A blog célja:

Manapság egyre többet hallani a gördülő talpú cipőkről. Sokan esküdöznek, hogy mióta az egyik vagy másik nagyobb márka termékét hordják, azóta régi cipőjük már csak porosodik a lépcső alatt, míg mások keserű szájízzel tapasztalják, hogy nekik bizony nem jön be a gördülő talp. A nevem dr. Székely András, rezidens orvos vagyok, és ezzel a bloggal az a célom, hogy olvasóimnak bemutassam a gördülő talpú cipők világát, és közösen ismerjük meg a különféle márkák termékeit. Az oldalon cipőteszteket is olvashatnak a látogatók, továbbá boldog vagy épp boldogtalan tulajdonosok is megosztják velünk tapasztalatainkat.

Kapcsolat:

Várjuk észrevételeiteket, tapasztalataitokat, fényképeiteket:



Íratkozz fel hírfolyamunkra (RSS), hogy ne maradj le egy cikkről sem:


A blogot 2010.10.05 óta eddig ennyien olvasták:


Utolsó kommentek

  • brambika: doktor úr drága! hol vannak a a blogjának címadó gördülőcipő felettébb "hasznos és objektív" kriti... (2016.03.21. 22:24) iofit - a személyi asszisztens cipő
  • Toth K.: Walkmaxx magas szárú noi cipő Nagyon megtetszett, a színe, fekete,stb... NEM TUDTAM ELDÖNTENI, 3... (2016.03.21. 22:24) Közepes árfekvésű gördülőcipők
  • SuperG: Rövid a pántja, nem ér át a lábamon. (walkmaxx szandál). Reklamációra azt mondják, ez nem hiba ez ... (2016.03.21. 22:25) Felpróbáltam a Walkmaxx gördülőcipőt
  • brambika: Lassan ez a blog is megszűnik akkor..mert nem lesz mit kritizálni,és a menő versenytársak is szépe... (2014.08.27. 08:17) Megszűnt az Easytone.hu
  • brambika: Mi köze ennek a gördülő talpú cipőkhöz, de őszintén? ...bár legalább megtöri az unalmas 1 db végk... (2014.08.27. 08:17) A Hoover Gátnál jártam
  • Utolsó 20

Gördülőcipőt vásárolnál?

Partnereink:


 
  

Címkék:

2.0 (1) activeshoes (2) adidas (1) akció (3) amsterdam (6) anatómia (1) andy (1) ao mai (2) apomax (1) apple (1) asics (1) asszisztens (3) athen (3) avic (3) balance (1) baobao (3) batz (8) belgyógyász (3) bisztrai (2) björndal (2) blog (22) bolt (3) carlos (2) casual (2) changa (2) chapa (1) chung shi (19) cipő (2) cipőápolás (2) cipőteszt (29) crocs (3) crosscontrol (1) csizma (2) csőd (6) cuba (1) drága (1) drbatz (1) drshoes (3) easytone (13) egészség (1) egészséges (2) enerfit (1) enquist (35) facebook (4) fanaka (1) fila (3) fitbit (1) fitbitchargehr (1) fitflop (1) fitness (2) fitnessstep (3) fit for fun (1) focista (1) fodrász (1) fogyás (1) free (1) frion (1) fumba (1) futás (9) gehvital (2) gerincsérv (2) goldenblog (1) gördülőcipő (73) gravitydefyer (1) gyermek (2) gyógytornász (4) hamisítvány (25) hátfájás (3) háziorvos (2) heidi (1) hibás (1) htcgrip (1) interjú (12) iphone (1) irin (3) iwatch (1) jasper (1) játék (5) javítóklinika (1) jawbone (1) jog (1) jótékonyság (1) joya (35) joyssy (10) jupiter (1) karácsony (1) karlmüller (3) kínai (8) kisumu (5) klumpa (4) koncepció (3) koncert (1) kutatás (9) kvíz (4) láb (2) lábfájás (1) lap.hu (5) látogatás (2) lemax (1) lépéspontbudapest (1) linkajánló (4) lumboischialgia (1) magic (1) márkabemutató (14) maui (2) mbt (56) média (3) medicus (1) memo (7) memphis one (2) mezítláb (3) minőségi (1) nancy (4) newbalance (4) nike (6) nordicwalking (2) north (1) nővér (4) nubalance (3) nyár (1) nyereményjáték (12) okoscipő (1) olcsó (31) olvasó (8) orvos (4) ősz (1) őszi (6) outlet (1) panasz (10) papucs (9) patrick (4) per (2) placebo (1) protrusio (5) publikáció (8) radiológia (2) radius trainer (1) rák (1) reebok (18) reetone (2) reezig (1) remax (1) resistance runner (1) rio (1) rollingstore (3) rollstep (26) rss (1) runtone (2) ryn (60) ryncenter (4) rynoutlet (1) rynshop (24) s.sunny (5) scholl (7) sepatu (4) sérült (6) sérv (1) sétavan (1) setavan (3) shape ups (10) skechers (13) softy (2) srt (1) stadfor (1) starlit (6) startlap (5) statisztika (8) stepgym (4) stretchwalker (10) swissies (1) synshop (1) szandál (26) születésnap (1) talpbetét (1) talpvizsgálat (2) tanács (2) tavasz (2) tech (1) teleshop (5) téli (4) tenevis (1) texas (1) topshop (1) továbbképzés (1) tracker (6) traintone (2) tudomány (2) turkáló (1) twitter (1) ülőpárna (1) üzlet (15) venice (1) verlon (1) vibram (1) videó (1) waldlaufer (3) walkmaxx (8) web (2) web 2.0 (1) winnie (1) zigtech (2) Címkefelhő

