A blog célja:

Manapság egyre többet hallani a gördülő talpú cipőkről. Sokan esküdöznek, hogy mióta az egyik vagy másik nagyobb márka termékét hordják, azóta régi cipőjük már csak porosodik a lépcső alatt, míg mások keserű szájízzel tapasztalják, hogy nekik bizony nem jön be a gördülő talp. A nevem dr. Székely András, rezidens orvos vagyok, és ezzel a bloggal az a célom, hogy olvasóimnak bemutassam a gördülő talpú cipők világát, és közösen ismerjük meg a különféle márkák termékeit. Az oldalon cipőteszteket is olvashatnak a látogatók, továbbá boldog vagy épp boldogtalan tulajdonosok is megosztják velünk tapasztalatainkat.

Kapcsolat:

Várjuk észrevételeiteket, tapasztalataitokat, fényképeiteket:



Íratkozz fel hírfolyamunkra (RSS), hogy ne maradj le egy cikkről sem:


A blogot 2010.10.05 óta eddig ennyien olvasták:


Utolsó kommentek

  • brambika: doktor úr drága! hol vannak a a blogjának címadó gördülőcipő felettébb "hasznos és objektív" kriti... (2016.03.21. 22:24) iofit - a személyi asszisztens cipő
  • Toth K.: Walkmaxx magas szárú noi cipő Nagyon megtetszett, a színe, fekete,stb... NEM TUDTAM ELDÖNTENI, 3... (2016.03.21. 22:24) Közepes árfekvésű gördülőcipők
  • SuperG: Rövid a pántja, nem ér át a lábamon. (walkmaxx szandál). Reklamációra azt mondják, ez nem hiba ez ... (2016.03.21. 22:25) Felpróbáltam a Walkmaxx gördülőcipőt
  • brambika: Lassan ez a blog is megszűnik akkor..mert nem lesz mit kritizálni,és a menő versenytársak is szépe... (2014.08.27. 08:17) Megszűnt az Easytone.hu
  • brambika: Mi köze ennek a gördülő talpú cipőkhöz, de őszintén? ...bár legalább megtöri az unalmas 1 db végk... (2014.08.27. 08:17) A Hoover Gátnál jártam
  • Utolsó 20

Gördülőcipőt vásárolnál?

Partnereink:


 
  

Címkék:

2.0 (1) activeshoes (2) adidas (1) akció (3) amsterdam (6) anatómia (1) andy (1) ao mai (2) apomax (1) apple (1) asics (1) asszisztens (3) athen (3) avic (3) balance (1) baobao (3) batz (8) belgyógyász (3) bisztrai (2) björndal (2) blog (22) bolt (3) carlos (2) casual (2) changa (2) chapa (1) chung shi (19) cipő (2) cipőápolás (2) cipőteszt (29) crocs (3) crosscontrol (1) csizma (2) csőd (6) cuba (1) drága (1) drbatz (1) drshoes (3) easytone (13) egészség (1) egészséges (2) enerfit (1) enquist (35) facebook (4) fanaka (1) fila (3) fitbit (1) fitbitchargehr (1) fitflop (1) fitness (2) fitnessstep (3) fit for fun (1) focista (1) fodrász (1) fogyás (1) free (1) frion (1) fumba (1) futás (9) gehvital (2) gerincsérv (2) goldenblog (1) gördülőcipő (73) gravitydefyer (1) gyermek (2) gyógytornász (4) hamisítvány (25) hátfájás (3) háziorvos (2) heidi (1) hibás (1) htcgrip (1) interjú (12) iphone (1) irin (3) iwatch (1) jasper (1) játék (5) javítóklinika (1) jawbone (1) jog (1) jótékonyság (1) joya (35) joyssy (10) jupiter (1) karácsony (1) karlmüller (3) kínai (8) kisumu (5) klumpa (4) koncepció (3) koncert (1) kutatás (9) kvíz (4) láb (2) lábfájás (1) lap.hu (5) látogatás (2) lemax (1) lépéspontbudapest (1) linkajánló (4) lumboischialgia (1) magic (1) márkabemutató (14) maui (2) mbt (56) média (3) medicus (1) memo (7) memphis one (2) mezítláb (3) minőségi (1) nancy (4) newbalance (4) nike (6) nordicwalking (2) north (1) nővér (4) nubalance (3) nyár (1) nyereményjáték (12) okoscipő (1) olcsó (31) olvasó (8) orvos (4) ősz (1) őszi (6) outlet (1) panasz (10) papucs (9) patrick (4) per (2) placebo (1) protrusio (5) publikáció (8) radiológia (2) radius trainer (1) rák (1) reebok (18) reetone (2) reezig (1) remax (1) resistance runner (1) rio (1) rollingstore (3) rollstep (26) rss (1) runtone (2) ryn (60) ryncenter (4) rynoutlet (1) rynshop (24) s.sunny (5) scholl (7) sepatu (4) sérült (6) sérv (1) sétavan (1) setavan (3) shape ups (10) skechers (13) softy (2) srt (1) stadfor (1) starlit (6) startlap (5) statisztika (8) stepgym (4) stretchwalker (10) swissies (1) synshop (1) szandál (26) születésnap (1) talpbetét (1) talpvizsgálat (2) tanács (2) tavasz (2) tech (1) teleshop (5) téli (4) tenevis (1) texas (1) topshop (1) továbbképzés (1) tracker (6) traintone (2) tudomány (2) turkáló (1) twitter (1) ülőpárna (1) üzlet (15) venice (1) verlon (1) vibram (1) videó (1) waldlaufer (3) walkmaxx (8) web (2) web 2.0 (1) winnie (1) zigtech (2) Címkefelhő

