A blog célja:

Manapság egyre többet hallani a gördülő talpú cipőkről. Sokan esküdöznek, hogy mióta az egyik vagy másik nagyobb márka termékét hordják, azóta régi cipőjük már csak porosodik a lépcső alatt, míg mások keserű szájízzel tapasztalják, hogy nekik bizony nem jön be a gördülő talp. A nevem dr. Székely András, rezidens orvos vagyok, és ezzel a bloggal az a célom, hogy olvasóimnak bemutassam a gördülő talpú cipők világát, és közösen ismerjük meg a különféle márkák termékeit. Az oldalon cipőteszteket is olvashatnak a látogatók, továbbá boldog vagy épp boldogtalan tulajdonosok is megosztják velünk tapasztalatainkat.

Kapcsolat:

Várjuk észrevételeiteket, tapasztalataitokat, fényképeiteket:



Íratkozz fel hírfolyamunkra (RSS), hogy ne maradj le egy cikkről sem:


A blogot 2010.10.05 óta eddig ennyien olvasták:


Utolsó kommentek

  • brambika: doktor úr drága! hol vannak a a blogjának címadó gördülőcipő felettébb "hasznos és objektív" kriti... (2016.03.21. 22:24) iofit - a személyi asszisztens cipő
  • Toth K.: Walkmaxx magas szárú noi cipő Nagyon megtetszett, a színe, fekete,stb... NEM TUDTAM ELDÖNTENI, 3... (2016.03.21. 22:24) Közepes árfekvésű gördülőcipők
  • SuperG: Rövid a pántja, nem ér át a lábamon. (walkmaxx szandál). Reklamációra azt mondják, ez nem hiba ez ... (2016.03.21. 22:25) Felpróbáltam a Walkmaxx gördülőcipőt
  • brambika: Lassan ez a blog is megszűnik akkor..mert nem lesz mit kritizálni,és a menő versenytársak is szépe... (2014.08.27. 08:17) Megszűnt az Easytone.hu
  • brambika: Mi köze ennek a gördülő talpú cipőkhöz, de őszintén? ...bár legalább megtöri az unalmas 1 db végk... (2014.08.27. 08:17) A Hoover Gátnál jártam
  • Utolsó 20

Gördülőcipőt vásárolnál?

Partnereink:


 
  

Címkék:

