A blog célja:

Manapság egyre többet hallani a gördülő talpú cipőkről. Sokan esküdöznek, hogy mióta az egyik vagy másik nagyobb márka termékét hordják, azóta régi cipőjük már csak porosodik a lépcső alatt, míg mások keserű szájízzel tapasztalják, hogy nekik bizony nem jön be a gördülő talp. A nevem dr. Székely András, rezidens orvos vagyok, és ezzel a bloggal az a célom, hogy olvasóimnak bemutassam a gördülő talpú cipők világát, és közösen ismerjük meg a különféle márkák termékeit. Az oldalon cipőteszteket is olvashatnak a látogatók, továbbá boldog vagy épp boldogtalan tulajdonosok is megosztják velünk tapasztalatainkat.

Kapcsolat:

Várjuk észrevételeiteket, tapasztalataitokat, fényképeiteket:



Íratkozz fel hírfolyamunkra (RSS), hogy ne maradj le egy cikkről sem:


A blogot 2010.10.05 óta eddig ennyien olvasták:


Utolsó kommentek

  • brambika: doktor úr drága! hol vannak a a blogjának címadó gördülőcipő felettébb "hasznos és objektív" kriti... (2016.03.21. 22:24) iofit - a személyi asszisztens cipő
  • Toth K.: Walkmaxx magas szárú noi cipő Nagyon megtetszett, a színe, fekete,stb... NEM TUDTAM ELDÖNTENI, 3... (2016.03.21. 22:24) Közepes árfekvésű gördülőcipők
  • SuperG: Rövid a pántja, nem ér át a lábamon. (walkmaxx szandál). Reklamációra azt mondják, ez nem hiba ez ... (2016.03.21. 22:25) Felpróbáltam a Walkmaxx gördülőcipőt
  • brambika: Lassan ez a blog is megszűnik akkor..mert nem lesz mit kritizálni,és a menő versenytársak is szépe... (2014.08.27. 08:17) Megszűnt az Easytone.hu
  • brambika: Mi köze ennek a gördülő talpú cipőkhöz, de őszintén? ...bár legalább megtöri az unalmas 1 db végk... (2014.08.27. 08:17) A Hoover Gátnál jártam
  • Utolsó 20

Gördülőcipőt vásárolnál?

Partnereink:


 
  

Címkék:

2.0 (1) activeshoes (2) adidas (1) akció (3) amsterdam (6) anatómia (1) andy (1) ao mai (2) apomax (1) apple (1) asics (1) asszisztens (3) athen (3) avic (3) balance (1) baobao (3) batz (8) belgyógyász (3) bisztrai (2) björndal (2) blog (22) bolt (3) carlos (2) casual (2) changa (2) chapa (1) chung shi (19) cipő (2) cipőápolás (2) cipőteszt (29) crocs (3) crosscontrol (1) csizma (2) csőd (6) cuba (1) drága (1) drbatz (1) drshoes (3) easytone (13) egészség (1) egészséges (2) enerfit (1) enquist (35) facebook (4) fanaka (1) fila (3) fitbit (1) fitbitchargehr (1) fitflop (1) fitness (2) fitnessstep (3) fit for fun (1) focista (1) fodrász (1) fogyás (1) free (1) frion (1) fumba (1) futás (9) gehvital (2) gerincsérv (2) goldenblog (1) gördülőcipő (73) gravitydefyer (1) gyermek (2) gyógytornász (4) hamisítvány (25) hátfájás (3) háziorvos (2) heidi (1) hibás (1) htcgrip (1) interjú (12) iphone (1) irin (3) iwatch (1) jasper (1) játék (5) javítóklinika (1) jawbone (1) jog (1) jótékonyság (1) joya (35) joyssy (10) jupiter (1) karácsony (1) karlmüller (3) kínai (8) kisumu (5) klumpa (4) koncepció (3) koncert (1) kutatás (9) kvíz (4) láb (2) lábfájás (1) lap.hu (5) látogatás (2) lemax (1) lépéspontbudapest (1) linkajánló (4) lumboischialgia (1) magic (1) márkabemutató (14) maui (2) mbt (56) média (3) medicus (1) memo (7) memphis one (2) mezítláb (3) minőségi (1) nancy (4) newbalance (4) nike (6) nordicwalking (2) north (1) nővér (4) nubalance (3) nyár (1) nyereményjáték (12) okoscipő (1) olcsó (31) olvasó (8) orvos (4) ősz (1) őszi (6) outlet (1) panasz (10) papucs (9) patrick (4) per (2) placebo (1) protrusio (5) publikáció (8) radiológia (2) radius trainer (1) rák (1) reebok (18) reetone (2) reezig (1) remax (1) resistance runner (1) rio (1) rollingstore (3) rollstep (26) rss (1) runtone (2) ryn (60) ryncenter (4) rynoutlet (1) rynshop (24) s.sunny (5) scholl (7) sepatu (4) sérült (6) sérv (1) sétavan (1) setavan (3) shape ups (10) skechers (13) softy (2) srt (1) stadfor (1) starlit (6) startlap (5) statisztika (8) stepgym (4) stretchwalker (10) swissies (1) synshop (1) szandál (26) születésnap (1) talpbetét (1) talpvizsgálat (2) tanács (2) tavasz (2) tech (1) teleshop (5) téli (4) tenevis (1) texas (1) topshop (1) továbbképzés (1) tracker (6) traintone (2) tudomány (2) turkáló (1) twitter (1) ülőpárna (1) üzlet (15) venice (1) verlon (1) vibram (1) videó (1) waldlaufer (3) walkmaxx (8) web (2) web 2.0 (1) winnie (1) zigtech (2) Címkefelhő

