A blog célja:

Manapság egyre többet hallani a gördülő talpú cipőkről. Sokan esküdöznek, hogy mióta az egyik vagy másik nagyobb márka termékét hordják, azóta régi cipőjük már csak porosodik a lépcső alatt, míg mások keserű szájízzel tapasztalják, hogy nekik bizony nem jön be a gördülő talp. A nevem dr. Székely András, rezidens orvos vagyok, és ezzel a bloggal az a célom, hogy olvasóimnak bemutassam a gördülő talpú cipők világát, és közösen ismerjük meg a különféle márkák termékeit. Az oldalon cipőteszteket is olvashatnak a látogatók, továbbá boldog vagy épp boldogtalan tulajdonosok is megosztják velünk tapasztalatainkat.

Kapcsolat:

Várjuk észrevételeiteket, tapasztalataitokat, fényképeiteket:



Íratkozz fel hírfolyamunkra (RSS), hogy ne maradj le egy cikkről sem:


A blogot 2010.10.05 óta eddig ennyien olvasták:


Utolsó kommentek

  • brambika: doktor úr drága! hol vannak a a blogjának címadó gördülőcipő felettébb "hasznos és objektív" kriti... (2016.03.21. 22:24) iofit - a személyi asszisztens cipő
  • Toth K.: Walkmaxx magas szárú noi cipő Nagyon megtetszett, a színe, fekete,stb... NEM TUDTAM ELDÖNTENI, 3... (2016.03.21. 22:24) Közepes árfekvésű gördülőcipők
  • SuperG: Rövid a pántja, nem ér át a lábamon. (walkmaxx szandál). Reklamációra azt mondják, ez nem hiba ez ... (2016.03.21. 22:25) Felpróbáltam a Walkmaxx gördülőcipőt
  • brambika: Lassan ez a blog is megszűnik akkor..mert nem lesz mit kritizálni,és a menő versenytársak is szépe... (2014.08.27. 08:17) Megszűnt az Easytone.hu
  • brambika: Mi köze ennek a gördülő talpú cipőkhöz, de őszintén? ...bár legalább megtöri az unalmas 1 db végk... (2014.08.27. 08:17) A Hoover Gátnál jártam
  • Utolsó 20

Gördülőcipőt vásárolnál?

Partnereink:


 
  

Címkék:

2.0 (1) activeshoes (2) adidas (1) akció (3) amsterdam (6) anatómia (1) andy (1) ao mai (2) apomax (1) apple (1) asics (1) asszisztens (3) athen (3) avic (3) balance (1) baobao (3) batz (8) belgyógyász (3) bisztrai (2) björndal (2) blog (22) bolt (3) carlos (2) casual (2) changa (2) chapa (1) chung shi (19) cipő (2) cipőápolás (2) cipőteszt (29) crocs (3) crosscontrol (1) csizma (2) csőd (6) cuba (1) drága (1) drbatz (1) drshoes (3) easytone (13) egészség (1) egészséges (2) enerfit (1) enquist (35) facebook (4) fanaka (1) fila (3) fitbit (1) fitbitchargehr (1) fitflop (1) fitness (2) fitnessstep (3) fit for fun (1) focista (1) fodrász (1) fogyás (1) free (1) frion (1) fumba (1) futás (9) gehvital (2) gerincsérv (2) goldenblog (1) gördülőcipő (73) gravitydefyer (1) gyermek (2) gyógytornász (4) hamisítvány (25) hátfájás (3) háziorvos (2) heidi (1) hibás (1) htcgrip (1) interjú (12) iphone (1) irin (3) iwatch (1) jasper (1) játék (5) javítóklinika (1) jawbone (1) jog (1) jótékonyság (1) joya (35) joyssy (10) jupiter (1) karácsony (1) karlmüller (3) kínai (8) kisumu (5) klumpa (4) koncepció (3) koncert (1) kutatás (9) kvíz (4) láb (2) lábfájás (1) lap.hu (5) látogatás (2) lemax (1) lépéspontbudapest (1) linkajánló (4) lumboischialgia (1) magic (1) márkabemutató (14) maui (2) mbt (56) média (3) medicus (1) memo (7) memphis one (2) mezítláb (3) minőségi (1) nancy (4) newbalance (4) nike (6) nordicwalking (2) north (1) nővér (4) nubalance (3) nyár (1) nyereményjáték (12) okoscipő (1) olcsó (31) olvasó (8) orvos (4) ősz (1) őszi (6) outlet (1) panasz (10) papucs (9) patrick (4) per (2) placebo (1) protrusio (5) publikáció (8) radiológia (2) radius trainer (1) rák (1) reebok (18) reetone (2) reezig (1) remax (1) resistance runner (1) rio (1) rollingstore (3) rollstep (26) rss (1) runtone (2) ryn (60) ryncenter (4) rynoutlet (1) rynshop (24) s.sunny (5) scholl (7) sepatu (4) sérült (6) sérv (1) sétavan (1) setavan (3) shape ups (10) skechers (13) softy (2) srt (1) stadfor (1) starlit (6) startlap (5) statisztika (8) stepgym (4) stretchwalker (10) swissies (1) synshop (1) szandál (26) születésnap (1) talpbetét (1) talpvizsgálat (2) tanács (2) tavasz (2) tech (1) teleshop (5) téli (4) tenevis (1) texas (1) topshop (1) továbbképzés (1) tracker (6) traintone (2) tudomány (2) turkáló (1) twitter (1) ülőpárna (1) üzlet (15) venice (1) verlon (1) vibram (1) videó (1) waldlaufer (3) walkmaxx (8) web (2) web 2.0 (1) winnie (1) zigtech (2) Címkefelhő