2.0 (1) activeshoes (2) adidas (1) akció (3) amsterdam (6) anatómia (1) andy (1) ao mai (2) apomax (1) apple (1) asics (1) asszisztens (3) athen (3) avic (3) balance (1) baobao (3) batz (8) belgyógyász (3) bisztrai (2) björndal (2) blog (22) bolt (3) carlos (2) casual (2) changa (2) chapa (1) chung shi (19) cipő (2) cipőápolás (2) cipőteszt (29) crocs (3) crosscontrol (1) csizma (2) csőd (6) cuba (1) drága (1) drbatz (1) drshoes (3) easytone (13) egészség (1) egészséges (2) enerfit (1) enquist (35) facebook (4) fanaka (1) fila (3) fitbit (1) fitbitchargehr (1) fitflop (1) fitness (2) fitnessstep (3) fit for fun (1) focista (1) fodrász (1) fogyás (1) free (1) frion (1) fumba (1) futás (9) gehvital (2) gerincsérv (2) goldenblog (1) gördülőcipő (73) gravitydefyer (1) gyermek (2) gyógytornász (4) hamisítvány (25) hátfájás (3) háziorvos (2) heidi (1) hibás (1) htcgrip (1) interjú (12) iphone (1) irin (3) iwatch (1) jasper (1) játék (5) javítóklinika (1) jawbone (1) jog (1) jótékonyság (1) joya (35) joyssy (10) jupiter (1) karácsony (1) karlmüller (3) kínai (8) kisumu (5) klumpa (4) koncepció (3) koncert (1) kutatás (9) kvíz (4) láb (2) lábfájás (1) lap.hu (5) látogatás (2) lemax (1) lépéspontbudapest (1) linkajánló (4) lumboischialgia (1) magic (1) márkabemutató (14) maui (2) mbt (56) média (3) medicus (1) memo (7) memphis one (2) mezítláb (3) minőségi (1) nancy (4) newbalance (4) nike (6) nordicwalking (2) north (1) nővér (4) nubalance (3) nyár (1) nyereményjáték (12) okoscipő (1) olcsó (31) olvasó (8) orvos (4) ősz (1) őszi (6) outlet (1) panasz (10) papucs (9) patrick (4) per (2) placebo (1) protrusio (5) publikáció (8) radiológia (2) radius trainer (1) rák (1) reebok (18) reetone (2) reezig (1) remax (1) resistance runner (1) rio (1) rollingstore (3) rollstep (26) rss (1) runtone (2) ryn (60) ryncenter (4) rynoutlet (1) rynshop (24) s.sunny (5) scholl (7) sepatu (4) sérült (6) sérv (1) sétavan (1) setavan (3) shape ups (10) skechers (13) softy (2) srt (1) stadfor (1) starlit (6) startlap (5) statisztika (8) stepgym (4) stretchwalker (10) swissies (1) synshop (1) szandál (26) születésnap (1) talpbetét (1) talpvizsgálat (2) tanács (2) tavasz (2) tech (1) teleshop (5) téli (4) tenevis (1) texas (1) topshop (1) továbbképzés (1) tracker (6) traintone (2) tudomány (2) turkáló (1) twitter (1) ülőpárna (1) üzlet (15) venice (1) verlon (1) vibram (1) videó (1) waldlaufer (3) walkmaxx (8) web (2) web 2.0 (1) winnie (1) zigtech (2) Címkefelhő

2010.09.06. 17:58 dr. Székely András

Felpróbáltam a RollSTEP Amsterdam lábbelit

Kis hazánk manapság egyre kevesebb innovatív termékkel büszkélkedhet, ezért elsőre nagyon meglepődtem, hogy egy magyar vállalat, a Batz Hungary Kft. is belépett a gördülő talpas cipők piacára a RollSTEP márkával. Termékskálájuk egyelőre még eléggé korlátozott, a Rollstep.hu oldalon csupán 11 modell virtuális modelljét tekinthetjük meg, de ezek többsége esztétikus, optimális színkombinációval rendelkezik. RollSTEPből választhatunk félcipőt (Athen, Atlanta, Texas, Mexico), szandált (Aspen, Everest), balerinacipőt (Rio, Cuba) és orvosi klumpát (Amsterdam). A Batz termékek árfekvésben a középkategóriát képviselik, a lábbelik ajánlott fogyasztói ára 24,990 forint.

A RollSTEP mögött húzódó technológiát egy későbbi bejegyzésben fogom ismertetni, addig is egy kis ízelítő a brossúrából:

...ebből kiindulva terveztünk Iklandi László ortopéd technikus munkatársammal egy eredeti talpbetét konstrukciót, ami megőrzi a hagyományos gördülő talpas cipő előnyeit, egyben kiküszöböli azok esetleges hátrányos következményeit. Így a RollStep® cipő a CrossControll talpbetéttel ideális lábbeli lehet bárkinek...

Nekem az Amsterdam orvosi klumpát volt szerencsém felpróbálni, mely első ránézésre fél úton van egy hagyományos Scholl orvosi klumpa és a már sokat emlegetett MBT Sepatu White között.

A cipő gondos tervezést, és jó minőségű alapanyagokat sugall. A ragasztások és a varrások pontosak, szépen eldolgozottak. A cipő egy kicsit hasonlít a RYN Nancy-re, de attól férfiasabb kinézetű. A tökéletes illeszkedést két tépőzár és a felsőrészbe épített rugalmas anyag teszi lehetővé. Ez utóbbi anyagára utalhat a Coolmax logó, mely egy lélegző, nedvesség-elvezető anyagot takar, amivel számos sportszergyártó termékeiben találkozhatunk.