2011.09.28. 22:33 dr. Székely András

Pert vesztett a Reebok: hazudtak az EasyTone kapcsán

Jogerőssé vált az az ítélet, mely szerint a Reebok megtévesztette a vásárlókat azzal, hogy azt állította az EasyTone elnevezésű, instabil talpszerkezetű lábbeli a lapos talpú cipőkhöz képest jobban megdolgoztatja a test bizonyos izmait. 

 

25 millió dolláros büntetést kapott a cég, mert azt állította, hogy egyes cipői a hagyományos lábbeliknél jobban erősítik a láb- és farizmokat.

Huszonötmillió dollár kártérítésre kötelezte a Reebok sportszergyártót az Egyesült Államok fogyasztóvédelmi hatósága, mert megalapozatlan állításokkal reklámozta egyes cipőit.

A Federal Trade Commission szerdai közlése szerint a Reebok megtévesztő módon azt állította reklámjában, hogy az EasyTone és a RunTone cipők "a hagyományos lábbelikhez képest jobban erősítik a legfontosabb láb- és farizmokat".

A fogyasztóvédők közleménye szerint a Reebok 2009 elején kezdte el a cipők reklámozását, és statisztikai adatokkal támasztotta alá az izomzaterősítő cipők előnyeit. Az EasyTone-ról például azt állította, hogy sima gyaloglás közben a farizom 28 százalékkal, a térdinak és a vádli 11 százalékkal aktívabb.

A Reebok által fizetendő összeget a vevők kártérítésére fordítják

(forrás:www.hir24.hu)

A Reebok EasyTone nem gördülőcipő, de az úgynevezett instabil talpú cipők családjába tartozik. Ez az elnevezés a gördülőcipők hódítása után jelent meg, attól egy tágabb fogalom, és nagyon sok márka terméke beleilleszthető, így a FitFlop, az EasyTone, a Shape-Ups, Crocs Tone, és még sok más.

A gyártók az MBT-t nem, de annak marketing anyagát kezdték el utánozni. Sorra jelentek meg az olyan állítások, hogy: "olyan benne járni, mint a puha homokban" vagy "jobban megdolgoztatja a láb izmait", stb. Az eredeti, magasabb MBT talpszerkezet ezen hatásait tudományos vizsgálatok támasztják alá, de a többi gyártó már nem költött arra, hogy bevizsgáltassa saját termékét. 

Egy kicsit olyan ez, mint a gyógyszeriparban a márkás és a generikus gyógyszerek kapcsolata. Egy kissé lerövidítve, az eredeti molekulát szigorú kísérleteknek vetik alá, a generikumokról elég azt bebizonyítani, hogy a biológiai hatásuk az eredetivel megegyezik. 

A Reebok persze említést tesz saját vizsgálatairól, de abban alig 20-30 ember szerepelt, és néhány hét után vissza is vonták a tanulmányt, persze annak "eredményei" továbbra is szerepeltek a reklámanyagokban. 

