A blog célja:

Manapság egyre többet hallani a gördülő talpú cipőkről. Sokan esküdöznek, hogy mióta az egyik vagy másik nagyobb márka termékét hordják, azóta régi cipőjük már csak porosodik a lépcső alatt, míg mások keserű szájízzel tapasztalják, hogy nekik bizony nem jön be a gördülő talp. A nevem dr. Székely András, rezidens orvos vagyok, és ezzel a bloggal az a célom, hogy olvasóimnak bemutassam a gördülő talpú cipők világát, és közösen ismerjük meg a különféle márkák termékeit. Az oldalon cipőteszteket is olvashatnak a látogatók, továbbá boldog vagy épp boldogtalan tulajdonosok is megosztják velünk tapasztalatainkat.

Kapcsolat:

Várjuk észrevételeiteket, tapasztalataitokat, fényképeiteket:



Íratkozz fel hírfolyamunkra (RSS), hogy ne maradj le egy cikkről sem:


A blogot 2010.10.05 óta eddig ennyien olvasták:


Utolsó kommentek

  • brambika: doktor úr drága! hol vannak a a blogjának címadó gördülőcipő felettébb "hasznos és objektív" kriti... (2016.03.21. 22:24) iofit - a személyi asszisztens cipő
  • Toth K.: Walkmaxx magas szárú noi cipő Nagyon megtetszett, a színe, fekete,stb... NEM TUDTAM ELDÖNTENI, 3... (2016.03.21. 22:24) Közepes árfekvésű gördülőcipők
  • SuperG: Rövid a pántja, nem ér át a lábamon. (walkmaxx szandál). Reklamációra azt mondják, ez nem hiba ez ... (2016.03.21. 22:25) Felpróbáltam a Walkmaxx gördülőcipőt
  • brambika: Lassan ez a blog is megszűnik akkor..mert nem lesz mit kritizálni,és a menő versenytársak is szépe... (2014.08.27. 08:17) Megszűnt az Easytone.hu
  • brambika: Mi köze ennek a gördülő talpú cipőkhöz, de őszintén? ...bár legalább megtöri az unalmas 1 db végk... (2014.08.27. 08:17) A Hoover Gátnál jártam
  • Utolsó 20

Gördülőcipőt vásárolnál?

Partnereink:


 
  

Címkék:

2.0 (1) activeshoes (2) adidas (1) akció (3) amsterdam (6) anatómia (1) andy (1) ao mai (2) apomax (1) apple (1) asics (1) asszisztens (3) athen (3) avic (3) balance (1) baobao (3) batz (8) belgyógyász (3) bisztrai (2) björndal (2) blog (22) bolt (3) carlos (2) casual (2) changa (2) chapa (1) chung shi (19) cipő (2) cipőápolás (2) cipőteszt (29) crocs (3) crosscontrol (1) csizma (2) csőd (6) cuba (1) drága (1) drbatz (1) drshoes (3) easytone (13) egészség (1) egészséges (2) enerfit (1) enquist (35) facebook (4) fanaka (1) fila (3) fitbit (1) fitbitchargehr (1) fitflop (1) fitness (2) fitnessstep (3) fit for fun (1) focista (1) fodrász (1) fogyás (1) free (1) frion (1) fumba (1) futás (9) gehvital (2) gerincsérv (2) goldenblog (1) gördülőcipő (73) gravitydefyer (1) gyermek (2) gyógytornász (4) hamisítvány (25) hátfájás (3) háziorvos (2) heidi (1) hibás (1) htcgrip (1) interjú (12) iphone (1) irin (3) iwatch (1) jasper (1) játék (5) javítóklinika (1) jawbone (1) jog (1) jótékonyság (1) joya (35) joyssy (10) jupiter (1) karácsony (1) karlmüller (3) kínai (8) kisumu (5) klumpa (4) koncepció (3) koncert (1) kutatás (9) kvíz (4) láb (2) lábfájás (1) lap.hu (5) látogatás (2) lemax (1) lépéspontbudapest (1) linkajánló (4) lumboischialgia (1) magic (1) márkabemutató (14) maui (2) mbt (56) média (3) medicus (1) memo (7) memphis one (2) mezítláb (3) minőségi (1) nancy (4) newbalance (4) nike (6) nordicwalking (2) north (1) nővér (4) nubalance (3) nyár (1) nyereményjáték (12) okoscipő (1) olcsó (31) olvasó (8) orvos (4) ősz (1) őszi (6) outlet (1) panasz (10) papucs (9) patrick (4) per (2) placebo (1) protrusio (5) publikáció (8) radiológia (2) radius trainer (1) rák (1) reebok (18) reetone (2) reezig (1) remax (1) resistance runner (1) rio (1) rollingstore (3) rollstep (26) rss (1) runtone (2) ryn (60) ryncenter (4) rynoutlet (1) rynshop (24) s.sunny (5) scholl (7) sepatu (4) sérült (6) sérv (1) sétavan (1) setavan (3) shape ups (10) skechers (13) softy (2) srt (1) stadfor (1) starlit (6) startlap (5) statisztika (8) stepgym (4) stretchwalker (10) swissies (1) synshop (1) szandál (26) születésnap (1) talpbetét (1) talpvizsgálat (2) tanács (2) tavasz (2) tech (1) teleshop (5) téli (4) tenevis (1) texas (1) topshop (1) továbbképzés (1) tracker (6) traintone (2) tudomány (2) turkáló (1) twitter (1) ülőpárna (1) üzlet (15) venice (1) verlon (1) vibram (1) videó (1) waldlaufer (3) walkmaxx (8) web (2) web 2.0 (1) winnie (1) zigtech (2) Címkefelhő

