A blog célja:

Manapság egyre többet hallani a gördülő talpú cipőkről. Sokan esküdöznek, hogy mióta az egyik vagy másik nagyobb márka termékét hordják, azóta régi cipőjük már csak porosodik a lépcső alatt, míg mások keserű szájízzel tapasztalják, hogy nekik bizony nem jön be a gördülő talp. A nevem dr. Székely András, rezidens orvos vagyok, és ezzel a bloggal az a célom, hogy olvasóimnak bemutassam a gördülő talpú cipők világát, és közösen ismerjük meg a különféle márkák termékeit. Az oldalon cipőteszteket is olvashatnak a látogatók, továbbá boldog vagy épp boldogtalan tulajdonosok is megosztják velünk tapasztalatainkat.

Kapcsolat:

Várjuk észrevételeiteket, tapasztalataitokat, fényképeiteket:



Íratkozz fel hírfolyamunkra (RSS), hogy ne maradj le egy cikkről sem:


A blogot 2010.10.05 óta eddig ennyien olvasták:


Utolsó kommentek

  • brambika: doktor úr drága! hol vannak a a blogjának címadó gördülőcipő felettébb "hasznos és objektív" kriti... (2016.03.21. 22:24) iofit - a személyi asszisztens cipő
  • Toth K.: Walkmaxx magas szárú noi cipő Nagyon megtetszett, a színe, fekete,stb... NEM TUDTAM ELDÖNTENI, 3... (2016.03.21. 22:24) Közepes árfekvésű gördülőcipők
  • SuperG: Rövid a pántja, nem ér át a lábamon. (walkmaxx szandál). Reklamációra azt mondják, ez nem hiba ez ... (2016.03.21. 22:25) Felpróbáltam a Walkmaxx gördülőcipőt
  • brambika: Lassan ez a blog is megszűnik akkor..mert nem lesz mit kritizálni,és a menő versenytársak is szépe... (2014.08.27. 08:17) Megszűnt az Easytone.hu
  • brambika: Mi köze ennek a gördülő talpú cipőkhöz, de őszintén? ...bár legalább megtöri az unalmas 1 db végk... (2014.08.27. 08:17) A Hoover Gátnál jártam
  • Utolsó 20

Gördülőcipőt vásárolnál?

Partnereink:


 
  

Címkék:

2.0 (1) activeshoes (2) adidas (1) akció (3) amsterdam (6) anatómia (1) andy (1) ao mai (2) apomax (1) apple (1) asics (1) asszisztens (3) athen (3) avic (3) balance (1) baobao (3) batz (8) belgyógyász (3) bisztrai (2) björndal (2) blog (22) bolt (3) carlos (2) casual (2) changa (2) chapa (1) chung shi (19) cipő (2) cipőápolás (2) cipőteszt (29) crocs (3) crosscontrol (1) csizma (2) csőd (6) cuba (1) drága (1) drbatz (1) drshoes (3) easytone (13) egészség (1) egészséges (2) enerfit (1) enquist (35) facebook (4) fanaka (1) fila (3) fitbit (1) fitbitchargehr (1) fitflop (1) fitness (2) fitnessstep (3) fit for fun (1) focista (1) fodrász (1) fogyás (1) free (1) frion (1) fumba (1) futás (9) gehvital (2) gerincsérv (2) goldenblog (1) gördülőcipő (73) gravitydefyer (1) gyermek (2) gyógytornász (4) hamisítvány (25) hátfájás (3) háziorvos (2) heidi (1) hibás (1) htcgrip (1) interjú (12) iphone (1) irin (3) iwatch (1) jasper (1) játék (5) javítóklinika (1) jawbone (1) jog (1) jótékonyság (1) joya (35) joyssy (10) jupiter (1) karácsony (1) karlmüller (3) kínai (8) kisumu (5) klumpa (4) koncepció (3) koncert (1) kutatás (9) kvíz (4) láb (2) lábfájás (1) lap.hu (5) látogatás (2) lemax (1) lépéspontbudapest (1) linkajánló (4) lumboischialgia (1) magic (1) márkabemutató (14) maui (2) mbt (56) média (3) medicus (1) memo (7) memphis one (2) mezítláb (3) minőségi (1) nancy (4) newbalance (4) nike (6) nordicwalking (2) north (1) nővér (4) nubalance (3) nyár (1) nyereményjáték (12) okoscipő (1) olcsó (31) olvasó (8) orvos (4) ősz (1) őszi (6) outlet (1) panasz (10) papucs (9) patrick (4) per (2) placebo (1) protrusio (5) publikáció (8) radiológia (2) radius trainer (1) rák (1) reebok (18) reetone (2) reezig (1) remax (1) resistance runner (1) rio (1) rollingstore (3) rollstep (26) rss (1) runtone (2) ryn (60) ryncenter (4) rynoutlet (1) rynshop (24) s.sunny (5) scholl (7) sepatu (4) sérült (6) sérv (1) sétavan (1) setavan (3) shape ups (10) skechers (13) softy (2) srt (1) stadfor (1) starlit (6) startlap (5) statisztika (8) stepgym (4) stretchwalker (10) swissies (1) synshop (1) szandál (26) születésnap (1) talpbetét (1) talpvizsgálat (2) tanács (2) tavasz (2) tech (1) teleshop (5) téli (4) tenevis (1) texas (1) topshop (1) továbbképzés (1) tracker (6) traintone (2) tudomány (2) turkáló (1) twitter (1) ülőpárna (1) üzlet (15) venice (1) verlon (1) vibram (1) videó (1) waldlaufer (3) walkmaxx (8) web (2) web 2.0 (1) winnie (1) zigtech (2) Címkefelhő

