A blog célja:

Manapság egyre többet hallani a gördülő talpú cipőkről. Sokan esküdöznek, hogy mióta az egyik vagy másik nagyobb márka termékét hordják, azóta régi cipőjük már csak porosodik a lépcső alatt, míg mások keserű szájízzel tapasztalják, hogy nekik bizony nem jön be a gördülő talp. A nevem dr. Székely András, rezidens orvos vagyok, és ezzel a bloggal az a célom, hogy olvasóimnak bemutassam a gördülő talpú cipők világát, és közösen ismerjük meg a különféle márkák termékeit. Az oldalon cipőteszteket is olvashatnak a látogatók, továbbá boldog vagy épp boldogtalan tulajdonosok is megosztják velünk tapasztalatainkat.

Kapcsolat:

Várjuk észrevételeiteket, tapasztalataitokat, fényképeiteket:



Íratkozz fel hírfolyamunkra (RSS), hogy ne maradj le egy cikkről sem:


A blogot 2010.10.05 óta eddig ennyien olvasták:


Utolsó kommentek

  • brambika: doktor úr drága! hol vannak a a blogjának címadó gördülőcipő felettébb "hasznos és objektív" kriti... (2016.03.21. 22:24) iofit - a személyi asszisztens cipő
  • Toth K.: Walkmaxx magas szárú noi cipő Nagyon megtetszett, a színe, fekete,stb... NEM TUDTAM ELDÖNTENI, 3... (2016.03.21. 22:24) Közepes árfekvésű gördülőcipők
  • SuperG: Rövid a pántja, nem ér át a lábamon. (walkmaxx szandál). Reklamációra azt mondják, ez nem hiba ez ... (2016.03.21. 22:25) Felpróbáltam a Walkmaxx gördülőcipőt
  • brambika: Lassan ez a blog is megszűnik akkor..mert nem lesz mit kritizálni,és a menő versenytársak is szépe... (2014.08.27. 08:17) Megszűnt az Easytone.hu
  • brambika: Mi köze ennek a gördülő talpú cipőkhöz, de őszintén? ...bár legalább megtöri az unalmas 1 db végk... (2014.08.27. 08:17) A Hoover Gátnál jártam
  • Utolsó 20

Gördülőcipőt vásárolnál?

Partnereink:


 
  

Címkék:

2.0 (1) activeshoes (2) adidas (1) akció (3) amsterdam (6) anatómia (1) andy (1) ao mai (2) apomax (1) apple (1) asics (1) asszisztens (3) athen (3) avic (3) balance (1) baobao (3) batz (8) belgyógyász (3) bisztrai (2) björndal (2) blog (22) bolt (3) carlos (2) casual (2) changa (2) chapa (1) chung shi (19) cipő (2) cipőápolás (2) cipőteszt (29) crocs (3) crosscontrol (1) csizma (2) csőd (6) cuba (1) drága (1) drbatz (1) drshoes (3) easytone (13) egészség (1) egészséges (2) enerfit (1) enquist (35) facebook (4) fanaka (1) fila (3) fitbit (1) fitbitchargehr (1) fitflop (1) fitness (2) fitnessstep (3) fit for fun (1) focista (1) fodrász (1) fogyás (1) free (1) frion (1) fumba (1) futás (9) gehvital (2) gerincsérv (2) goldenblog (1) gördülőcipő (73) gravitydefyer (1) gyermek (2) gyógytornász (4) hamisítvány (25) hátfájás (3) háziorvos (2) heidi (1) hibás (1) htcgrip (1) interjú (12) iphone (1) irin (3) iwatch (1) jasper (1) játék (5) javítóklinika (1) jawbone (1) jog (1) jótékonyság (1) joya (35) joyssy (10) jupiter (1) karácsony (1) karlmüller (3) kínai (8) kisumu (5) klumpa (4) koncepció (3) koncert (1) kutatás (9) kvíz (4) láb (2) lábfájás (1) lap.hu (5) látogatás (2) lemax (1) lépéspontbudapest (1) linkajánló (4) lumboischialgia (1) magic (1) márkabemutató (14) maui (2) mbt (56) média (3) medicus (1) memo (7) memphis one (2) mezítláb (3) minőségi (1) nancy (4) newbalance (4) nike (6) nordicwalking (2) north (1) nővér (4) nubalance (3) nyár (1) nyereményjáték (12) okoscipő (1) olcsó (31) olvasó (8) orvos (4) ősz (1) őszi (6) outlet (1) panasz (10) papucs (9) patrick (4) per (2) placebo (1) protrusio (5) publikáció (8) radiológia (2) radius trainer (1) rák (1) reebok (18) reetone (2) reezig (1) remax (1) resistance runner (1) rio (1) rollingstore (3) rollstep (26) rss (1) runtone (2) ryn (60) ryncenter (4) rynoutlet (1) rynshop (24) s.sunny (5) scholl (7) sepatu (4) sérült (6) sérv (1) sétavan (1) setavan (3) shape ups (10) skechers (13) softy (2) srt (1) stadfor (1) starlit (6) startlap (5) statisztika (8) stepgym (4) stretchwalker (10) swissies (1) synshop (1) szandál (26) születésnap (1) talpbetét (1) talpvizsgálat (2) tanács (2) tavasz (2) tech (1) teleshop (5) téli (4) tenevis (1) texas (1) topshop (1) továbbképzés (1) tracker (6) traintone (2) tudomány (2) turkáló (1) twitter (1) ülőpárna (1) üzlet (15) venice (1) verlon (1) vibram (1) videó (1) waldlaufer (3) walkmaxx (8) web (2) web 2.0 (1) winnie (1) zigtech (2) Címkefelhő

2010.11.02. 17:45 dr. Székely András

Hogyan vásároljunk gördülőcipőt?