2010.11.06. 08:00 dr. Székely András

Közepes árfekvésű gördülőcipők

A gördülő talpú cipők piaca hatalmas, ezért szeretném egy kicsit áttekinthetőbbé tenni a vásárlás előtt állók számára a helyzetet azáltal, hogy ár és egyéb szempontok szerint kategorizálom azokat a márkákat, amelyeket ezen a blogon bejegyzés formájában már említettem. Talán a legegyszerűbb pénztárcafekvés alapján kategorizálni, hiszen sok ember számára ez a szempont a legfontosabb. A kategóriákba sorolás a gyártók által meghatározott ajánlott fogyasztói árak alapján történik, így három kategóriát javasolok:

  1. olcsó (19,000 forint alatt elérhető lábbelik)
  2. közepes árfekvésű (20,000-34,000 forint között megvásárolható lábbelik)
  3. drága (35,000 forintnál is drágább gördülőcipők)

Az alábbiakban a közepes árfekvésű gördülő talpú cipőkről lesz szó:

1. Az Enquist egy magyar fejlesztésű és Magyarországon gyártott gördülőcipő márka. A cég első próbálkozása a Softy-val nem sült el annyira jól, mint ahogy szerették volna, de az új termék nagyon ígéretesnek tűnik. Az Enquist első ránézésre nem tűnik gördülőnek, de tapasztalatból mondhatom, hogy némi gördülést enged a talp. Ennek a márkának a lelke egy olyan talp, mely úgy lett kialakítva, hogy viselője járását "automatikusan" korrigálja. Pontosabban arról van szó, hogy a hosszanti boltozat alatt egy meglehetősen kemény talprész húzódik, mely "jelzi", ha viselője nem jól terheli lábát járáskor. Így első viseletkor ez a cipő akár még kényelmetlen is lehet azoknak, akiknek a lába nem teljesen anatómiai, de idővel, ahogy az idegrendszer korrigálja járásunkat, a cipőt egyre kényelmesebbnek, talpát puhábbnak fogjuk érezni.

  • Lúdtalp ellenes talpkiképzés: van
  • Orvostechnikai eszköz minősítés: van
  • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: a gyártó weboldalán elérhetőek
  • Ára: 15,000-39,000 forint között

2. Scholl Starlit? A Starlit mögött a nagymúltú Scholl vállalat áll, melynek ez az első szárnypróbálgatása a gördülőcipők piacán. Külsőre igényes benyomást kelt, és a talpa is gördül, de belül nem nagyon párnázott, kevéssé fogja a lábat, és járás közben nem hozza azt a pluszt, mint a drágább márkák termékei. Persze ez nem negatívum, mert sok, a listában szereplő márkáról elmondható ez.  

