A blog célja:

Manapság egyre többet hallani a gördülő talpú cipőkről. Sokan esküdöznek, hogy mióta az egyik vagy másik nagyobb márka termékét hordják, azóta régi cipőjük már csak porosodik a lépcső alatt, míg mások keserű szájízzel tapasztalják, hogy nekik bizony nem jön be a gördülő talp. A nevem dr. Székely András, rezidens orvos vagyok, és ezzel a bloggal az a célom, hogy olvasóimnak bemutassam a gördülő talpú cipők világát, és közösen ismerjük meg a különféle márkák termékeit. Az oldalon cipőteszteket is olvashatnak a látogatók, továbbá boldog vagy épp boldogtalan tulajdonosok is megosztják velünk tapasztalatainkat.

Kapcsolat:

Várjuk észrevételeiteket, tapasztalataitokat, fényképeiteket:Íratkozz fel hírfolyamunkra (RSS), hogy ne maradj le egy cikkről sem:


A blogot 2010.10.05 óta eddig ennyien olvasták:


Utolsó kommentek

  • brambika: doktor úr drága! hol vannak a a blogjának címadó gördülőcipő felettébb "hasznos és objektív" kriti... (2016.03.21. 22:24) iofit - a személyi asszisztens cipő
  • Toth K.: Walkmaxx magas szárú noi cipő Nagyon megtetszett, a színe, fekete,stb... NEM TUDTAM ELDÖNTENI, 3... (2016.03.21. 22:24) Közepes árfekvésű gördülőcipők
  • SuperG: Rövid a pántja, nem ér át a lábamon. (walkmaxx szandál). Reklamációra azt mondják, ez nem hiba ez ... (2016.03.21. 22:25) Felpróbáltam a Walkmaxx gördülőcipőt
  • brambika: Lassan ez a blog is megszűnik akkor..mert nem lesz mit kritizálni,és a menő versenytársak is szépe... (2014.08.27. 08:17) Megszűnt az Easytone.hu
  • brambika: Mi köze ennek a gördülő talpú cipőkhöz, de őszintén? ...bár legalább megtöri az unalmas 1 db végk... (2014.08.27. 08:17) A Hoover Gátnál jártam
  • Utolsó 20

Gördülőcipőt vásárolnál?

Partnereink:


 
  

Címkék:

2.0 (1) activeshoes (2) adidas (1) akció (3) amsterdam (6) anatómia (1) andy (1) ao mai (2) apomax (1) apple (1) asics (1) asszisztens (3) athen (3) avic (3) balance (1) baobao (3) batz (8) belgyógyász (3) bisztrai (2) björndal (2) blog (22) bolt (3) carlos (2) casual (2) changa (2) chapa (1) chung shi (19) cipő (2) cipőápolás (2) cipőteszt (29) crocs (3) crosscontrol (1) csizma (2) csőd (6) cuba (1) drága (1) drbatz (1) drshoes (3) easytone (13) egészség (1) egészséges (2) enerfit (1) enquist (35) facebook (4) fanaka (1) fila (3) fitbit (1) fitbitchargehr (1) fitflop (1) fitness (2) fitnessstep (3) fit for fun (1) focista (1) fodrász (1) fogyás (1) free (1) frion (1) fumba (1) futás (9) gehvital (2) gerincsérv (2) goldenblog (1) gördülőcipő (73) gravitydefyer (1) gyermek (2) gyógytornász (4) hamisítvány (25) hátfájás (3) háziorvos (2) heidi (1) hibás (1) htcgrip (1) interjú (12) iphone (1) irin (3) iwatch (1) jasper (1) játék (5) javítóklinika (1) jawbone (1) jog (1) jótékonyság (1) joya (35) joyssy (10) jupiter (1) karácsony (1) karlmüller (3) kínai (8) kisumu (5) klumpa (4) koncepció (3) koncert (1) kutatás (9) kvíz (4) láb (2) lábfájás (1) lap.hu (5) látogatás (2) lemax (1) lépéspontbudapest (1) linkajánló (4) lumboischialgia (1) magic (1) márkabemutató (14) maui (2) mbt (56) média (3) medicus (1) memo (7) memphis one (2) mezítláb (3) minőségi (1) nancy (4) newbalance (4) nike (6) nordicwalking (2) north (1) nővér (4) nubalance (3) nyár (1) nyereményjáték (12) okoscipő (1) olcsó (31) olvasó (8) orvos (4) ősz (1) őszi (6) outlet (1) panasz (10) papucs (9) patrick (4) per (2) placebo (1) protrusio (5) publikáció (8) radiológia (2) radius trainer (1) rák (1) reebok (18) reetone (2) reezig (1) remax (1) resistance runner (1) rio (1) rollingstore (3) rollstep (26) rss (1) runtone (2) ryn (60) ryncenter (4) rynoutlet (1) rynshop (24) s.sunny (5) scholl (7) sepatu (4) sérült (6) sérv (1) sétavan (1) setavan (3) shape ups (10) skechers (13) softy (2) srt (1) stadfor (1) starlit (6) startlap (5) statisztika (8) stepgym (4) stretchwalker (10) swissies (1) synshop (1) szandál (26) születésnap (1) talpbetét (1) talpvizsgálat (2) tanács (2) tavasz (2) tech (1) teleshop (5) téli (4) tenevis (1) texas (1) topshop (1) továbbképzés (1) tracker (6) traintone (2) tudomány (2) turkáló (1) twitter (1) ülőpárna (1) üzlet (15) venice (1) verlon (1) vibram (1) videó (1) waldlaufer (3) walkmaxx (8) web (2) web 2.0 (1) winnie (1) zigtech (2) Címkefelhő