A cipőhöz egy RollSTEP kulcstartó és egy szép tasak is jár, ami kuriózumnak számít a többi márkához képest.

 A cipő talpa ránézésre egy kicsit hasonlít az eredeti MBT talpra, de egy tömör, rugalmas anyagot képzeljünk el, tehát nyoma sincs a hírhedt szivacs szenzornak. A többi általam próbált gördülő talpú cipőhöz képest ez a márka magasabb talpat használ termékeiben, amihez, rövid idő múlva hozzászokik az ember szeme. Amikor először felpróbáltam a cipőt, őszintén szólva nem tetszett. Furcsa és idegen volt az egész, de nem tudtam volna konkrétan megmondani, hogy miért. A talpa valahol a puha MBT és a keményebb RYN talpak között helyezkedik el. Kis idő múlva, mikor újra belebújtam a lábbelibe, már nagyon meg voltam elégedve vele. Az első pár tíz méter megtétele után, pedig szívesen haza is vittem volna.

Összegezve tehát, a magyar RollSTEP közel 25,000 forintos vételárával nagyon jó ár/érték arányú terméknek tekinthető. Kiváló talpbetéttel rendelkező, jó minőségű alapanyagokból, profi módon összerakott gördülő talpú termékek ezek, melyek viselőiknek sok élvezetes órát fognak szerezni. Egyedüli hátrányukként a korlátozott termékskála hozható fel, de egy fiatal termékcsaládról van szó.

További információ:

Végezetül a piros RollSTEP Amsterdamot szeretném bemutatni.

 

16 komment

Címkék: amsterdam cipőteszt klumpa gördülőcipő rollstep


A bejegyzés trackback címe:

https://gordulocipo.blog.hu/api/trackback/id/tr222274258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szomjasvíz 2010.09.08. 20:22:43

Hozzászólásom kissé keserű szájízzel írom, pedig egy gördülő cipő boldog tulajdonosának kéne mondanom magam. Sokat olvastam ezekről a gyógycipőkről és határozottan szerettem volna egyet használni. Mivel a felső kategóriás cipőkre nincsen pénzem, ezért a rollSTEP mellett döntöttem mert jó minőségű termékek. Sajnos azonban az Europarkban vettem, ahol nem tudtam egyéb gördülő cipőkből válogatni.
Az első benyomásom az volt, hogy jó minőségű bőr de nagyon nehéz, bár lábon ez már nem volt annyira zavaró, de én sokkal könnyebb lábbelikben érzem magam kényelmesen, de gondoltam, idővel megszokom. Majd a méretválasztás is nehéz volt, mert fél számokat nem készít a magyar készítő. Nekem 5,5-ös lábam van és egy 6-os cipőt próbáltam, így is mintha kicsit rövid lett volna, de nem foglalkoztam vele mert gondoltam, nagyobb a lábam méreténél. Bárcsak odafigyeltem volna, sajnos az eladók sem szakképzettek, inkább biztattak, hogy használattal majd kinyúlik. Az üzletben is sétálgattam de többet itthon, és most érzem, hogy a nagy ujja nyom. Mivel ebben a boltban nem árulnak más gördülőtalpú cipőt, így cserélni sem tudom, (az egy számmal nagyobb túl bő) és pénzt vissza nem adnak. A többi fazon mérethiányos volt, így nem volt lehetőségem válogatni. Ezért mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy ne vegyen ilyen cipőt máshol, csak szaküzletben és olyan eladók segítségével, akik valóban értenek a láb anatómiájához. Most úgy érzem, kiadtam 30 ezer forintot olyan lábbeliért, amely jó minőségű és kellemes ugyan, de nem illeszkedik tökéletesen a lábamra és a problémának nincs megnyugtató megoldása az üzlet rugalmatlansága miatt.
Mindenkinek több szerencsét kívánok!

