A blog célja:

Manapság egyre többet hallani a gördülő talpú cipőkről. Sokan esküdöznek, hogy mióta az egyik vagy másik nagyobb márka termékét hordják, azóta régi cipőjük már csak porosodik a lépcső alatt, míg mások keserű szájízzel tapasztalják, hogy nekik bizony nem jön be a gördülő talp. A nevem dr. Székely András, rezidens orvos vagyok, és ezzel a bloggal az a célom, hogy olvasóimnak bemutassam a gördülő talpú cipők világát, és közösen ismerjük meg a különféle márkák termékeit. Az oldalon cipőteszteket is olvashatnak a látogatók, továbbá boldog vagy épp boldogtalan tulajdonosok is megosztják velünk tapasztalatainkat.

Kapcsolat:

Várjuk észrevételeiteket, tapasztalataitokat, fényképeiteket:Íratkozz fel hírfolyamunkra (RSS), hogy ne maradj le egy cikkről sem:


A blogot 2010.10.05 óta eddig ennyien olvasták:


Utolsó kommentek

 • brambika: doktor úr drága! hol vannak a a blogjának címadó gördülőcipő felettébb "hasznos és objektív" kriti... (2016.03.21. 22:24) iofit - a személyi asszisztens cipő
 • Toth K.: Walkmaxx magas szárú noi cipő Nagyon megtetszett, a színe, fekete,stb... NEM TUDTAM ELDÖNTENI, 3... (2016.03.21. 22:24) Közepes árfekvésű gördülőcipők
 • SuperG: Rövid a pántja, nem ér át a lábamon. (walkmaxx szandál). Reklamációra azt mondják, ez nem hiba ez ... (2016.03.21. 22:25) Felpróbáltam a Walkmaxx gördülőcipőt
 • brambika: Lassan ez a blog is megszűnik akkor..mert nem lesz mit kritizálni,és a menő versenytársak is szépe... (2014.08.27. 08:17) Megszűnt az Easytone.hu
 • brambika: Mi köze ennek a gördülő talpú cipőkhöz, de őszintén? ...bár legalább megtöri az unalmas 1 db végk... (2014.08.27. 08:17) A Hoover Gátnál jártam
 • Utolsó 20

Gördülőcipőt vásárolnál?

Partnereink:


 
  

Címkék:

