyen érdeklődött és nem importör, vagy boltos)
3; külföldön (lehet otthon is már) 14napig próbálhatod a cipőt! Ha nem tetszik visszaviszed és visszakapod az árát, vagy levásárolhatod (ez boltonként eltérhet)! EZ REMEK! Ezért is vettem meg, de végül nem vittem vissza, mert megszerettem!
Hát ennyi... ;)

Szomjasvíz 2011.03.14. 02:05:49

Csak külföldön veszek én is cipőt, mert legtöbb helyen 28 nap áll az ember rendelkezésére, hogy eldöntse, kényelmes-e a cipő. Nekem nagyon kényes a lábam és csak kb. másfél óra után derül ki, hogy nyom-e valahol vagy rossz a szerkezete. A boltban nem lehet ennyit sétálni (bár külföldön ez sem gond, senki nem néz rossz szemmel ez emberre).
A gördülő cipőkkel csak egy gond van külföldön (Anglia): nincs választék. Vannak MBT pontok, a Sketchers kapható de ezen kívül semmi más. Bár ha a Sketchers valami jobbat tervezett ezúttal, talán nem jár vele rosszul az ember.
Persze online itt is lehet venni más márkát is, de ha visszaküldi az ember, fizetni kell a postaköltséget, nem éri meg próbálgatni.
Remélem a jövőben otthon is vissza lehet majd vinni a cipőket, ez rávenné a készítőket és a kiskereskedőket is arra, hogy minőséget áruljanak.

Szomjasvíz 2011.03.14. 11:05:38

Még annyit hozzáteszek az előbbi kommentemhez, hogy azért otthon fel fogok próbálni még egy-két magyar gördülő cipőt megint. Anyukám áradozik hogy milyen jó a RollStep. Mióta hordja, megszűnt az összes bőrkeményedése, és a sarkantyúja sem fáj :-)

Malbeth 2011.03.16. 21:08:20

Felpróbáltam ezt a futócipőt,és szerintem baromi jó!Az hogy több kalóriát éget futás közben az teljesen egyértelmű! aki próbált már futni MBT,vagy RYN cipőben az tudja,hogy sokkal nehezebb gördülőcipőben futni,mint normális futócioőben.

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.03.16. 23:56:04

@Szomjasvíz:
Kedves Szomjasvíz, kérem ossza meg majd velünk is tapasztalatait. Email-ben várom beszámolóját!
Köszönettel,
dr. Székely András

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.03.16. 23:57:43

@nathan81:
Kedves nathan81!
Köszönöm a megjegyzéseket. Mindig szívesen veszem, ha új információval bővül a blog.
Lehet tévedek, de a RadiusTrainerben én nem látom a Kinetic Wedge technológiát, amit a Skechers videó kifejezetten kiemel.
Üdvözlettel,
dr. Székely András
süti beállítások módosítása