  • Lúdtalp ellenes talpkiképzés: van
  • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
  • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
  • Ára: 30,000 forint körül

3. A magyar Batz gördülő talpasával a RollSTEP-el eddig meglehetősen sokat foglalkoztam, és az egyik ilyen bejegyzésem folyamatosan a top3-ban van benne. Amikor legelőször próbáltam a RollSTEP-et, azt mondtam rá, hogy nem jó. A második próba után már kellemes volt, és az átlagnál magasabb talpa sem zavart. Tetszik benne, hogy az egész nagyon igényesnek, jó minőségűnek tűnik, ellenben már érkeznek hozzám olyan visszajelzések, melyek a RollSTEP nem éppen kifogástalan minőségéről árulkodnak. Megfizethető ára és az, hogy hazai termék mindenképpen a márka mellett szól.

  • Lúdtalp ellenes talpkiképzés: van
  • Orvostechnikai eszköz minősítés: van
  • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
  • Ára: 24,900 forint

 4. A Skechers Shape-Ups nagyon sok üzletben kapható, de érdekes módon még soha nem jött velem szembe egy ilyen cipő sem. Én ebből a listából ezt a cipőt találom a legkevésbé esztétikusnak. Felpróbálva a cipőt, azt kell, hogy mondjam, hogy nem voltam elragadtatva. A cipőn nem érződik, hogy lenne lúdtalp kiképzése, viselete nem nyújt semmilyen "plusszt", talpa pedig túlságosan puha. A szivacs szivacsként viselkedik, a sarkam pedig egészen a kemény talajig süllyedt. Egy mondatban így összegezném: A Shape-Ups talpa túlságosan puha, egyáltalán nem csillapítja a járáskor gerjedő erőket, a design pedig csapnivaló. És ami a legfontosabb, eléggé drága!

  • Lúdtalp ellenes talpkiképzés: ha van akkor sem érződik
  • Orvostechnikai eszköz minősítés: nincs
  • A szervezetre gyakorolt hatásait alátámasztó objektív vizsgálatok: nincs
  • Ára: 29,900 forint

5. Nem gördülőcipő, de instabil a talpa, és sokan olvasták a Reebok Easytone-nal kapcsolatos bejegyzéseimet, illetve nekem is az egyik kedvenc márkám a Reebok, ezért erről a listáról sem maradhat ki. A légpárnás megoldás aranyos, és nosztalgikus lehet azok számára, akiknek volt Reebok DMX cipőjük, de gördülőcipős szemmel nézve, ez a cipő nem más mint egy nagyon kényelmes, szép, lábrasimuló edzőcipő. Sajnálatos tény, hogy Amerikában beperelték a Reebok-ot, mert többen megsérültek az Easytone viselése következtében. Az ezzel kapcsolatos bejegyzést itt találhatod!

 

Az olcsó gördülőcipőkkel összehasonlítva, a közepes árfekvésű kategóriában már találunk olyat, aminek van lúdtalpellenes kiképzése, orvostechnikai minősítése, illetve egy olyat is, ami objektív vizsgálatokkal támasztja alá a szervezetre gyakorolt pozitív hatásait. Vajon az ennél drágább gördülőcipők megérik az árukat? Hamarosan kiderül! 


59 komment

Címkék: skechers reebok scholl rollstep easytone starlit enquist


A bejegyzés trackback címe:

https://gordulocipo.blog.hu/api/trackback/id/tr402424726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

St.Peter 2010.11.07. 18:26:31

Kedves András,

Több ismerősömnek ajánlottam ezt az oldalt és nagyon meglepődtem, hogy mennyi ember használ már ilyen jellegű cipőket és mennyi embert érdekel komolyan ez a téma.
Hozzászólásomban az Ő véleményük is benne van.
Biztosan nehéz dolog lenne ezeket a cipőket a tudásuk alapján kategorizálni, de valahol mégiscsak a hatásuk miatt keresik az emberek ezeket a cipőket. Csak az árkategória megtévesztő is lehet, mert pl egy szkecsi, vagy egy batz annyiba kerül, mint egy közepes árfekvésű enquist, mégsem lehet egy kosárba dobni őket, mert más a mögöttes tartalom. Több neves mozgásszervi szakember egyértelmű véleménye szerint, ha a valódi tudásuk szerint rangsorolnánk ezeket a cipőket, egészen meglepő sorrendet kapnánk.
Elsőként a két sportos márkát véleményezném. Ezek a modellek a minőségük, anyagösszetételük és a tudásuk miatt egyértelműen azt jelzik, hogy valójában a korábban közzétett olcsó kategóriába valók. Csakúgy, mint a kényelmi cipők piacán korábban nagyon szép eredményeket elért Scholl és Dr. Batz. A starlit modellekkel a scholl nagyon nagy öngólt rúgott... Ennél talán mégnagyobbat bakizott a Batz azzal, hogy gyakorlatilag egy az egyben lemásolta az első Magyarországon közismerté vált gördülőcipő szerkezetét és ráadásul egy erősen megkérdőjelezhető hatású betéttel akarja megkülönböztetni tőle.
Hozzáértő körökben már a fent említett márka sem mondható a legfejlettebb technológiának, pedig az ára ezt sugallja.
Nagyon jó lett volna egy újabb jól működő Magyar fejlesztésnek örülni, de sajnos már nem csak a távolkeleten teszik, hogy nem fejlesztenek, hanem csak koppintanak. :-)
Végezetül egy kérdésem lenne Önhöz:
A lúdtalp ellenes kiképzés az Ön értelmezésében pontosan mit jelent?
Emelőbetétet, vagy talpszerkezetbe épített, valamilyen technológiai megoldást?
Ezt szerintem fontos lenne tisztázni, mert tudomásom szerint a gördülőtalpas cipőkbe nem szabad betétet használni.
Üdvözlettel:
S.P.