2.0 (1) activeshoes (2) adidas (1) akció (3) amsterdam (6) anatómia (1) andy (1) ao mai (2) apomax (1) apple (1) asics (1) asszisztens (3) athen (3) avic (3) balance (1) baobao (3) batz (8) belgyógyász (3) bisztrai (2) björndal (2) blog (22) bolt (3) carlos (2) casual (2) changa (2) chapa (1) chung shi (19) cipő (2) cipőápolás (2) cipőteszt (29) crocs (3) crosscontrol (1) csizma (2) csőd (6) cuba (1) drága (1) drbatz (1) drshoes (3) easytone (13) egészség (1) egészséges (2) enerfit (1) enquist (35) facebook (4) fanaka (1) fila (3) fitbit (1) fitbitchargehr (1) fitflop (1) fitness (2) fitnessstep (3) fit for fun (1) focista (1) fodrász (1) fogyás (1) free (1) frion (1) fumba (1) futás (9) gehvital (2) gerincsérv (2) goldenblog (1) gördülőcipő (73) gravitydefyer (1) gyermek (2) gyógytornász (4) hamisítvány (25) hátfájás (3) háziorvos (2) heidi (1) hibás (1) htcgrip (1) interjú (12) iphone (1) irin (3) iwatch (1) jasper (1) játék (5) javítóklinika (1) jawbone (1) jog (1) jótékonyság (1) joya (35) joyssy (10) jupiter (1) karácsony (1) karlmüller (3) kínai (8) kisumu (5) klumpa (4) koncepció (3) koncert (1) kutatás (9) kvíz (4) láb (2) lábfájás (1) lap.hu (5) látogatás (2) lemax (1) lépéspontbudapest (1) linkajánló (4) lumboischialgia (1) magic (1) márkabemutató (14) maui (2) mbt (56) média (3) medicus (1) memo (7) memphis one (2) mezítláb (3) minőségi (1) nancy (4) newbalance (4) nike (6) nordicwalking (2) north (1) nővér (4) nubalance (3) nyár (1) nyereményjáték (12) okoscipő (1) olcsó (31) olvasó (8) orvos (4) ősz (1) őszi (6) outlet (1) panasz (10) papucs (9) patrick (4) per (2) placebo (1) protrusio (5) publikáció (8) radiológia (2) radius trainer (1) rák (1) reebok (18) reetone (2) reezig (1) remax (1) resistance runner (1) rio (1) rollingstore (3) rollstep (26) rss (1) runtone (2) ryn (60) ryncenter (4) rynoutlet (1) rynshop (24) s.sunny (5) scholl (7) sepatu (4) sérült (6) sérv (1) sétavan (1) setavan (3) shape ups (10) skechers (13) softy (2) srt (1) stadfor (1) starlit (6) startlap (5) statisztika (8) stepgym (4) stretchwalker (10) swissies (1) synshop (1) szandál (26) születésnap (1) talpbetét (1) talpvizsgálat (2) tanács (2) tavasz (2) tech (1) teleshop (5) téli (4) tenevis (1) texas (1) topshop (1) továbbképzés (1) tracker (6) traintone (2) tudomány (2) turkáló (1) twitter (1) ülőpárna (1) üzlet (15) venice (1) verlon (1) vibram (1) videó (1) waldlaufer (3) walkmaxx (8) web (2) web 2.0 (1) winnie (1) zigtech (2) Címkefelhő

2010.10.28. 08:00 dr. Székely András

Olcsó gördülő talpú cipők

A gördülő talpú cipők piaca hatalmas, ezért szeretném egy kicsit áttekinthetőbbé tenni a vásárlás előtt állók számára a helyzetet azáltal, hogy ár és egyéb szempontok szerint kategorizálom azokat a márkákat, amelyeket ezen a blogon bejegyzés formájában már említettem. Talán a legegyszerűbb pénztárcafekvés alapján kategorizálni, hiszen sok ember számára ez a szempont a legfontosabb. A kategóriákba sorolás a gyártók által meghatározott ajánlott fogyasztói árak alapján történik, így három kategóriát javasolok:

 1. olcsó (19,000 forint alatt elérhető lábbelik)
 2. közepes árfekvésű (20,000-34,000 forint között megvásárolható lábbelik)
 3. drága (35,000 forintnál is drágább gördülőcipők)

Az alábbiakban az olcsó gördülő talpú cipőkről lesz szó:

1. Az AVIC gördülő talpas cipőit felpróbálva, nagyon csalódott voltam. Bár a szandál talpa ívelt, mégis nagyon kemény, ugyanakkor semmilyen gördülő érzésem nem volt benne. Lúdtalpkiképzés sehol, több méter megtétele után pedig túl vékonynak éreztem a cipő talpát. A tépőzárakkal bár jól lábhoz igazítható, mégsem ad biztonságérzetet ez a cipő. Egy kicsit olyan volt az érzésem az AVIC Wellness-szel kapcsolatban, hogy azok az emberek fogják megvásárolni, akiknek szinte mindegy, hogy milyen hatása van a lábbelijének, csak gördüljön, hasonlítson az MBT-hez, és olcsó legyen. 