2010.12.16. 08:00 dr. Székely András

Reebok EasyTone teszt

A Reebok EasyTone-t egy sportboltban korábban már felpróbáltam. Akkor azt írtam róla, hogy ez a cipő nem más mint egy nagyon kényelmes, lábrasimuló, klasszikus Reebok, strapabíró anyagokból. Most, az Adidas Budapest Kft. jóvoltából hosszabb távon is tesztelhettem egy fekete-ezüst Reebok EasyTone Street lábbelit.


Talán ezt a cipőtesztet vártam ezidáig a legjobban, hiszen régebben nagy Reebok kedvelő voltam. Első ránézésre egy high-tech, fiatalos, áramvonalas sportcipőt ismerhetünk meg a Reebok EasyTone Street lábbeliben. Oldalán az EasyTone felirat fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik. A talpba épített egyensúlyozó párnák oldalról azonnal szembetűnőek. Talán egy kissé magasnak ítélhetnénk ezeket így, terhelésmentes állapotukban, de séta közben egyáltalán nem azok. A kezünket végigfuttatva a felső részen, tapasztalhatjuk, hogy milyen bársonyos az egész. Elöl a lábujjak fölött, apró ovális alakú kivágások biztosítják a minél jobb szellőzést.  A cipő belsejében a boka körül egy pamutszerű anyagot találunk, mely eléggé jó tapadást biztosít, de idővel a zokniból leváló bolyhokat biztosan magához tapasztja. Ennek a cipőnek, illetve több idei Reebok modellnek jellegzetessége a SmoothFit technológia, mely a varrásmentes bélést takarja, ami a kidörzsölődés és az irritáció minimalizálását teszi lehetővé. A cipőből a talpbetét könnyedén eltávolítható, így, aki nem volna megelégedve a gyárival, az személyreszabhatja lábbelijét, de én ezzel nem éltem. Szerintem tökéletes az, ami a gyártó beletett.

Felvéve, a felsőrész pontosan úgy viselkedik, ahogy azt első ránézésre vártam, azaz pontosan úgy követi a lábam formáját, mint egy kesztyű az ujjakét. Egyáltalán nem szorít, nem lötyög, ugyanakkor érződik, hogy biztosan tartja a lábam. Lehet, hogy ez a kellemes érzés a SmoothFit technológiának is köszönhető, mindenesetre az én lábamra nagyon jól passzol a Street. Felülnézetből szép, íves a cipő orra.