julyanne 2010.11.08. 22:44:54

Van, amiben egyet értek St Peterrel, de van, amiben nem...
Azzal egyetértek hogy ez a blog tényleg úttörő,ill. helye és létjogosultsága van az interneten!!!
abban egyetértek hogy az olvasottak alapján a Scholl jól melléfogott. amit én nagyon sajnálok, mert amugy egy jó márkának tartom.
nekem Rollstepem van. megvagyok vele elégedve. és nem csak én ahogy olvasom! persze előfordulnak hibás termékek, ahogy mondjuk egy ferrari is elromolhat,de attól még nemrossz autó, és a márka sem az. itt az arányokról van szó, ill. a gyártó hozzáállásáról.
pl. az Mbt-ről sok rosszat olvasni, hogy a minőségi hibákat nem nagyon javítják - sztem ez felháborító egy ilyen drága cipőnél! de ettől még a hatása a lábra jó!
de itt az Enquist elődje a Softy, ami ha a Schollé öngól, akkor ez öngyilkosság volt. és így én nem tudok megbízni az enquistben sem. ha az enquist sem jön be, előjönnek a harmadik verzióval és így tovább? (volt enquistem, nem jött be!:( ) Ugyanakkor, visszakanyarodva egy kicsit, kíváncsi vagyok hogy a Batz hogy fogja kezelni a reklamációkat, mert ez engem is érint ha valami történne az én cipőmmel. erről szívesen olvasnék tapasztalatokat!
kíváncsi vagyok a magas árfekvésű cipőkről szóló írásra is, remélem minél előbb meglesz! :)

St.Peter 2010.11.09. 17:24:59

Kedves Julyanne,

Mint ahogy azt Ön is írja, sok minden ben egyezik a nézetünk és ennek a blognak irányt kellene mutatnia, hogy minden ember a legjobban járjon és a legjobban mőködő termékhez juthasson. A Scholl és a Batz is a maga szegmensében nagyon jó márka, ez nem is kérdés. Az már kérdés, hogy miért veszélyeztették a kényelmi, passzívcipős stabil poziciójukat, nem jól mőködő gördülőtalpas cipők piacra dobásával...? Amint azt már írtam, a sima cipőkhöz képest, bármelyik gördülőtalpú kényelmesebbnek tűnik. Legalábbis én ezt tapasztaltam. Csakhogy a kényelem nem minden. A Batz a kényelemérzet ellenére rossz helyzetbe engedi a lábat. Ez a hozzáértők véleménye, de ettől Önnek még bejöhet ez a márka, csak jó, ha tudja, hogy mire kellene vásárlásnál figyelnie, hiszen az egészsége nem kényelem és ízlés dolga. Az Mbt szerintem elcsépelt téma. Aki szereti megveszi, csakúgy, mint az enquistet, vagy bármely más márkát. A softy-t sem bolygatnám, mert egyrészt már nem létező márka, másrészt az enquist fejlesztési evolúciójának része volt. Gondolom sokat tanultak belőle, de itt legalább nem másolásról, koppintásról beszélhetünk, hanem valós fejlesztésről. Végezetül: én nem feltétlenül a cipője állapotáért aggódnék, hanem a saját egészségéért.

Üdvözlettel: S.P.