2011.02.01. 06:00 dr. Székely András

Ao Mai - A járást elősegítő cipő

Egyre több olyan olvasói levelet kapok, melyekben egy-egy "új" ívelt talpú cipőre hívják fel a figyelmem. Ezeknek mindig nagyon örülök, egyrészt mert ezek mindig segítenek nekem a listáim (lásd például Olcsó Gördülőcipők) bővítésében, másrészt örülök annak, hogy sok hason gondolkodású ember olvasgatja a blogom. 

ao mai

Most egy meglehetősen olcsó modellel állunk szembe, amiről egyelőre csak egy korlátozott értékű fotóm van, de bízom benne, hogy hamarosan lesz jobb felbontású kép is erről a termékről. Lássuk, mit írt az olvasó beszámolójában:

Nos, ez a termék az Ao Mai névre hallgat, és 4990 Ft-ért árusítják. A férfi változat csak egy típusban kapható, tépőzáras kivitelben, míg a női 3 különböző típusban is kapható. Járást elősegítő cipő néven forgalmazzák, tehát nem gördülőcipőként, bár külsőleg valóban kb. úgy néz ki, mint egy gördülőcipő. A kézbevétele ill. a felpróbálása után megtapasztalható, hogy eléggé kemény a talpa, nincs rugózó hatása, és nem igazán gördül. Illetve pontosabban fogalmazva olyan érzésem volt, mintha csak 3/4-ig gördulne a cipő, a lábujjhegyek mintha kimaradnának a teljes gördülésből. Belebújva és lépegetve ugyan kényelmes volt, bár nem éreztem benne azt a bizonyos homokon való járás érzést. A talp közepe körül kiemelkedő betétszerűség eléggé nyomta a talpamat azon az egy ponton, bár ez idővel valószínűleg megszokható. Külsőre szerintem jól néz ki, és bár nem nagyon próbáltam úgymond "szétszedni", de nekem nem úgy tűnt, mintha lenne benne párnázott réteg, vagy valamilyen különleges talpbetét, vagy sarok rezgéscsillapító. Az imbolygó hatást pedig csak kicsit éreztem benne. Nem vásároltam meg a cipőt, igazából csak fel akartam próbálni, hogy milyen a viselése.

Örülök, hogy a beküldő csak a próba kedvéért próbálta fel ezt a terméket, hiszen, ahogy a "Hogyan vásároljunk gördülő talpú cipőt" című cikkemben írtam, vásárlás előtt ki kell, hogy próbáljunk több - beleértve a kínait is - ilyen jellegű lábbelit, illetve, hogy nem feltétlen okos egyből valamelyik nagyobb márkánál kezdeni.