2011.09.30. 06:00 dr. Székely András

Miért Chung Shi?

Az alábbiakban Tóthné Steinhausz Viktória, gyógytornász-fizioterapeuta, humánkineziológus, a PTE ETK Fizioterápiás Tanszék Ügyvivő szakértőjének a www.shi.hu oldalol megjelent írását olvashatjuk a Chung Shi terápiás lábbelikkel kapcsolatosan.

A piacon az utóbbi öt évben ismertté váltak a különböző gördülő talpú cipők. Valamelyik oldal irányba instabil, valamelyik nem. Az oldal irányban instabil lábbelikkel szemben az ortopéd szakemberek egy része kritikával él, hogy a valóban lúdtalpasok deformitását súlyosbítja, a gördülő talp az Achilles ínt megrövidíti és a deformitást szintén fokozhatja.

2010 decemberében megismertem a német fejlesztésű és márkájú chung shi funkcionális lábbeli családot, amelyen belül ötféle talpszerkezet található meg. Közös tulajdonságuk, hogy a láb boltozatának funkcionális pozicionálását tartja szem előtt, valamint járás közben segíti az előrehaladást és a láb gördítését.


A cég legbecsesebb és terápiás szempontból leghatékonyabb terméke az AuBioRiG (Automatish Biomechanish Richtig Gehen). Talpszerkezetének technológiája, hogy a 15- 20 fokos talpszög egy ellenállást biztosít, ami minden lépésnél plusz aktivitásra késztet. Ezen átbillenve az előrehaladást segíti és beállítja a medence törzs helyzetét és a helyes testtartást. A talpszerkezete nyílirányba (sagitalis) instabil, ezáltal balanszírozásra késztet. Oldalirányú instabilitása minimális, ezért az egyedi talpbetétek is hordhatók a lábbeliben. Többirányú tudományos kutatással igazolták a technológia hatékonyságát.

Betegeknél szerzett saját tapasztalataim alapján a térd keresztszalag sérülés rehabilitációjában hatékonyan alkalmazható, mind kiegészítő terápia. A járásképében bekövetkezett változás gyors és látványos a lábbeli használatával, mely objektív méréssel is igazolt. Ugyanez a tapasztalatom az Achilles ín műtétek utáni rehabilitációjában is. A helyes testtartás beállítására és megtanítására is hatékonyan alkalmazom az AuBioRig technológiát.

A Nordic Walking hatását fokozza, a mozgásforma helyes automatizálását segíti.