Összegzés:

 • Lúdtalp ellenes talpkiképzés: nincs
 • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
 • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
 • Ára: 15,000 forint körül

 2. Az MBT megjelenését követően nem sokkal várható volt, hogy annak "kínai" alternatívája is megjelenik a hazai piacon. Bár az MBT-t ma már valóban Kínában és Taiföldön gyártják, az MT Pontokban kapható lábbelik minősége azért nem annyira rossz, mint a következő szandalé. Az ami a márkás modelleken bőr, a kínai gördülő talpas szandálon csupán fénylő műbőr. Erős, jó minőségű csatok helyett olcsó tépőzárat kapunk, mely nem igazán segít a szandál lábhoz illesztésében, mert alig párnázott. A legnagyobb meglepetés akkor ért, amikor ez első lépéseket megtettem a szandálban. Egész egyszerűen kemény volt a sarka! A szandál többi része egész jól hajlik, és egész kényelmesen viselkedik, de a sarka annyira kemény műanyagból készült, hogy minden egyes lépésnél úgy éreztem, hogy a rázkódás következtében a csigolyáim összenyomódnak. És ez véleményem szerint nem, hogy enyhítené egy hátfájós beteg panaszait, hanem még inkább rosszabbítja azokat. Így nem tudok mást mondani erről a szandálról, mint azt hogy egyenesen káros az egészségre!

Összegzés:

 • Lúdtalp ellenes talpkiképzés: nincs
 • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
 • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
 • Ára: 5,000 forint körül

3. Ha már a kínai cipőknél járunk, fontos megemlítenem a "kínai" gördülőcipőt is, mely "Baobao" néven kapható az illetékes áruházakban. Ezt a cipőt nem volt módom még kipróbálni, így véleményt sem tudok róla formálni, de a szandálból kiindulva nem sok jóra számíthat az, aki ilyen terméket vásárol.

Összegzés:

 • Lúdtalp ellenes talpkiképzés: nincs
 • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
 • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
 • Ára: 5,000 forint körül

 4. A Fila Enerfit-ről egyáltalán nincs tapasztalatom, és az Interneten is alig-alig találni bármilyen leírást erről a termékről. Így látatlanban csak annyit tudok tanácsolni a vásárlás előtt állóknak, hogy az Enerfit megfizethető árán felbuzdulva ne döntsenek elhamarkodottan, hanem bújjanak bele legalább két másik gördülőcipő márka termékeibe is, hogy legyen összehasonlítási alapjuk. Bár a plakáton az van feltüntetve, hogy a gyártó által ajánlott ár 24,900 forint, én ezt a lábbelit az olcsó kategóriába sorolom, mert egész egyszerűen nem hiszek a feliratnak!

 • Lúdtalp ellenes talpkiképzés: nincs
 • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
 • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
 • Ára: 12,900 forint

5. A WS Teleshopnak látszólag mindenre van azonnali, egyszerű, olcsó, hatékony és kihagyhatatlan megoldása. Így nem meglepő, hogy ők is beugrottak a gördülő talpú cipők piacára egy modellel. A StepGym csak ebben a szürke-fehér kombinációban kapható és első ránézésre is kitűnik, hogy ez bizony nem gördülő talpú cipő, bármit is ígérjenek a tévében vagy a reklámszövegben. A cipő talpa egyenes, akár egy hagyományos cipőé, a sarka viszont majdnem 45 fokos szögben ível fel. A kép alapján a cipő anyaga nem megfelelő, kissé kínais benyomást kelt. Egész egyszerűen ordít róla, hogy aki ezt megveszi, azt bizony jól átvágják! Kerüljék ezt a csúnya, és egészségtelen terméket.

 • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
 • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
 • Ára: 16,990 forint

6. Nem sokkal az imént említett StepGym megjelenése után megérkezett a WS Teleshop újabb gördülőtalpasa a Fitnessstep. A tévéreklám nagyon hosszasan súlykolja belénk a finomabbnál finomabban megcsavart marketing szöveget, ennek ellenére nem tud meggyőző lenni. Legújabb technológia, speciálisan kialakított talp, aktivált izomcsoportok, tehermentesített izületek, zéró fájdalom és energiabefektetés, és nem utolsó sorban kihagyhatatlan ajánlat! Ilyen szavak és kifejezések rémlenek a reklámra visszagondolva. Sőt! A legjobb, hogy nem is kell elmenni érte a boltba, hiszen házhozszállítják némi extra pénzért. Kérem, aki próba nélkül képes megvásárolni egy cipőt (még pénzvisszafizetési garancia mellett is), az meg is érdemli a Fitnessstep-et. Már alig várom azt a reklámot, amiben egy StepGym mellé ajándékba(!) egy Fitnessstep-et is kap a vásárló.

 • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
 • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
 • Ára: 16,990 forint

7. A Memphis One a legújabb MBT koppintás ismereteim szerint. Ezzel az anyaghiányos, túlságosan puha, vékonytalpú lábbelivel egy forgalmasabb cipőüzletben találkoztam. A cipőt felpróbálva eléggé nagy csalódás ért. Járáskor a cipő talpa teljesen mereven viselkedik, semmilyen csillapítást nem biztosít. Direkt a tükörben is megnéztem, és fél lábon is álltam, de akkor sem adta meg magát a nyilakkal teletűzdelt talprész. Hasonlít ez valakinek egy cikk elején már bemutatott modellhez? Összegezve: a Memphis One, ami nem összetévesztendő a Mephisto Sano márkával, egy olcsó és kiforratlan gördülőcipő, mely a felhasznált anyagokat és az alkalmazott technológiát tekintve a nem ajánlott lábbelik közé tartozik.

 • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
 • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
 • Ára: 6,990 forint

8. Nyolcadik helyen a WalkMaxx-et üdvözölhetjük a TopShop kínálatából. Alapvetően ez a modell a StepGym-mel illetve a Fitnessstep-pel  rokon, akár hármasikreknek is nevezhetnénk őket. Ez a modell is inkább az erős marketing anyagra épül, ugyanakkor semmilyen szakmai tájékoztatást nem nyújt az érdeklődőknek. A terméket 14 napos pénzvisszafizetési garancia mellett vásárolhatjuk meg. Akár a StepGym esetében, semmi szükség arra, hogy besétáljunk egy boltba és felpróbáljuk a kiszemelt modeltt, hiszen az házhoz jön, igaz nem ingyen hanem 1750 forintért. 


 

 • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
 • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
 • Ára: 12,990 forint + 1750 postaköltség

9. A Skechers Shape-Ups az én listám szerint a közepes árfekvésű listát gazdagítja, de már ennek is megjelent a koppintott változata, a Lemax. Első ránézésre is látszik, hogy bizony ez egy gyenge minőségű anyagokból összerakott termék, mely ráadásul egy jól ismert márka talpát utánozza egy az egyben. Érdekes, hogy az alacsonyabb kategóriákba tartozó termékeket hasonló "szuperlatívuszok" szerint nevezik el, így találkozhattunk már a Remax-szal (kínai gördülő talpas), és a Walkmaxx-szal (TopShop-os gördülő talpas) is.

 

 • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
 • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
 • Ára: körülbelül 5-7000 forint 

10.Tizedik helyen egy egyelőre ismeretlen "márkájú" gördülőtalpas, mely leginkább a RYN talpát utánozza. Erről a termékről sajnos nem tudok egyelőre bővebb felvilágosítást adni, de ígérem igyekszem pótolni a hiányosságot. 

11. Apomax. Ez az Apomax márkajelzéssel illetett lábbeli lehet, hogy nem gördülőcipő utánzatnak készült, de kézbe véve nagyon úgy tűnt nekem, és felvéve a talp is mérsékelten íveltnek, ugyanakkor nagyon merevnek imponált. A majd' 8000 forintos ára engem nem győzött meg!

 • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
 • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
 • Ára: 8000 forint 

12. Venice. A Venice meglehetősen mérsékelten ívelt talppal rendelkezik, de a szürke ék alakú része puha, emiatt bátorkodtam megjelentetni a GördülőCipő Blogon. A képen látható ár megtévesztő, valójában majdnem 15,000 forintot kérnek el érte az egyik nagyobb cipőboltban. Az biztos, hogy az olcsó gördülőcipők listáját gazdagítani fogja, a ruhatáramat viszont biztosan nem.  