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.09.08. 20:52:09

Kedves Szomjasvíz!
Sajnálom, hogy nem elégedett a lábbelijével.
A Batz Hungary-val még nem sikerült felvennem a kapcsolatot, de amint sikerül, meg fogom tőlük kérdezni, hogy miért nem gyártanak feles méreteket.
Ami az Ön cipőjét illeti, ne keseredjen el! Párom másfél éve vett egy Adidas félcipőt magának, amit annyira tetszett neki, hogy az eggyel kisebb méretet is megvette, mert mérethiányos és akciós volt a termék.
Mikor elkezdte használni, akkor derült ki, hogy nyomja a lábát. Vettünk bele egy 300-400 forintos sámfát, amivel sikerült annyira kitágítania a cipőt, hogy hordhatóvá vált. Nem lett tökéletes, de jobb lett, mint újonnan.
Próbálja meg, hátha pár nap megteszi a hatását. Én nemrég vásároltam egy gördülő talpú cipőt, ami szintén bőr volt, egy kicsit passzos volt vásárláskor, de épp annyit engedett, hogy most tökéletes a cipő.
Ha semmi sem segít, esetleg forduljon a Fogyasztóvédőkhöz. Annak az olvasónknak is ők segítettek, aki a hiábás MBT Sepatu-t vásárolta, melyről írtam 4 bejegyzést.
Kérem írja meg, hogy döntött és hogyan alakult a cipő és az Ön sorsa a cipővel.
Köszönöm, hogy írt nekem!

Szomjasvíz 2010.09.08. 23:05:58

Nagyon kedves, hogy segíteni próbál!
Azt hiszem a helyzetem ennél is bonyolultabb, mert elég bolond voltam, hogy egy nappal egy nagyon hosszú külföldi utazás előtt vettem a cipőt, így nincs időm utánajárni.
Egyébként nem hiszem, hogy a sámfa segítene, mert a cipő bő, csak rövid, melyen nem segít semmi, legalábbis tudtommal. A hordással pedig nem kísérletezek, mert ha rövid egy cipő, az maradandó károsodást okoz a lábban. Egyébként is nem akarom nyújtani és módosítani a cipőt, mert ez nem csak gond, de bizonytalan az eredménye.
Külföldön minden további nélkül vissza lehetne kérni az árát, hiszen a cipők esetében csak később derül ki, hogy viselése kényelmes-e, és ehhez otthon is fel kell próbálni, járogatni benne.

Szomjasvíz 2010.09.10. 12:04:29

Nagyon örülök, mert szerencsésen elintéződött a cipőm ügye. A boltban visszafizették a cipő árát, nagyon hálás vagyok érte.
Ha még lesz lehetőségem egyszer, veszek egy másik párat egy másik fazonból ami jó mindkét lábamra, mert amúgy amelyik lábam rövidebb arra olyan kényelmes volt a cipő, mint az álom.
Anyukám is vett egy párat, és ő nagyon szereti!!

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.09.10. 19:36:07

Kedves Szomjasvíz!
Én is örülök, hogy végül jól végződött az Ön története is. Amennyiben édesanyja megengedi, készíthetnénk egy rövid e-mail-es interjút. Kérem küldjön nekem egy-két fotót az új RollSTEP-ről és írja meg, hogy miért választotta ezt a márkát, modellt.
Köszönöm, és sok sikert a későbbi vásárláshoz!
Tisztelettel,
dr. Székely András

Szomjasvíz 2010.09.11. 01:30:57

Kedves András!

A történetnek annyiban nincs vége, hogy vennem kell egy másik gördülő cipőt. Itt Londonban ez egyszerűen lehetetlennek tünik! Nemhogy rollSTEP de sem RYN sem MBT-ről nem hallott itt senki a környezetemben, a cipőboltokban ahol jártam egyszerűen nem tudnak a gördülő cipők létezéséről! Két napja keresek online akár egyetlen címet, ahol fel lehet próbálni őket, mindössze egy helyet találtam, ott is csak MBT van.
Gratulálok annak a budakalászi üzletnek, ahol több márkát össze lehet hasonlítani, most látom, hogy ez milyen haladó gondolkodásra vall!
Lehet, hogy várnom kell, amíg megint hazamegyek? Szívesen felpróbálnék egy másik rollSTEP-et.