Ezen a ponton hibáztak óriásit, hiszen teljesen alaptalanul állították azt, hogy az EasyTone talpszerkezet megdolgoztatja a láb bizonyos izmait. Ennek a pernek az alapját egyébként egy hölgy diplomamunkája képezi, melyben a Skechers, az MBT és a Reebok Easytone hatásainak különbségeit vizsgálja a New Balance (mint kontroll cipő) ellen. A disszertáció ingyenesen hozzáférhető a University of Wisconsin honlapjáról.

A vizsgálat végén sem a tesztcipők között, sem az egyes tesztcipők és a kontroll New Balance cipő között nem találtak semmilyen szignifikáns különbséget a mért paraméterekben, tehát mind a négy cipő közel azonos helyen végzett. Tehát a gördülőcipőben történő sétálás a jelen vizsgálat szerint nem dolgoztatja meg jobban az embert, mint egy sima talpú cipő. Ugyanakkor, a korábban itt bemutatott cikkek eredményeit, vagyis, hogy az izületi fájdalmat bizonyos betegcsoportoknál csökkenti az MBT, ők sem kérdőjelezik meg.

Milyen kihatása lehet ennek a gördülőcipős piacra? Egyrészt a Reebok fizet. Sokat. A marketing anyagukat gyökeresen meg kell változtatniuk, és valószínű, hogy a termék árából is jelentősen faragniuk kell, hiszen az így nem több, mint egy átlagos, lapos talpú tornacipő igényes csomagolásban. 

Mint ismeretes a Skechers ellen is folyik egy hasonló per, ami később indult, mint a Reebok per, de annak fényében, nagyon valószínű, hogy az is gyorsan, és hasonló eredménnyel fog zárulni.

Az olyan gyártóknak, mint a Reebok, akik alaptalan állításokkal próbálták borsos áron eladni termékeiket, hasonlóan kell majd cselekedniük. Sajnálatos dolog, de az eredeti MBT-n, a Biodyn, és az Enquist termékein kívül a többi gyártó közül egynek sincs tudományosan leközölt, publikált eredménye, mellyel alá tudná támasztani állításait. Én legalábbis csak ezekről tudok. Ha tévednék, és valakit kihagytam volna a sorból, akkor várom a bizonyítékokat emailben! 

3 komment

Címkék: per reebok easytone


A bejegyzés trackback címe:

https://gordulocipo.blog.hu/api/trackback/id/tr23263850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brambi 2011.09.29. 09:38:48

Szerintem a Gördülő cipő Blog felvállalhatná e probléma tisztázását egy egyszerü módon.
Nyílt levél formájában megfogalmazva a megkeresést, melyet egyúttal célirányosan,a hazai importőrnek címezve is el kellene küldeni.
Ezáltal nyílt dolog lenne a párbeszéd, melynek minden résztvevője megkapná az egyenlő jogot a terméke propagálására-, és védelmére, ill. a bizonyítványok bemutatására!
Így minden importőr saját magát tudná igazolni, és a termékét felvállalni...vagy passzivitásával lejáratni saját magát, és az általa forgalmazott márkát.
Ez egy valódi,fogyasztóvédelmi ügy lehetne!

Hajrá ! :-)

St.Peter 2011.09.29. 18:24:58

Szerintem ez már megtörtént. A bejegyzéseket olvasva mostanra már mindenki számára kiderülhetett, hogy ki áll ki itt, ezen a fórumon is és más területen is a terméke mellett, vagyis felvállalja azt minden pozitív és negatív tulajdonságával együtt és ki az aki csak lapul az ál - állításai és a valójában szutyok terméke mögött...
Tisztelt fogyasztóvédelem! Tessék olvasgatni :-)

brambi 2011.10.03. 08:23:07

@St.Peter:
ezen a blogon csak a "fizetős" márkák szólalnak meg! A többi forgalmazó számba sem veszi ezt a fórumot,sem reklámértékben,sem hirdetési felületként.
Ezért kellene egy átfogó képet adni,a megszólítottak levél útján való megkeresésével!
Talán válaszolnának..így egyensúlyozottabb lenne a gördülő cipő piac vizsgálata!
süti beállítások módosítása