Az első megtett lépések (járólapon) közben engem egy kicsit zavart a cipő talpa felől érkező kopogó hang. Olyan műanyagos hang jellege volt, ami aztán fokozatosan alábbhagyott illetve rövid időn belül megszűnt. Ezt minden nap tapasztaltam, amikor aznap először vettem fel a cipőt, úgyhogy valószínű, hogy a párnáknak kell néhény lépés, míg "bemelegednek." A talp oldalirányú dőléshajlama nem olyan mértékű, mint mondjuk egy MBT-nél, de érezhetően instabil a cipő. Járáskor az elülső és a hátulsó légkamrák közötti légáramlásból annyi érezhető, hogy talpunk talajjal érintkező része mindig egy "felfújt" légzsákra érkezik, így a csillapítás nagyon hatékony. Ezt a cipőt nem futásra (RunTone) vagy fitness termi használatra (TrainTone) tervezték, de séta és hasonló könnyebb testmozgás során megfelelő utitársunk lesz.

Az elmúlt három hétben amikor tehettem, ezt a cipőt hordtam. Főként aszfalton sétáltam benne, de megfordultam benne kórházi linóleumon, és plázai járólapon is. Röviden, mint egy nagyon kényelmes, könnyű lábbelit jellemeznél az EasyTone Street lábbelit. A láb mozgását nem korlátozza, mint egy ívelt talpú cipő, az instabilitása nem olyan mértékű, hogy állandó odafigyelést igényeljen, a csillapítás illetve a komfortérzet kiváló, és rengeteg szempárt vonz a high-tech design! Az első pár nap, hosszabb sétálás után arra lettem figyelmes, hogy a négyfejű combizmom (m. quadriceps femoris - elöl a térd fölött fut egészen a csípőig) igen intenzíven dolgozik. A Reebok szóróanyaga szerint ez a cipő leginkább a combhajlító, a farizmok illetve a vádli izmait dolgoztatja meg, de én ebből nem éreztem csak a legnagyobb combfeszítőmet. Az viszont elég szépen dolgozott egy darabig. Úgy 10-14 nap után ez a hatás elmúlt, a lában hozzáerősödött a cipőhöz. 

Ennyi megtett kilométer után, egy nagyon kényelmes, könnyű, enyhén instabil lábbelinek tartom a Reebok EasyTone-t, mely kiváló választás lesz azoknak, akik kissé "ortopédnak" és nem elég fiatalosnak tartják a gördülőcipőket vagy azoknak, akik meglévő gördülőcipőjük mellé egy sportos, mindennap viselhető "mindenes" cipőt keresnek. Én ez utóbbi kategóriába tartozom; munkába, ahol sokat állok, kiváló szolgálatot teljesít az ívelt talpú szandálom, viszont, amikor szabad, fiatal és sportos akarok lenni, akkor inkább az EasyTone-t választom! 

Ezek a lábbelik 20 és 30,000 forint között mozognak, ám érdemes gyakran felkeresni a márkaboltokat, mert például a minap én is belefutottam egy 50%-os árleszállításba a helyi Reebok üzletben. Aki pedig felpróbálta, de valamilyen okból nem vette volna meg a helyszínen, az akár online is rendelhet az EasyTone webshop-ból. 

Sajnálatos tény, hogy Amerikában beperelték a Reebok-ot, mert többen megsérültek az Easytone viselése következtében. Az ezzel kapcsolatos bejegyzést itt találhatod!

3 komment

Címkék: reebok cipőteszt easytone


A bejegyzés trackback címe:

https://gordulocipo.blog.hu/api/trackback/id/tr862510155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SXB 2011.01.23. 18:45:55

Kedves András! jelenleg a brands.hu-n (nem tudom ismeri-e) jelenleg easytone-ok kapjhatók akcióban... ezeket inkább futáshoz ajánlják nem?

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.01.23. 19:27:27

@SXB:
Kedves SXB!
Nem vagyok tagja az oldalnak, ha tud, küldjön képet, megnézem.
Futásra egyébként a RunTone való.

Tisztelettel,

dr. Székely András

SXB 2011.01.23. 19:48:30

küldtem önnek egy meghívót az email címre.(lehet hogy spam lesz)
süti beállítások módosítása