Az AntiStep talpszerkezete hasonló az AuBioRig talpszerkezetéhez. Lekerekített, tompított talpával és a dupla ütközést elnyelő Neovent®sarokkal az AuBioRig szelídebb változatát hozták létre. Puhább, gördülékenyebb és kisebb ellenállást kell leküzdeni járás közben.

Degenerativ ágyéki gerincproblémás betegek pozitív visszajelzései alapján mondhatom hatékony lábbelinek.

Mindkét termék a tudományos tanulmányok értékelése alapján, megkapta a gerincbarát termék előállításának elismerését az Egészséges Gerinc Akció (Aktion Gesunder Rücken – AGR e.V.) minőségi pecsétjét. Bevizsgálta és ajánlja a Német Gerinciskolák Szövetsége és az Egészséges Gerinc Fórum 2010-től. A szövetség ajánlása szerint a minősített lábbelik módszeres viselése egészségtámogató, mind prevenciós mind terápiás tekintetben. A szakmailag megtisztelő minősítés elnyerése annak is köszönhető, hogy a technológia megengedi, hogy szükség esetén egyéni talpbetét is használható a lábbeliben.

Egy másik technológia a Duflex Walker, mely háromféle keménységű könnyű duflex anyagból készül. Járás közben a gördülés során szintén ellenállást kell leküzdeni, így jelentősen aktivizálja az izmokat, az előre haladást segíti. Az alsó végtag perifériás vénás keringésére pozitív hatással van. Egyesíti tulajdonságaiban a funkcionális és a kényelmi lábbeli előnyeit, ízületkímélő.

Duxfree nem gördülő talpú lábbeli! Leírhatatlanul könnyű és lágy felépítésű, a talpszerkezete Duflex anyagból készül, a mély barázdái és a felparcellázott talprész biztosítják a lábfej korlátlan mozgását. A rugalmas talpszerkezet lengéscsillapítóként is működik és megkíméli a mozgatórendszert a túl nagy ütődésektől. Arthrotikus betegek nagyon szeretik. A láb betegségeinél is hatékony pl. metatarsalgiánál. A puha, könnyű és lágy felépítés teljes szabadságot hagy a lábnak és egyedülálló járásérzést nyújt!

A Dux termékek nagy értékű szuperpuha duflex anyagból készülnek, mely egy lélegző, öregedésálló sejt-kaucsuk anyag. A lábbeli anyaga a németországi Öko–Test-en a „Sehr Gut” minősítést kapta, mely azt jelenti, hogy nem tartalmaz PAK vegyületeket (policiklikus aromás szénhidrogének).

Azt gondolom, hogy sajnos még nem fordítunk kellő figyelmet arra, hogy mérgező anyag mentes bőrbarát anyagokat viseljünk a testünkön. Így a jövőt tekintve kiemelt jelentősége van az „Öko-Test” minősítésnek.

A Dux lábbelik anyaga termoaktív, ami azt jelenti, hogy a test melege és súlya a duflex anyagra hat, a nyomáspontokon a terhelés eloszlik.

A talp kialakítása a chung shi funkcionális lábbelikre jellemzően a láb pozicionálását és funkcionális járást segíti.

A Dux kiemelten ajánlott a láb betegségeinél!

Metatarsalgiával küzdő hozzátartozóm a Dux papucsban fájdalom nélkül jár!

Miért chung shi?

Szakmai minősítések, a kutatási eredmények és a saját tapasztalatom alapján nagy bizalommal fordulok a Chug Shi funkcionális lábbelik felé.

Az ötféle talpszerkezet közül kiválaszthatom ami az igénynek, problémának és edzettségnek megfelelő. A célzott primer, secunder és tercier prevencióban egy minőségi ellátásra ad lehetőséget.Zalaegerszeg, 2011.08.31.
Tóthné Steinhausz Viktória

gyógytornász-fizioterapeuta, humánkineziológus
a PTE ETK Fizioterápiás Tanszék Ügyvivő szakértője

(forrás: www.shi.hu)

 

Szólj hozzá!

Címkék: chung shi


A bejegyzés trackback címe:

https://gordulocipo.blog.hu/api/trackback/id/tr233256646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.