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.09.11. 11:07:14

Kedves Katalin!
Igen, a budakalászi üzletben 5 márkát is felpróbálhat egyszerre: van RYN, Joya, Joyssy, Stretchwalker és RollSTEP. Ezekből persze csak két márka jöhet Önnél szóba, ha igazi gördülő cipőt szeretne. A Joyssy, gyermekcipő, a Joya pedig csak egy kényelmi cipő.
Jól ismerem a budakalászi bolt vezetőjét, a blogon is készült a boltjáról bemutató. Szóljon ha meglátogatná a boltot, értesítem őket, hogy minden fajta gördülőcipőt ki szeretne próbálni.
Ez a haladó szellem hála Istennek egyre több boltot jellemez itthon, több helyen kapható a RYN mellett RollSTEP és Joya is. Meg vagyok lepődve, hogy Angliában ez nincs így.
Tisztelettel,
dr. Székely András

Szomjasvíz 2010.09.20. 18:53:26

Ma végre megérkezett az a RYN cipő, amit rendeltem. Az írországi boltot kértem, hogy ajánljon olyan helyet, ahol eredeti RYN-t lehet, kapni, és az ő általuk ajánlt oldalról rendeltem meg. Azonban meg vagyok hökkenve, hogy a belső bélés nem bőr és textil kombinációja, hanem műbőr. Lehetséges, hogy a RYN használ nem természetes anyagot a belső béléshez? Nem tudom elhinni!
Visszaemlékezve a RollSTEP sokkal puhább volt belül, jobb minőségnek tűnt és a Coolmax valóban kellemes környezetet biztosított. A járás is egész rugalmas és gyors volt benne, a most rendelt cipőhöz képest. Vajon eredeti amit kiszállíottak nekem?
Ha van valakinek RYN Casual Black, kérem nézze meg a tájékoztatót, hogy belül is bőr-e. Nagyon köszönöm előre is!

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.09.21. 10:40:32

@Szomjasvíz:
A ryn.hu oldalon ez olvasható a Casual Black-ről:
"A felső rész kívül bőr, belül bőr és textil."
Én most egy Ryn Jaspert hordok. Néha úgy látom mintha a cipő anyaga kívül műbőr lenne, főleg, ha úgy csillan rajta a fégy, de nem műbőr.
Nézzen utána, hogy az angol/ír honlapon milyen termékleírást adtak a cipőről. Ha attól eltérő, akkor gyanús a dolog. Ettől függetlenül is inkább hallgasson a megérzéseire. Ha kételyei vannak, inkább vigye vissza. Tudtommal tőlünk nyugatra nagyon liberálisan kezelik az ilyen dolgot.
Tisztelettel,
dr. Székely András