Szomjasvíz 2010.11.10. 22:25:56

Kedves St. Peter!

Ön az első, akitől azt hallom, hogy a Rollstep nem egészséges. Milyen tapasztalatokra alapozza ezt az állítást? Sajnos még minding nem volt lehetőségem gördülő cipőt venni, de ha veszek, akkor csak jót szeretnék...

St.Peter 2010.11.11. 10:29:44

Kedves Szomjasvíz,

Pár barátommal, -akik jől képzett mozgásszervi szakemberek- kezdtünk el a gördülőtalpas lábbeliket vizsgálgatni, tesztelni. Több, mint 6 éve tart nálunk ez a hobby. Jónak tartom ennek a blognak a megnyitását, mert legalább most ezen a fórumon is megoszthatjuk tapasztalatainkat.
Válaszom a kérdésére a következő:
Amikor valaki eldöntötte, hogy eljött a nagy nap és megveszi a hőn áhított gördülőtalpast, kezdje a vásárlást azzal, hogy miután belebújt a kiválasztott modellbe, álljon a tükörrel szemben és laza állásnál figyelje a bokák állását. Ha a bokák befelé dőlnek, az azt jelenti, hogy annak a lábbelinek meg kell tanulni a használatát, vagyis tudatosan kell viselni. Ez még nem feltétlenül jelentheti azt, hogy az a lábbeli rossz, de mindenképpen benne van a rossz használat lehetősége! A piacon résztvevő gördülőcipők nagy többségében meg kellene tanulni helyesen járni, de sajnos az utcákon is egyre több gördülőcipőt viselő és nagyon csúnyán járó embert láthatunk. Ez is az állításomat erősíti, miszerint nem tanítják, vagy a vásárlók nem tanulják meg a helyes járástechnikát. Az a jobbik eset amikor a talpszerkezet megengedi a helyes irányba, vagyis kifelé dőlését a lábnak, mert akkor az izomaktivitás mellett még a helyes ízületi szögek is megvalósulnak. Az említett márkánál sajnos nem csak befelé húzza lábat, de még meggátolja a helyes irányba való korrigálást is, ami azt jelenti, hogy a cipő viselésének teljes ideje alatt az ízületeink rossz szögben állnak. Egyrészt ezért káros. Másrészt: A nagyon szépen elkeresztelt Crosscontroll talpbetét csak arra szolgál, hogy a 3 betűs másik márkától valamiben megkülömböztesse. Egyrészt a gördülőcipőkbe nem teszünk betétet. Másrészt az előlábnál kialakított kis mélyedések minden lábnál máshol kellene, hogy legyenek, mert minden láb más. Harmadrészt: Amennyiben egy gördülőcipőnél jól választjuk meg a méretet és jól rögzítjük a lábhoz, valamint rendesen megtanulunk benne járni, akkor nem fordulhat elő az a karmolás, amire a cég hivatkozik a betét indoklásaként. Vagyis fölösleges a betét. Ha a cipőt csak kézben fogva hátulról megnézzük jól látható, hogy a talp és a felsőrész is befelé dől.
Ennek ellenére, mint ahogy azt a korábbi bejegyzésemben olvashatta, sokaknak bejön ez a márka is. Egy próbából és egy - két heti használatból sajnos nem derülnek ezek a dolgok ki. Amikorra kiderülnek addigra már általában késő... Ezt kellene valahol elkerülni, ezért azt javaslom, hogy mindenképpen olyan márkát keressen, ahol nem egy, vagy két "független" orvosi véleményt talál, hanem valami komolyabb vizsgálatot.

Üdv: S.P.

julyanne 2010.11.12. 19:29:06

@St.Peter: hát, ezért váltottam le a maga által magasztalt cipőmet, mert az egészségem fontos. véleményem szerint maga ön korántsem elfogulatlan, (egy sejtésem is van ezzel kapcsolatosan, de ebbe már nem mennék bele).
itt nem csupán a kényelemről van szó, ahogy írta. de ha kemény a talp és kényelmetlen, akkor már nem egészséges, hiszen úgy az ember még járni sem bír benne! ugyanakkor a rollstepnél ez nem következhet be, mert egyrészt tudja hordani, másrészt,bár csak saját tapasztalataimra tudok támaszkodni (bár ez nem teljesen igaz*) de már egyáltalán nem fáj a derekam, amin csak eddig ez a cipő tudott segíteni. *azért nem csak a saját tapasztalataimra mert mások véleménye is hasonló, másrészt a honlapjukon és a youtube-on is található megfelelő információ a technológiáról és hatásairól. ne haragudjon, ha nagyon támadó voltam, de nehezen viselem az igazságtalanságot, és amiket írt mindenképpen azok. minden jót!