 

 • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
 • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
 • Ára: 15,000 forint 
   

Aki végigolvasta ezt a hosszúra sikeredett bejegyzést, annak remélem, nyílvánvalóvá vált az, hogy sok gyártó az MBT farvizén kíván meggazdagodni olyan termékekkel melyek minősége köszönő viszonyban sincs a drágább cipőkével. Sajnos ezek a cipők nem hogy, nem egészségesek, de ahogy azt a kínai gördülőcipők esetében is írtam, véleményem szerint egyenesen károsak az egészségünkre! Az izületeink, a gerincünk épsége szinte az életminőségünkkel egyenlő, így aki nem vigyáz és nem nézi meg, hogy milyen terméket vásárol - mégha jó hiszemben is - az csúnyán ráfizethet később.

13. Ao Mai. Ezt a cipőt a Madaras Teszkó kezdte el forgalmazni, és azóta is ők a hivatalos forgalmazói. Sokat nem tudok a cipőről, ez is hasonló az itt szereplő többi cipőhöz. Egy kedves olvasóm írt nemrég egy egészen szakszerű beszámolót a termékről, az ő szavait itt olvashatjátok. Egy részlet az ő írásából:

"A fekete cipők anyaga messziről bőr, közelről viszont műanyag. Mivel nem szellőzik, így hamar bemelegszünk és beleizzadunk (vizes lesz a zoknink tőle), a várható szagokról nem is beszélve."

14. A hazai aukció oldalakon nagyon sok helyen felbukkannak a neves Crocs termékeit utánzó lábbelik. Ezek főleg papucsok, illetve klumpák, melyek viselése akár veszélyes is lehet, hiszen a lábunk könnyedén kifordulhat belőlük. 

Tisztázzuk, hogy a Crocs soha nem gyártott ilyen gördülőtalpas papucsot, főleg nem olyat, amiben csomagolóanyaghoz hasonlító szivacsbetét található. Mint kiderült, ezeket a lábbeliket egy hazai aukciós oldalon 5000 forint körül árulják.

 15. A legújabb "kínai." Az első kínai koppintások megjelenését követően közel egy évvel jelentek meg ezek a modellek a kínai áruházakban.A blogon már eddig is nagyon sokat foglalkoztam a  kínai boltokban kapható gördülő talpú cipőkkel, legyen most elég egy kép.

kínai gördülőcipő

16. Az ALDI-ban mindig minden olcsó, de azért nem ennyire rossz minőségű, mint a ProPedo márkanéven forgalmazott ívelt talpú szandálcsalád. A szandál pont olyan, mint egy AVIC szandál, vagyis kicsit műanyag, kicsit kemény, és meglehetősen olcsó. Íme egy apró kép az online szórólapból.

17. A Madaras Teszkó telis-tele van ötletekkel, és nem sokat késlekedtek az ívelt talpú papucs piacra dobásával. Akinek ez így első ránézésre nem zavarja a szemét, az kérem, hogy gondoljon bele, hogy mennyire veszélyes lehet egy ilyenben, egy mély medence vizes, csúszós partján sétálgatni egy hideg sör társaságában. A talp instabil, a pánt vékony és "made in PRC (jobb helyeken így írják rá a termékre, hogy kínai, pl.: IKEA), ami együtt nem egy életbiztosítás.

18. Hamis Hamisítványok címmel írtam egy olyan prospektusban látott termékcsaládról, melyek egytől-egyik valamelyik más, eleve hamisítvány (pl.: Walkmaxx) márkajelzés nélküli hamisítványai voltak. Érdekes olvasmány.

19. A Stadfor cipőket gyógynövényesek árulják főként hipermarketek üzletsorain. Ez a típus is a korai Sketchers gördülő talpasokat juttatta eszembe, melyek szemtelenül márkásként tüntették fel az MBT koppintásokat és hihetetlen silány anyagokból készültek.