mohozat 2010.09.28. 22:44:28

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, bár előbb kellett volna körültekintőbbnek lennem és alaposan felmérni a kínálatot a gördülőtalpas cipők tekintetében. Én már évek óta MBT lábbeliket hordok, először egy cipőt vettem, majd amikor megismertem jótékony hatásait, akkor egy szandált is. Sajnálatos módon nem rendelkezem tökéletes "futóművel", bokasüllyedésem van, visszértágulat, na és egy helyes bütyök. Az utóbbi késztetett arra, hogy a nőies körömcipőket lecseréljem az MBT termékére. A járás ezután újra természes és fájdalommentes lett. Nekem semmilyen minőségi prolémám nem volt az MBT lábbelikkel, a cipőt már évek óta rendszeresen használom, egyedül az orra kopott meg, ezért döntöttem úgy, hogy a régi jó lesz lótni-futni, a munkába járáshoz pedig vásárolok egy enquist-et. Hogy miért épp ezt? A barátnőm részt vett egy tanfolyamon ahol meggyőzték ennek a terméknek a tökéletességéről, és most akciós áron (18/e Ft) lehetett megvásárolni. Nos, az üzletben felpróbáltam ugyan a cipőt, de pár perc alatt nem derül ki az, amit az ember egy napos viselés után érez. Mondjuk már az gyanús volt, amikor az eladó figyelmeztetett, hogy a cipő nyelvét ne húzzam meg erősen, mert kiszakadhat. Meglehet, hogy ezzel a reklamációval már több esetben találkozott. A bőr nagyon vékony, ráadásul a sarok felső részénél is, majdhogynem úgy érzem magam benne, mintha csak papucsban járnék és semmi nem tartaná a lábam. Az MBT után ez nagyon furcsa volt, de ami miatt nem tudom használni, az az a sajnálatos tény, hogy visszatért a régi (és egyáltalán nem áhított) bütyökfájdalom, amit még ülő helyzetben is éreztem. Alig vártam, hogy hazaérjek és végre megszabaduljak a cipőtől, de miután levetettem, még órákig sajgott a nagyujjam mégpedig olyan iszonyatosan, hogy legszívesebben sírva fakadtam volna. Azzal számoltam, hogy a cipő talpának kiképzése miatt más érzés lesz majd járni benne, de arra a legrosszabb álmomban sem gondoltam volna, hogy egyáltalán nem tudom majd használni. Szóval: tegnap vásároltam a lábbelit, ma használtam, és holnap már a "kopott" MBT-s cipőmben megyek dolgozni. De legalább megyek, és nem sántítok...

toto64 2010.09.29. 18:51:28

T. Doktor úr!

Rollstep/amsterdam/ cipőt vettem.A méret jó,de ha zoknival viselem csúszkál benne a lábam a nagyujjam mintha állandóan ütődne az orrához olyan érzés, már nagyon fáj és véraláfutásos a köröm alatt.Próbáltam mezitláb is hordani,de úgy sem az igazi,mert akkor a talpam ég benne egy idő után. Mi lehet a bibi,mert amúgy nagyon kényelmes és jó a járás benne,levéve ezt az igen kellemetlen momentumot.

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.09.30. 10:34:31

@mohozat:
Kedves Mohozat!
Sajnálom, hogy ilyen rosszul végződött az Ön története. Nem próbálta meg visszavinni a boltba? Tudtommal, nyolc napon belül kötelesek kérdés nélkül visszavenni. Próbálja meg!
Nemsokára bemutatom a Stretchwalker márkát, melynek felső része teljes egészében egy nyúlós anyagból készült, így az Ön számára valószínű, hogy ideális választás lenne. Ha érdekli, nézze meg a rynshop.hu oldalon illetve élőben a RynShop-ban Budapesten.
Már régóta szeretném lencsevégre kapni az Enquistet. Megtenné, hogy küld nekem róla egy fotót?
Előre is köszönöm!
Tisztelettel,
dr. Székely András

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.09.30. 10:36:56

@toto64:
Tisztelt toto64!
Egy kicsit értetlenül állok kérdése előtt, mert egyik mondatában azt írja, hogy kényelmes a cipő, a másikban pedig azt, hogy véraláfutásos tőle a lába. Ha nagyon nem tartja megfelelőnek a cipőt, inkább vigye vissza amíg csak pár napos a dolog, mert lehet, hogy nem éri meg a szenvedést. Van még legalább 15 másik fajta gördülőcipő márka (ezekről a gordulocipo.lap.hu oldalon olvashat), biztosan megtalálja az Önnek megfelelőt!
Tisztlettel,
dr. Székely András

mohozat 2010.10.02. 22:43:22

Tisztelt Doktor Úr!