2010.09.12. 08:00 dr. Székely András

Gördülő talpú cipők orvosoknak, nővéreknek, egészségügyi dolgozóknak

Az egészségügyi dolgozók, legyen szó akár nővérekről, beteghordókról, asszisztensekről, vagy orvosokról, tipikusan az a csoport, akik nap, mint nap sokat járkálnak (vagy épp állnak - például műtőben), és eléggé igénybe veszik izületeiket. Éppen ezért számukra ideális munkaeszköz lehet egy strapabíró, kényelmes gördülő talpú cipő. A munkavédelmi előírásoknak viszont csak kevés modell felel meg, és még szűkebb a kör, ha olyan modellek után kutatunk melyeket az ember akár 8-12 órán át is szívesen visel. Ezért készítettem egy olyan összeállítást, amelyben csak olyan lábbelik szerepelnek, melyek felül zártak (gondoljuk a leeső tűkre és szikékre), igényes anyagokból készültek (lehetőleg bőr), formájuk tetszetős, és vagy én vagy egy hozzátartozóm pozitív véleménnyel volt róla.

1. A lista első helyére kedvező ár/érték aránya miatt én a RollSTEP Amsterdam-ot helyezem. A talpbetét kiváló, az alapanyagok nagyon jó minőségűek, az összeilleszés profi. Viselőjének sok élvezetes órát fog szerezni. Kapható fehérben és pirosban is.

rollstep_amsterdam2. Második helyen a RYN Nancy áll. Én magam nem próbáltam még, de laposabb, puhább talpszerkezete három családtagomat is meggyőzte, akik azóta csak ezt hordják munkába - természetesen egészségügyi dolgozók. A Nancynek bár diszkrétebb a talpa, mint a RollSTEP-nek, ez a modell nagyon könnyű, kifejezetten csinos, nőies. Egyedüli hátránya a relatíve magas ára, hiszen majd 50,000 forintba kerül a RYN márkaboltokban.