2010.07.26. 18:27 dr. Székely András

Egy hibás MBT Sepatu White esete

A következő igaz történetet ma mesélte el nekem az egyik kolléganőm, akinek a nevét egyelőre nem szeretném megosztani veletek, de majd idővel megteszem.
Történt, hogy pontosan egy éve vásárolt magának egy fehér MBT Sepatu klumpát a Debrecen Plázában található MBT Pontban. 40,000 forintot fizetett a cipőért és két éves garanciával adták el neki ezt a klumpát:

 

Nem vette kedvezményesen, nem volt akciós, még egészségügyi pénztárat sem vett igénybe az összeg kifizetésnél, így gondolhatjátok, hogy nem kis nehézséget árán összegyűjtött pénzt hagyott a boltban aznap délután. Nagyon boldogan viselte új klumpáját a munkahelyén, rengeteg kollégával és pácienssel megosztotta örömét. Elmesélte nekik, hogy a cipő megszabadította a lábfájdalmaitól, és elmondta nekik, hogy olyan abban a cipőben dolgozni, mintha nem is dolgozna. Amikor úgy nézett ki, hogy ő a legjobb kétlábon járó MBT reklám, észrevette, hogy a cipőnek vannak hibái, holott ő csak és kizárólag kórházi körülmények között hordta. Elmondása szerint kétszer vitte ki a kórház területéről. Egyszer amikor az egyik gyermekéért kellett elszaladnia, de ekkor is kocsiban ült, a másik alkalommal pedig amikor úgy döntött, hogy visszaviszi a cipőt az MBT Pontba, ahol vette.

Sajnos nem fotózta le a cipőt, mert bízott benne, hogy a 40,000 kifizetett forint és az ígért 2 év garancia mellett gyorsan kicserélik a cipőt és az egész rémálmot gyorsan elfeljtheti. Sajnos nem így lett. Miután felfedezte, hogy a cipő külső- és belső varrásai, ragasztása elenged, és még a bőr(!) is kilyugad a kis- illetve nagy lábaujjánál, úgy döntött, hogy érvényesíti garanciajogát. Vissza is ment a már említett debreceni MBT Pontba, ahol adtak is neki egy csereszandált és megígérték, hogy haramosan
kijavítják a hibát. A cipőjét ekkor látta utoljára. A csereszandál pont olyan volt, mint ahogy a neve is mutatja, egy mások által is már szétnyűtt régi, koszos lábbeli, ami nem lopta be magát a szívébe. A régi klumpát viszont nem cserélték ki, sőt egy idő után még a csereszandált is visszakövetelte az MBT! Arra hivatkoznak, hogy ezt a modellt már nem gyártják, így nincs mire kicserélni a cipőt, a szandál csak addig maradhatott az ismerősömnél, amíg "javítás" alatt állt a régi cipője, talán majd három hónap múlva lesz megint ilyen szandál. Ez a történet több szempontból is aggályos:

  • Egyrészt milyen az, hogy egy ennyire drága cipő már pár hónap múlva annyira tönkremegy, hogy javíthatatlan és maga az MBT is elismeri a csere szükségességét.
  • Másrészt az ismerősöm most szenved, mert egy szimpla fatalpú klumpában kénytelen dolgozni, ami miatt kiújult lábfájdalma.
  • Harmadrészt felajánlották ugyan, hogy levásárolhatja a cipő árát, de mi a garancia arra, hogy a második modell nem fog ilyen hamar tönkremenni? A kórházi szabályzat szerint klumpán kívül nem is viselhet mást például szandált, mert az a munkavédelmi előírásoknak nem felel meg, viszont mit válasszon, ha klumpa nincs?
  • Az is érdekes, hogy bár számos MBT Pont van Magyarországon, még sem tudnak egyikből sem átkérni egy fehér, 38-as MBT klumpát, holott, ha az ember egy nagy ruházati márka boltjában szeretné ugyanezt, ott készséggel állnak a probléma megoldása elé. Jelzem, az MBT weboldalán még elérhető ez a modell.


Ha bárki tud segíteni az ismerősömnek, kérem jelezze felénk akár erre a bejegyzésre reagálva, akár emailben. És természetesen várjuk az MBT Hungary reakcióját is!
 

{Frissítés 2010.08.26}: A kolléganőm tegnap kapott egy telefonhívást a debreceni MBT Pontól, hogy fáradjon az üzletbe. Nem kérdezett semmit, tette amire kérték. A boltban szembesült azzal, hogy ugyanazt a koszos, agyonhasznált MBT szandált akarják újra egy hónapra rátukmálni, amit egyszer már kivitt a boltból. A cipőjéről azóta sincs hír, de legalább megtudta, hogy az MBT Sepatu egy olyan modell, melyet többé nem fog forgalmazni a cég, sőt azt is megtudta, hogy ezért is árulták egy-két kórházban szinte féláron. Persze a munkatársnőm teljes áron vette az MBT Pontban, de vigaszra eddig nem lelt. Ezt követően a fogyasztóvédőkhöz fordult, akik készséggel segítettek is volna, viszont a cipőt cég nevében vásárolta, így ez a történet a fogyasztóvédők hatáskörén kívül esik. Eddig így alakult a történet, de lesz még folytatása! 

5 komment

Címkék: panasz sérült mbt klumpa gördülőcipő sepatu


A bejegyzés trackback címe:

https://gordulocipo.blog.hu/api/trackback/id/tr152177923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pave76 2010.07.26. 18:47:43

Üdvözlet!
Hát szép kis történet ,én még ilyenről nem halottam velem olyan már előfordult sajnos nekem is volt gondom az MBT vel, de a szenzorával szinte el kezdett porladni szerencsémre én még a 6 hónapos garanciaidőn belül visszavittem első kőrben ,mondták semmi gond típushiba kiküldik és megjavítják.2 azaz kettő hónapig volt náluk a cipőm Ázsiába utazott még a matricát is rajta hagyták a dobozán mikor visszaadták.Sajnos kb ugyanannyit bírt mint új állapotától a cserééig és mikor ez is újra tönkrement már nem vállalták garanciába hanem 16.000 ft ért kellet megjavittatnom igaz ekkor más sokkal gyorsabbak voltak ami sovány vigasz.....ezért is pártoltam át a RYN hez szerencsére ott még nem volt problémám...

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.07.26. 18:51:38

Köszönjük a gyors kommentet Pave76-nak, és várjuk további tapasztalataitokat a hibás MBT-kel kapcsolatban.

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.07.27. 22:45:27

Még annyit a történethez, hogy a cikkben szereplő MBT kínai gyártmány a doboza szerint, mert az még a pórult járt vevőnél van.

Scipio67 2010.08.02. 14:47:00

Sziasztok!
Sajnos nekem is van rossz tapasztalatom az MBT-vel,ezért döntöttem a RYN mellett és a váltás megérte. Nagyon sokat hordom, bent és kint is és semmi probléma nincs vele. A RYN szerintem egy kiváló termék.

Ani88 2011.07.01. 10:24:08

Sziasztok. Nekem is van egy MBT cipőm, és h eddig lekopogjam jó! Remélem így is marad. Tervezek venni egy szandát is, de megnéztem az MBT-t is és a RYN-t is, és arra következtettem főleg a negatív vélemények és történet után, h átpártolok a RYN-hez. Pave76-nak is üzenem és mindenkinek: A RYN-ben nincs mi tönkre menjen, mert nincs benne szenzor, tömör vastag gumi talpa van, és ezért bírja jobban!
Ja és még vmi! A RYN szandál 46000ft, az MBT pedig 49000ft, vagyis árban is ugyan ott van a kettő. Sziasztok szép napot mindenkinek!
süti beállítások módosítása