Tanácsán felbuzdulva megpróbáltam tegnap visszavinni a cipőt az üzletbe, de az egész nap zárva tartott. Mondjuk volt bennem némi szkepticizmus, hiszen nem a lábbeli hibás, én magam vagyok "gyártási problémás". A történet viszont jól végződött, a cipő a családban maradt, az unokahúgomnak tökéletesnek bizonyult. Ma egész nap viselte, és este némi izomlázról számolt be, tehát az enquist is megdolgoztatja az ember vádliját. Ettől függetlenül mindenképp bemegyek jövő héten az üzletbe és valóban csak a jó szándék által vezérelve, illetve a hozzám hasonló lábfej deformációval küszködő vásárlók érdekében tájékoztatom az eladót, hogy bizony ilyen esetekben nem feltétlenül az általuk forgalmazott márka a megfelelő lábbeli. Tegnap készítettem pár fotót a cipőről, egy-kettőt az MBT mellett is, így még inkább szembetűnő a különbség. A képeket továbbítom a fent megadott e-mail címre. Még egyszer köszönöm a segítségét, a Ryn-nel kapcsolatban is, a továbbiakban rendszeresen figyelemmel kísérem a blog bejegyzéseit, és egyben gratulálok a munkájához!

Üdvözlettel: "Mohózat"

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.10.04. 22:14:49

@mohozat:
Kedves Mohózat!
Köszönöm, megkaptam az emailt, hamarosan felhasználom a kapott anyagot. Örülök, hogy jó vége lett az Ön történetének is.
Azért a "gyártási problémás" kifejezés véleményem szerint egy kissé erős, igenis gyártsanak megfelelő lábbelit a gyártók! :)
Tisztelettel,
dr. Székely András

evacska59 2011.09.02. 23:19:20

Kedves András!
Márciusi térd műtétem után a kényszerű pihenés időszakában - négy hét mankózásra és pihentetésre ítélt az orvosom - kezdtem el olvasgatni a blogot. Köszönöm a sok hasznos információt! Meg is érlelődött bennem az elhatározás, hogy szert fogok tenni egy gördülő cipőre, amint az lehetséges. Első helyre a felpróbálandók listájában a Rollstep-et tettem. Részben anyagi okokból, másrészt pedig azért, mert sok jót olvastam róla. S fontos szempont volt a hazai gyártó is, a jótállás esetleges érvényesítése szempontjából.
Bár még fájdalmaim voltak és nem igazán tudtam jól mozogni, el is indultam a kiszemelt cipőt felpróbálni. Akkor már csak egy mankóval.
Már a neten kinéztem magamnak a Mexico modellt. Kértem is egyet az eladótól a méretemben. Az első benyomásom azt volt, hogy túl nehéz és ormótlan is. Halált megvető bátorsággal felvettem mégis. Azonnal éreztem, hogy kellemes a lábamnak. Puha, jó kiképzésű a belső rész. S akkor elindultam, egy hosszabb próba körre az üzletben. Már az első lépések után éreztem, hogy ez nekem nagyon jó, s akkor már nehéznek sem éreztem. Próbáltam kritikusan hozzáállni, de kb. tíz perc sétálgatás után úgy éreztem, nem akarom levetni sem pedig másik gördülő cipőt felpróbálni. A mankót is leraktam még ott az üzletben Több hónapnyi szenvedés után végre fájdalom nélkül jártam. Valóban nem vettem le, úgy fizettem ki a cipőt, ami aztán két hónapig nagy segítségemre volt a gyógyulás időszakában.
Sajnos május végén egy nap azt láttam, a cipőm talpának legalsó rétege levált a sarok részen. A problémát nem csak azt jelentette, hogy ez volt az egyetlen cipő, amiben jól tudtam járni, hanem az is, hogy Tatabányán vásároltam, s akkor épp nem volt időm autóba ülni, hogy elintézzem a szavatosságot.
Végül írtam egy e-mail-t a Batz Hungary Kft-nek, amiben vázoltam a problémám. Még aznap kaptam az udvarias és konstruktív választ, hogy természetesen fordulhatok hozzájuk is közvetlenül. Mert Pesten lakom, nem volt gond eljuttatni a cipőt Pomázra. Korrekt ügyintézés és gyors javítás után GLS futárral kaptam vissza a cipőm. Majd néhány nap múlva udvarias e-mail-ben érdeklődött a márka menedzser, hogy elégedett vagyok-e? Igen.
süti beállítások módosítása