ryn_nancy

3. Harmadik helyre a hírhedt MBT Sepatu futott be. Ezt a modellt én is próbáltam, de nem győzött meg, a szenzor puha, véleményem szerint nem segíti a talp gördítését, inkább csak jó érzést ad a talpnak. Eredetileg 60,000 forintról indult, ma már 25,000 forintért is odaadják az MBT Pontokban, viszont vigyázzuk vele, mert mérethiányos, így hiba esetén nincs módunk cserélni, ahogy azt Mónika esetébül megtudhattuk

mbt_sepatu4. Negyedik helyen egy olyan klumpa futott be, mely nem kifejezetten gördülő talpú. Ebbe a listába azért kerülhetett bele a Joya Balance, mert a Joya sokat merít az MBT technológiájából, annak ellenére, hogy az ifjabb Karl Müller próbál teljesen más csapásirány szerint haladni mint édesapja. A Joya cipők 360 fokban instabilak, köszönhetően egyedi talpszerkezetüknek. A Balance tényleg egy nagyon kényelmes, puha lábbeli, mely kialakításának köszönhetően akár egészségügyi környezetben is bátran hordható. Választható hogy belebújva vagy hátsó fix pántos megoldással kívánja hordani az ember. Egyedüli hátránya, a magas ára, ez a modell is 45,000 forinttól indul. 

joya_amsterdam

Egyelőre ennyi klumpáról tudok őszinte véleményt formálni, de ígérem, hogy bővíteni fogom alistát, ahogy a gyártók is bővítik termékpalettájukat.

5 komment

Címkék: orvos háziorvos nancy nővér amsterdam asszisztens balance gyógytornász mbt belgyógyász joya gördülőcipő ryn sepatu rollstep


A bejegyzés trackback címe:

https://gordulocipo.blog.hu/api/trackback/id/tr312284606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tzatziki 2011.07.20. 15:24:55

Tisztelt dr Szekely Andras!

Egy honapon belul kezdek orvoskent dolgozni egy klinikan, es palyakezdesemet szeretnem egy gordulotalpas cipovel megkoronazni, leven, hogy fiatal korom ellenere derekfajos vagyok.
Igy akadtam az On blogjara is, es nagyon megorultem, hogy valaki ennyire reszletesen foglalkozik az egyre bovulo kinalattal. Ennek a bejegyzesnek pedig, ami epp az egeszsegugyi dolgozoknak szant cipokkel foglalkozik, kulon orulok.

A kerdesem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy amikor ezt a cikket irta, miert hagyta le a listarol az Enquisteket. Latom, mas cikkeiben mar emliti oket, egyik lelkes kommenteloje pedig (gyogytornasz) kifejezetten ajanlja. On szerint egy Enquist modell, mondjuk egy Sandal Crystal mennyire jo alternativaja az On altal ajanlott Rynnek? Termeszetesen anyagi okok miatt kerdezem.
Valaszat elore is halasan koszonom!

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.07.20. 22:57:51

@tzatziki:
Kedves kollegina!
Örülök, hogy rátalált a blogra. Az Enquist feltehetően csak azért maradhatott ki a listáról, mert azt hamarabb írtam, mint, hogy megismerkedtem az Enquist-tel. Köszönöm a visszajelzést, pótolom a hiányosságot, mert ennek a márkávak is ott van a helye.
Kérem, hogy vásárlás előtt próbáljon fel minél több márkát, és olvassa el a "Hogyan vásároljunk gördülő talpú cipőt" c. bejegyzésemet is. Épp ma jelentettem meg egy olvasói levelet az Enquist Sandal-lal kapcsolatban. Ajánlom figyelmébe.

Tisztelettel,
dr. Székely András

tzatziki 2011.07.20. 23:23:35

@dr. Székely András:

Kedves Kollega Ur (amennyiben nem nagykepu reszemrol ez a megszolitas)!

Koszonom a gyors valaszat! Epp most olvastam a legujabb bejegyzest, oszinten orulok, hogy ennyi levelet kap, egyszeruen remek otlet ez a blog!

Koszonom az ajanlast is, olvasom rogton a vasarlasi segedletet. Penztarcam oszinten szolva csak annyit enged meg, hogy alternativakent a RollStepen gondolkozzak, igy azzal mindenkepp osszehasonlitom az Enquistet is, aminek a Westend boltjaba holnap megyek be.

Mindekozben a tanacsara is kivancsi lennek: milyen cipot erdemes valasztanom? A felig zart ("klumpas") fazont latom a legtobbszor orvosok laban, de neha latok szandalt / papucsot, azaz nyitott labbelit is. En mindeddig idegenkedtem a klumpa fazontol, foleg azert, mert tapasztalataim szerint melegben be tud fulledni az ember laba a zart orreszbe, igy a szandal jobban vonz, de nem tudom, van-e ennek a szimpatiakerdesnek letjogosultsaga. On szerint praktikusabb a klumpas, felig zart fazon, vagy elegendo a szandal is?