 

2 komment

Címkék: olcsó gördülőcipő márkabemutató ao mai


A bejegyzés trackback címe:

https://gordulocipo.blog.hu/api/trackback/id/tr162629188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lamas 2011.05.02. 15:01:11

A cipőn semmilyen márkajelzés nincsen, csak a dobozon szerepel az AO MAI név. A forgalmazót sem találjuk, csak annyit írnak, hogy Bp. Kőbányai út (házszám nélkül).

A fekete cipők anyaga messziről bőr, közelről viszont műanyag. Mivel nem szellőzik, így hamar bemelegszünk és beleizzadunk (vizes lesz a zoknink tőle), a várható szagokról nem is beszélve. Ezek miatt igazán csak télen lehet használható. A típusok csak a felsőrész mintázatában térnek el (van MBT meg Skechers utánzat is), mert a talpuk ugyanaz a gördülőtalp.

De a talp nem teljesen gördül, mert középen van egy holt tér, amelyen stabilan lehet állni, így igazán csak járás közben érvényesül a gördülés. A túlságosan kemény talp miatt ütéscsillapítással nem rendelkezik, oldalirányban pedig nem instabil, csak előre-hátra. Mivel a talpa nem süppedős, így nem számít fiziológiás cipőnek.

A keménytalpú gördülőcipőkre jellemző, hogy a lépés végén a lábujjak "nem érnek le" és nem lehet hagyományosan elrugaszkodni a földtől, így a járást elősegítő elnevezés egy kicsit túlzó. Igaz, meg lehet szokni az ilyen cipőben való járást is, amely idővel tényleg begyorsulhat. Egy másik kereskedőnél biocipő elnevezéssel is találkozunk, természetesen semennyire sem bio az AO MAI.

A talpat belülről szétszedve semmilyen extra ütéselnyelést nem találtam, csak a szokásos rácsszerkezetű talpra ragasztott kartont, rajta a szövettel bevont, teljesen átlagos vékony szivacsbetéttel (nekem fájdalmat nem okozott).

A hipermarketes katalógust lapozgatva már 2010-ben is rábukkanhattunk az AO MAI cipőkre (a LEMAX mellett), és jelenleg a kínai/ázsiai üzletekben is ezek a cipők kaphatóak (a BaoBao mellett). Ez egyeseknek sokat elmondhat e lábbeli minőségéről és egészségre gyakorolt ismeretlen hatásairól.

Az egyik üzletben 40 perc teszthordás során, amely sétafikálást és gyorsabb tempózást, valamint állóhelyzetben végzett gördülőgyakorlatokat tartalmazott, az alábbi szubjekív tapasztalatokat gyűjtöttem. A férfimodell tépőzárja jól tartott. A cipő a láb alsó részének izmait tényleg megdolgoztatta, ami jó érzés volt. (A lábfej vérkeringésének serkentésében talán a hőtartó műanyag is belesegített:) A kezdeti bokakörnyéki fájdalmak elmúltak, majd a térdfájdalom jelentkezett, később a derék/hátalj gerinckörnyéke szúrt be, majd végül a nyakat is érezni lehetett.

A kemény talp okozta sokkot, amely az egész testen végighalad, talán idővel meg lehet szokni, de valószínűleg nem érdemes. (Mivel a domború talp hamarabb és erősebb ütéssel ér földet, mint a lapos talp, ezért a túl kemény gördülő talp kényelmetlenebb és károsabb lehet a hagyományos cipők talpánál.) A talp egy idő után kicsit puhábbnak tűnt, és egyre könnyebben ment benne a járás (minden cipőbe bele lehet szokni), de ez messze nem elég ahhoz, hogy ilyen cipőben kockáztassuk az egészségünket.

Akinek már ilyen cipője van (közlekedve úgy látom, hogy sokan hordanak AO MAI-t), annak egy külön vásárolt "antisokk" betét sokat segíthet, hogy a cipő kényelmesebb, és kevésbé káros legyen.

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.05.03. 19:09:59

@Lamas:
Kedves Lamas!
Köszönöm ezt a szakszerű cipőtesztet. Holnap meg is jelentetem külön bejegyzésként.
Köszönettel,
dr. Székely András
süti beállítások módosítása