Egy gördülő talpú cipő megvásárlása nem kis befektetés. Mindenki szeretné a legjobb döntést meghozni és a lehető leghosszabb ideig élvezni új lábbelijét, de a sok márka közül melyik válassza? Ez a blog nagyjából ebben próbál segíteni a laikus vásárlóknak. Bár próbálok márkafüggetlen maradni, aki elég bejegyzésemet olvasta, annak kitűnhet elfogultságom egy-egy márka felé, ennek ellenére nem szeretnék senkit sem az egyik vagy a másik márka irányába terelni. 

Ehelyett néhány olyan tippet szeretnék veletek megosztani, ami az első gördülő talpú cipőnk megvásárlása előtt megfontolandó:

1. Vásárlás előtt barangoljunk egy kicsit az Interneten! Nézzük meg a gyártók weboldalait, és olvassuk ezeket kritikus szemmel! Melyik márka az, amelyiknek tetszetős, könnyedén áttekinthető weboldala van? Melyik márka ígér fűt-fát és melyik az, amelyik saját weboldalán független kutatási eredményekkel támasztja alá állításait? Melyik márkának van egyáltalán weboldala? A fórumokkal vigyázzunk, mert aki csalódott az nagyobb valószínűséggel fogja "megosztani" másokkal is bánatát, mint az, aki boldogan viseli új lábbelijét. Mi magyarok már csak ilyenek vagyunk:) Ami ezen a blogon megjelenik az vagy az én szubjektív véleményem, vagy mások által beküldött információ. Magamnak egy kicsit aláásva mondom azt, hogy még az itt megjelenteket se vegyük készpénznek!

2. Ne induljunk el gördülőcipőt vásárolni! Ez furcsán hangozhat, de igaz. Első alkalommal ne vigyünk magunkkal pénzt, bankkártyát, azaz csak nézelődni megjünk! Szánjunk rá egy délutánt, és próbáljuk meg felkeresni legalább két-három márka boltjait. Térjünk be egy MBT Pontba, keressünk egy RYN szaküzletet, nézzünk utána, hol kapható RollSTEP, Joya, Enquist, Avic, és kínai gördülőcipő (!). Igen, az alaposság kedvéért én a kínaival kezdeném. Már csak azért is, hogy az eladókat egy kicsit próbára tegyük. Ehhez kapcsolódik a következő pont.

Hagyjuk, hogy egy kicsit udvaroljanak nekünk! Elvégre ez az ő dolguk, mi a kenyérrevalót visszük nekik.

3. Kérdezzünk, kérdezzünk, kérdezzünk! Aki fizetése jelentős hányadát készül elkölteni egy terápiás cipőre, az megérdemli, hogy kérdéseire kimerítően válaszoljanak az eladók. Ha már az eladóban meginog a bizalmunk, vagy úgy érezzük, hogy ők sem biztosak a dolgukba, akkor onnan inkább sétáljunk is ki! Egy jó eladó a vevőt meghallgatja, kérdez, tanácsol, de sohasem erőltet rá semmit a potenciális vevőre. Hagyjuk, hogy egy kicsit udvaroljanak nekünk! Elvégre ez az ő dolguk, mi a kenyérrevalót visszük nekik. Nem az a jó eladó, aki megkérdezi, hogy miben segíthet, hanem aki időt hagy, hogy körbenézz, levedd a cipőt a polcról, és ezt követően felajánlja a próba lehetőségét.

4. A kiszemelt cipőt teszteljük le helyben! Ehhez természetesen egy olyan boltot kell választani, ahol megfelelő kifutó áll a rendelkezésünkre. A minap láttam egy Tesco üzletsoron egy kis drogériát, ahol árultak egy bizonyos gördülőcipő márkát. Az üzlet alapterülete 6 négyzetméter, ebből hozzávetőleg 1 áll a vásárlók rendelkezésére. Ez elég egy sima papucs tesztelésére, de egy gördülőcipő előnyei vagy hátrányai toporgás közben nem fognak kijönni! Tehát ez a négyes pont úgy is szólhatna, hogy sétáljunk, sétáljunk, sétáljunk! Ne féljünk! Ha csúnyán néz ránk az eladó, vagy ezt nem engedi, ismét csak sétáljunk ki az üzletből! Elvégre, ha egy 15 perces próbasétától bármi baja is lesz a cipőnek, akkor az a cipő eleve nem ért egy fabatkát sem.