20. A Patrick nevű vicces papucsokban az a szomorú, hogy márkás üzletek, így Scholl-t és RYN-t is forgalmazó gyógypapucsosok, illetve az ex-MBT márkaboltok is forgalmaznak.

21. Pontosan egy évvel azután, hogy a Deichmann piacra dobta a végül nem túl sikeresnek bizonyuló Björndal gördülő talpú klumpát, idén a Medicus elnevezésű szinte lapos talpú lábbelivel próbálkoznak. Medicus a neve de semmi köze az orvostanhallgatókhoz, de még az egészségügyhöz sem.

22.  A Walkmaxx után itt a Gehvital a WS Teleshoptól, ami nem ámítás, "eredeti." Legalábbis a neve.

11 komment

Címkék: olcsó kínai teleshop fila patrick shape ups gördülőcipő baobao s.sunny avic stepgym fitnessstep memphis one medicus stadfor


A bejegyzés trackback címe:

https://gordulocipo.blog.hu/api/trackback/id/tr822370106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sziszaki 2011.01.06. 20:59:37

Kedves Szerkesztő!

Tetszik a blog, de őszintén.
Az viszont nem, hogy ezen oldalnak sok értelme nincs. Csupa olyan cipők vannak felsorolva ahol pirossal oda van mindenhová írva hogy "nem" vagyis erre se meg arra se jó.
Most akkor hogyan dönti el az ember hogy milyet vegyen?
Magyarul egyik se ér semmit csak az 50ezres MBT ???

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.01.07. 14:29:19

@sziszaki:
Kedves Olvasó!
Örülök, hogy tetszik a blog, próbàlom gyakran frissíteni, szépíteni.
Ami a bejegyzést illeti, ez egy 3 részes téma első rèsze, ami az olcsó gördülőcipőkről szól. A blogon megtalálja a közepes árkategóriájú cipőkről szóló cikket is, illetve előkészületben van a drága cipőkkel foglalkozó cikk is. Tény, hogy az olcsóbb modellek sok szempontból nem megfelelőek. Én csupán a tudatos vásárlóknak próbálok segíteni a bloggal. Egyébként ez esetben sem a legdrágább a legjobb, de ezt az olvasókra bízom.
Tisztelettel,

kiscica65 2011.02.01. 18:38:53

Köszönöm ezt a hasznos összefoglalót ! MBT cipőt használok 2 éve, és nem is próbálkozom mással.

Egyszer próbáltam fel egy nem tudom milyen fedőnevű utánzatot egy cipőboltban, és épp azt éreztem, mintha vasbetonban lenne a lábam.

Az MBT nem okozott csalódást, rugalmas ott ahol kell, szilárd ott ahol kell, erős ott ahol kell, és puha, ott ahol kell.

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.02.04. 19:13:33

@kiscica65:
Köszönöm, örülök, hogy hasznosnak találta. Amennyiben van kedve hozzá, egy interjú erejéig szívesen megjelentetném a cipőit a blogon.
Kérem írjon emailt!

Köszönettel,
dr. Székely András

rubora 2011.05.19. 18:38:10

Egy az S. Sonny KFT által forgalmazott, úgynevezett gördülő cipőt próbáltam. Az ára igen kedvező volt, de nem mertem megvenni. Felpróbálva kényelmesnek tűnt, de drága MBT cipőt még nem próbáltam így nem volt összehasonlítási alapom.
Van-e valakinek tapasztalata ezen cipőkkel kapcsolatban?
Meg szabad-e vennem?
Üdvözlettel: runora

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.05.20. 21:54:41

@rubora:
Kedves rubora!
Úgy gondolom, hogy hasznosabb volna először alaposan felmérnie a piacot. Kérem, hogy olvassa végig azt a három bejegyzésem, melyben a gördülőcipőket árfekvés szerint kategorizáltam, illetve a "Hogyan vásároljunk gördülőcipőt" című bejegyzést is. Ha nem találja, írja be a Google-ba.
Ezt követően próbáljon fel minél több márkát. Az utolsó cikkben talál hasznos tanácsokat. Ne féljen kérdezni sem! Akár tőlem is kérdezhet, de sokat elárul az adott márkáról az eladók felkészültsége is. És kérem, írja meg tapasztalatait!