Tisztelettel,
tzatziki

PS: bar nem lehet biztos nehez kitalalni, de azert egy pillanatra elgondolkodtam, hogy vajon honnan tudta, hogy "kollegina" es nem "kollega" vagyok. :)

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.07.21. 23:19:52

@tzatziki:
Kedves Tzaziki!
Azt hiszem, hogy az email címe volt árulkodó. Nyugodtan tegeződjünk, szerintem életkorban nem lehetünk túl távol, mivel én is rezidens vagyok még egy pár hónapig.

A RollSTEP egy kicsit magasabb, az Enquist-ben talán jobb sétálgatni.

Ami a szandál vagy klumpa kérdést illeti, a Nancy például eléggé meleg nyáron, mint az összes többi klumpa. Viszont aki olyan munkakörben dolgozik, ahol csúnyán fogalmazva "folyik a vér", ott a munkavédelmi előírások sem engednek meg szandált. Akik osztályon dolgoznak, például belgyógyászok, ők a szandált részesítik előnyben, ahogy én is radiológus rezidensként.
Remélem tudtam segíteni!

Üdv,

András

tzatziki 2011.07.22. 11:53:29

@dr. Székely András:
Kedves Andras!

Igy mar mindent ertek. :)
Koszonom szepen, orommel tegezodom. Ha mar csak par honapig vagy rezidens, akkor ezuton kivanok sok sikert a szakvizsgadhoz!

A hetvegen en is ki szeretnem probalni a RollSTEPet is (bosszanto, hogy a ferfi Amsterdam modellek most < 20 ezerert akciosan rendelhetok, de sajnos ez csak 41-es merettol igaz... :), mert sok jot irtal rola, es mert sok kommentelod is dicseri. Szerinted pusztan azzal, hogy ott helyben jarok benne par percet, meg tudom itelni, hogy jobb-e az Enquistnel? Attol felek mindig, hogy ha kenyelmi szempont alapjan dontok, hogy nehogy hosszutavon majd azt mondjam, hogy igen, a masikat kellett volna megis venni.

Tegnap voltam a Westend Enquist outletjeben. Kicsit ambivalensek az erzeseim (elsore nem volt szimpatikus se a volt, se az eladono, aki ugy valaszolgatott, mintha a fogat huznam, de utana kedvesebb lett, es segitett par dologban, tobbek kozott kiderult, hogy kisebb meretre lenne szuksegem, mint hinnem) a bolttal kapcsolatban, es nagy hatrany, hogy keves a hely a setalgatasra, de maga a szandal nagyon meggyozo volt, ha nem jart volna a fejemben az, amit Nalad olvastam, miszerint ne vigyunk magunkkal penzt a probalgatasra, akkor meg is vettem volna. Viszont az eladonotol nagyon kedves volt, hogy azt igerte, jovo hetre megerdeklodi, van-e esztetikai hibas 39-es szandal (allitolag arra is vonatkozik az egy ev garanciajuk, igy nincs mitol felnem), mert az jelentosen olcsobb lenne. Ugyhogy reszben ezert se vettem meg meg a szandalt, no meg az alapnyilvantartasi szamomrol is csak jovo heten kapok hivatalos levelet, marpedig az egeszsegugyis kedvezmenyhez az kell.

Orulok,hogy nemcsak en preferalom a szandalokat! :) Viszont kicsit elbizonytalanodtam, az intenziven vegulis kifejezeseddel elve "folyhat a ver", igy nem tudom, hogy az aneszt-intenziveseknek van-e erre vonatkozolag valami betartando eloirasuk. Meg jo is, hogy felhivtad erre a figyelmem, mert meg lennek love, ha megvennem a szandalt, es kiderulne, hogy elviekben nem is hordhatnek szandalt az osztalyon...

Szep napot kivanok Neked!

Udv,
tzatziki
süti beállítások módosítása