5. Egy-egy márkából próbáljunk fel egy zárt cipőt és egy nyitottat is, mégha nem is vagyunk biztosak abban, hogy melyiket szeretnénk majd megvenni. Ha lehetőség nyílik rá, egy azon boltban próbáljunk fel több márka termékeit is. Ha ez nem lehetséges, egy-egy próba után írjuk le gondolatainkat a próbált cipővel kapcsolatban. Például: "igényes kialakítás, de szűk felsőrész."

6. Kérdezzünk rá a garanciára, illetve arra, hogy milyen hibákra vállal a gyártó garanciát. Azt is kérdezzük meg, hogy amennyiben javítani, cserélni kell majd lábbelinket, mennyi várakozási idővel kell majd szembenéznünk? Egy olyan boltban, ahol több márka kapható, valószínű, hogy őszintébb választ fogunk kapni egy-egy márkáról, mint egy olyanban, ahol az eladó csak egy adott márka eladásában érdekelt.

7. Csak akkor vegyünk gördülőcipőt, ha azt belátható időn keresztül hordani is fogjuk! Ez főleg ősszel és télen lehet érdekes, amikor nem biztos, hogy kintre a legjobb választás egy instabil szerkezetű cipőt. Persze, ha munkába szánjuk az adott terméket, az más. Mivel egy 10,000 forintos és egy 50,000 forintos cipőre is ugyanaz a jogszabály vonatkozik, csak akkor ugorjunk bele egy drágább cipő megvételébe, ha azt a garanciális időtartam alatt használni is fogjuk, hiszen, ha ez idő alatt kijön a hibája, akkor nyugodtak lehetünk. Ellenben, ha télire eltesszük, és csak tavasszal kezdjük el hordani, akkor izgulhatunk a garanciaidő miatt! 

8. Csak ezt követően induljunk el vásárolni! Amennyiben a fentiek alapján az összes kérdésünkre választ kaptunk, és a lehető legtöbb márka termékét felpróbáltuk, mostmár nyugodt szívvel elindulhatunk vásárolni.

2 komment

Címkék: tanács gördülőcipő


A bejegyzés trackback címe:

https://gordulocipo.blog.hu/api/trackback/id/tr272416590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

St.Peter 2010.11.02. 20:05:26

Tisztelt András!

Nagyon tetszik a blog és a kezdeményezése. Szakemberként is jónak tartom a tanácstalan vásárlójelöltek felvilágosítását. Ebben a blogos formában ez egy nagyon felelősségteljes feladat, ezért minden tiszteletem az öné, viszont az Ön által említett enyhe elfogultsága miatt kicsit féltem is Önt.
Nem a kosáron kívül rekedt márkák támadásaitól, hanem inkább attól, hogy a kegyelt márkák között elég sok olyan található, melytől az 1.-es pontban éppen Ön óvja a kedves vásárlókat. Ha jól látom a kosáron belüli márkák egyike sem bizonyította azokat a dolgokat, melyeket állítanak magukról.
Szeretném, hogy ez a blog évtizedekig működjön és igazi irányt mutathasson mindazoknak, akik gördülőtalpas cipőt szeretnének vásárolni. Ezt az igazi irányt viszont csakis márkafüggetlen felfogásban lehet megadni, hiszen ettől lesz a blog és Ön is hiteles.
Jó egészséget kívánva, maradok Tisztelettel: S.P.

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.11.02. 22:20:29

Kedves S.P.!
Köszönöm, hogy elsőként reagált erre a bejegyzésre.
Nagyon sok igazság van abban, amit írt, és egyet kell, hogy értsek Önnel sok pontban.
Én személyes tapasztalataim miatt vagyok "elfogult", és az általam kedvelt márkák listája is folyamatosan változik. Esnek is ki onnan, és jönnek is be újak. Eddig a hazai piacon lévő gördülőcipő márkáknak is közel csak a felét próbáltam fel, és hol vagyok még attól a közel 80-tól, ami a világon létezik? Szerintem akkor lennék teljesen hiteles, ha ezt mind-mind végigpróbáltam volna (ez maga lenne több év), és folyamatosan naprakész lennék abban, hogy az adott márkák mit újítanak, stb. Így ez a blog csupán egy pici keresztmetszetét tudja megmutatni ennek a világnak, és tisztában vagyok azzal, hogy vannak nálam szakavatottabbak ebben a témában, de a céljaim között volt az is a blog indulásakor, hogy én ebben a témában több tapasztalatot szerezzek.
Kedvelt márkáim listájának változását majd Ön is fogja tapasztalni, ha továbbra is az olvasóm marad.
Az 1. pontban említett kritikus pontokkal pedig igenis szembe kell néznie azoknak a gyártóknak, akik hitelesek akarnak maradni. Ez egy ugyanolyan piac, mint mondjuk a vény nélkül kapható szereké. Onnan is tűnnek el régiek, jönnek be újak, és folyamatosan a vevőket bombázzák a gyártók.
Köszönöm a jó kívánságokat, én is bízom benne, hogy sokáig tudom még ezt folytatni, és, hogy Ön is sok megjegyzést fog még fűzni az itt megjelenő bejegyzésekhez.
Tisztelettel,
Székely András
süti beállítások módosítása