St.Peter 2010.11.12. 20:41:27

Kedves Julyanne,

Minden ember más és mindenkinek más tetszik. Szinte minden bejegyzésemben ezt hangsúlyoztam is. Ahogy Ön a rollstepet tartja jónak, én is megírtam, hogy mit nem tartok jónak. Egyébként bármely márka pártolásával is megvádolhatna ennyi erővel, mert az összes valamire való piacon lévő márkát jobbnak tartom a rollstepnél. ...de ez csak az én véleményem... Csak annyira vagyok elfogult, mint Ön.
Az Ön által felsorolt információk valóban elegendőek egy laikus számára ahhoz, hogy megvásárolja a cipőt és ezek a tényleg nagyon szépen megcsinált anyagok meggyőzőnek is tűnnek. De még mindig csak állítások vannak az egész honlapon, melyet nem igazol semmi... ...és ez engem nem győz meg. Sajnálom.
Az, hogy mi jó és mi nem, azt majd az idő eldönti.
Addig is jó egészséget!

Üdv: S.P.

gyógytornász 2010.11.12. 21:50:58

Kedves Julyanne! Kedves St. Péter!

Nem igazságot szeretnék tenni, hanem szakmailag hozzáfűzni néhány gondolatot ezekhez a hozzászólásokhoz.
A magyar piacon fellelhető "klasszikus", nagy ívű gördülőtalpú cipők mindenképpen tudatos használatot igényelnek, meg kell tanulni bennük helyesen állni és járni, mert ellenkező esetben a hibás használat során még rosszat is tehetünk a mozgásrendszerünkkel. Mind előre-hátra irányban, mind oldalirányban figyelnünk kell a láb megfelelő pozíciójára és sajnos erre az emberek nagyrésze (10 emberből 7) nem képes folyamatosan és ennek köszönhetően alakulhatnak ki helytelen és egészségtelen állás és járásképek! Ezt a problémát a Batz Rollstepje egy betéttel próbálja megelőzni, ami szakmai véleményem szerint semmit nem segít ezen a problémán. A lábbeli előre-hátra irányban ugyanolyan instabil (gördülő), mint pl. az MBT, vagy a Ryn és a helyes pozíció megtalálásában a betét nem segít! Azt viszont én is megerősíthetem, hogy a jól kidolgozott puha talpbetét abszolút kényelmet varázsol a cipőbe. Gondoljuk csak át... mit javasol a szakember, ha akut derékfájásunk van??? Puha, kényelmes, süppedő ágyat? Vagy netán a keményebb alátámasztást?
A másik aggályom a legtöbb gördülő esetében, hogy rengeteg ember csúnyán bedölő bokával járkál bennük. Hogy miért? Mert erre is figyelni kellene használat közben és izommunkával a helyes irányba terelni a lábat.
Megértem St. Peter ellenszenvét, hiszen magam is végigpróbáltam az összes márkát és sajnos az üzletekben nem reklámozzák, hogy tanuljunk meg benne állni és járni, sőt a jó marketinggel rendelkező cégek még hangoztatják azt is, hogy nem kell a használathoz tudatosság, mert kitalálták rá a megoldást... ezek persze igazolva nincsenek, kivéve egy márkát, amit most nem nevezek itt meg...
Remélem nem sértettem meg senkit!? Továbbra is állok szíves rendelkezésükre, ha szakmai kérdésük lenne.

Üdvözlettel: a gyógytornász

Szomjasvíz 2010.11.14. 03:12:56

Kedves gyógytornász!