Tisztelettel,
dr. Székely András

kompatidilis 2011.08.24. 23:14:04

A LEGELSŐ HOZZÁSZÓLÓT,ÉRTEM IS MEG NEM IS. PERSZE A NEM ÉRTEM RÉSZÉT IS ÉRTEM,DILEMMÁINAK.KB ÉV ELEJE AVAGY MÉG RÉGEBBEN TUDOK A BLOG LÉTEZÉSÉRŐL,S MENNÉL TÖBBET KUTOGATOK-HASZNÁLOK (EGY 15 EZRES MBT;ILLETVE 1 ÁLTALAM MEG-FEL"TURBÓZOTT" S FAPADOSNAK HÍVOTT BJÖRNDAL-t), E TÉMAKÖRBEN,ANNÁL INKÁBB "CSODÁLOM" E BLOG MUNKÁSSÁGÁT (NAPRAKÉSZ,S NAGY SEGÍTSÉG). AZÓTA REMÉLHETŐLEG,TISZTELT "SZISZAKI" IS RÁ JÖTT ERRE,DE HA NEM IS,AKKOR LEGALÁBB JÓ-MEGELÉGEDETT DÖNTÉST SIKERÜLT TENNIE EZ ÜGYBEN. :) NÁLAM AZ IDŐ,ELÉG FURÁN HALAD,ÍGY LEHET HOGY AKÁR CSAK EGY ÉV MÚLVA,DE VALAMIKOR FOTÓVAL,S "DISSZERTÁCIÓ" SZERŰEN IGYEKSZEM MAJD ÉRTEKEZNI TAPASZTALATAIMRÓL,FOTÓDOKUMENTÁLTAN,AZ IDE JÁRÓ-TÉVEDŐ EGYÉNEKÉRT ILLETVE A BLOG ÉRDEMEIÉRT!

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.08.25. 21:28:19

@kompatidilis:
Köszönöm, és várom a disszertáció-szerű leírást sok-sok fotóval az email címemre.

Tisztelettel,
dr. Székely András

zsanérpapa 2013.08.07. 20:41:29

Én télen-nyáron és szinte éjjel-nappal használom az 54.000.- Ft-ért vásárolt MBT cipőmet. Imádom. Jó vásárlás volt, megérte. Azóta szinte élvezet a jövés-menés.

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2013.08.08. 00:00:49

@zsanérpapa:
Kedves Zsánerpapa. Örömmel hallom, hogy Önnek pozitív tapasztalata volt/van. Megosztaná ezt velünk részletesebben is? Ha igen, várom levelét és esetleges fényképeit a cipőről a blog email címére. Azt a jobb oldalsó sávban megtalálja. Kérem írja meg, hogy mikor/hol vette? Milyen céllal? És azóta milyen a tapasztalata vele.
Köszönettel,
dr. Székely András

kapuka 2014.08.27. 08:17:22

Én tavaly tavasszal vettem egy szuper MBT cipőt. Imádtam, mert kilométereket tudtam benne gyalogolni, nagyon kényelmes volt, még csak el sem fáradt benne a lábam. Ezen felbuzdulva nyárra vettem egy szandált is, ami hasonlóan remekül szerepelt.
A fekete leves ősszel jött, amikor elkezdtem hordani újból a tavasszal vett cipőt, ami három nap múlva megadta magát, elrepedt a talpa, mindkettőnek. Nem értem miért, hiszen, mivel vászon felsőrészű modell, csak száraz időben hordtam?
Ráadásul valahová úgy elraktam a számlát, hogy nem találom, így visszavinni sem tudom. Ez utóbbi az én hibám, de mindenesetre nagyot csalódtam, egy ilyen drága lábbelitől nem ezt a minőséget vártam.