Ön melyik márkát tartja legjobbnak az izületek helyes tartása szempontjából? Kérem nevezze meg, mert ez a blog azért van, hogy ezeket megbeszéljük. Én nem vádolnék senkit elfogultsággal, mert ha jól belegondolunk mindenki az lehet, ki azért mert hordja valamelyik márkát, ki azért mert szakmai tapasztalatai vannak. Én értékelek minden véleményt.

julyanne 2010.11.14. 15:05:58

@St.Peter: Ha az idő dönti el hogy rossz-e vagy jó a termék, akkor ön mi alapján tartja azt bárminek is?
Úgy gondolom, hogy valótlant állít sok esetben. Pl.: "De még mindig csak állítások vannak az egész honlapon, melyet nem igazol semmi..." utánajártam a dolognak, utánaolvastam ill. megnéztem a videót is, mert nem hagyott nyugodni a dolog. Dr. Kökényesi Imre ortopéd-sebész fejlesztette ki a technikát aminek elvén a Rollstep műkődik. A doktorúr szabadalma többszázer erre irányuló vizsgálat után jött létre. gondolom, ezt ön is olvasta! hisz azt állítja számos terméket kipróbált már! ebben az esetben viszont hogy állíthat olyan dolgokat ami nem igaz? ez megtévesztés, és megfordul a fejemben hogy önnek miért lehet érdeke hogy megtévesszen embereket?

az elfogultságról: nem mindegy hogy ki miért elfogult... én azért vagyok elfogult, mert a rollstep egy igenis jó, egészséges termék, ami nekem egy megváltás volt a derékfájásomra. és ezt nem csak én állítom, másokkal is így van.

azért ajánlom önnek, hnogy nézzen utána dolgoknak, mielőtt vádaskodni kezd.

kele! 2010.11.14. 15:46:38

hű de parázs vita zajlik itten!:)
én nem gondolnám hogy rossz lenne a rollstep, viszont eléggé hitelrontásnak tűnik itt a 2 magát szakértőnek nevező kommentelő hsz-e... nem túl korrekt. főleg hogy mást meg sem nevez, holott említi azokat (a 2 hárombetűs márka, vagy valami hasonló). szóval meg tudom érteni julyanne gyanúját.

mindazon által én szívesen veszek (korrekt) véleményeket minden cipőről, legyen az pozitív vagy negatív, mert az csak hasznunkra válik.

St.Peter 2010.11.14. 18:27:14

Tisztelt Julyanne,

Úgy tudom, hogy a közelmúltban vásárolta a cipőjét, ezért írtam, hogy majd az idő eldönti, hogy Önnek valóban jó-e a termék, vagy az én félelmem igazolódik be...? Őszintén örülök, hogy már nem fáj a dereka, és nem is a dereka miatt aggódtam. Igen olvastam a honlapot, a videókat is láttam és pontosan ezt a többszázezer vizsgálatot szeretném látni, a szabadalmi bejegyzéssel és a honlapon közzétett hiteles mérési procedúrával együtt! Ezt ugye Ön sem találta sehol? Pedig ha én a Rollstep vagyok és egy adott problémára az én termékemet kínálom tökéletes megoldásként, azt tisztességesen alá is kell támasztanom! Nem csak jól hangzó dolgokat állítanom... Ha a Doktor Úr ennyi vizsgálattal rendelkezik, akkor miért titkolja? Már ne is haragudjon, de ennyi erővel a WS Teleshop által forgalmazott cipőt is megvehetném, hiszen Ők is sok mindent állítanak a termékükről... Távol álljon tőlem, hogy vádaskodjak! Csak magyarázatot szeretnék találni arra sok állításra, melyet a Rollstep közzétesz a termékéről. Szerintem nem az a megtévesztés, amit én csinálok. :-)
Kérek minden hozzászólót, hogy ha látott olyan információt az említett honlapon, melyek igazolják is az állításokat, legyen kedves azt tudatni! Előre is köszönöm! :-)

Kedves Kele,
Amint látja a fennakadást a Rollstep márka okozta, ezért nem neveztem meg konkrétan a másik hárombetűs márkát.
Egy blogon mindenki a saját véleményét mondhatja el, legtöbbször arctalanul... Én is a saját jól megalapozott véleményemet közöltem. Ha kell, abban is benne vagyok, hogy felfedjem a kilétemet, amennyiben Julyanne is megteszi. Sőt a Doktor Úr jelenléte sem lenne zavaró.
Legalább megválaszolná a kérdéseimet is. :-) Ez mindenkinek jó lenne nem? :-)
Az Ön megközelítéséből minden kommentezőt megvádolhatnánk hitelrontással...?
Persze, hogy nem. A blogolás nem erről szól. :-)
Végezetül:
Mindenki olyan cipőt vesz, amilyent akar, mert, ha most bármelyik márkát legjobbnak nevezném, -amit eddig sem tettem- akkor megint meg lennék vádolva, ezért részemről ezt a témát itt le is zárnám.

Suncsa 2010.11.16. 23:49:51

Fúúú, nagyon király volt ez a vita! :)
Épp az imént írtam egy kommentet - talán rossz helyre -, bemásolom most ide:
"Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a lapra. Régóta tervezgetem, hogy veszek egy ilyen cipőt, de vidéki lévén nem jön velem szembe az utcán több tucat gördülőcipőt gyártó cég, így csak az MBT-ről tudtam, hogy létezik. Ma elmentem egy márkaboltjukba, hogy legalább pár percre megtapasztaljam, milyen is lábon, illetve hogy tájékozódjak. (Korábban is olvastam pár írást róla, minden tetszett, csak hát az ára...)
Szőkeségem ellenére nem hagytam ott azonnal 40-50E Ft-ot a boltban, hanem hazajöttem, s nekiálltam kicsit körülnézni a neten a témában. Ezen a lapon annyi hasznos infot találtam, amit lehet csak 200 másik lap átböngészésével szerezhettem volna meg.
Pl. Vaterán láttam MBT-t 25E-ért, s nem tudtam eldönteni, vajon valódi lehet-e, vagy valami hamisítvány annyiért. Mostmár azt is tudom, honnan szerzi be a vaterás forgalmazó. :) (A kifutós raktárból 60 fontért.)
Szóval köszönet ezért a blogért! S egyáltalán nem baj, hogy van benne szubjektivitás is, az teljesen emberi. Ezeket a cipőket érezni kell, innen kezdve kapásból lőve az objektivitás.

Néhány gondolat elindult bennem a cikkeket olvasva: Keresem, hogy melyik is az "igazi", és ezt még valahogy nem érzem. Gondolok itt arra, hogy pl. növényi alapú étrendkiegészítőket kb. hatmillió cég gyárt már, de ez úgy indult, hogy az egyik cég huszonéve elkezdett igazi jóminőségű koncentrált termékeket gyártani, magas szakmai háttérismerettel, s persze az évek során sikere lett. Erre jöttek sorban a cégek, lekoppintották az eredeti cég szövegét, melléraktak valamilyen terméket, s a jóval gyengébb minőséget eladják ugyanazzal a szöveggel. (Tudjuk jól, hogy egy cég sikerének csak töredéke múlik azon, hogy milyen minőséget kínál, jóval nagyobb rész múlik a marketingen.)
Nos, ugyanilyen alapon lehet hogy ezen a téren is ez van, hogy valamelyik gyártó az "igazi", az összes többi csak koppint. A honlapokat elolvasva szinte ugyanazzal a szöveggel találkozik az ember, de emellett lehet, hogy egyiknél jóval gyengébb minőségű a termék, még ha hasonló árért kínálja is. Amelyik cég túl olcsón adja a termékeit, ott ő maga vallja be, hogy gyengébb a minőség. De lehet, hogy az egy árkategóriában lévő cégeknél az egyiknek magasabb a marketingköltsége, s emiatt olyan az ár.
Nos, kedves bloggazdi! Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy mondd el a szubjektív véleményedet, hogy szerinted ezen a téren melyik gyártó az "igazi".
:)
(Jöhet magánmail-ben is - hátha a többieket nem érdekli a dolog -, a suncsa@gmail.com-ra.)
Üdv és mégegyszer köszönet az írásokért.
Suncsa"

Nos, Hölgyeim és Uraim! Azt gondolom, igenis helyes lenne nevén nevezni a gyereket, és teljesen egyértelműen leírni, hogy ki szerint melyik márka a jobb, és persze azt is, hogy miért. Elfogultnak is szabad lenni - ahogy én is elfogult vagyok az egyik növényes céggel szemben, de tudatosan, mert tudom, hogy milyen kutatások, háttér, minőségellenőrzés, gyártás, stb. van az adott cégnél -, s ha itt hasonló dolgokat olvashatnék az egyes gördülőcipőt gyártó cégekről, azért nagyon hálás lennék.
Igen, önző dög vagyok, mert mások tudásából akarom eldönteni, hogy milyen cipőt vegyek. :)

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.11.17. 00:09:35

@Suncsa:
Kedves Suncsa! Emailben válaszolni fogok a feltett kérdésekre. Mindenesetre örülök, hogy megtalálta a blogot és, hogy hasznosnak találja.
Tisztelettel,
dr. Székely András

gyógytornász 2010.11.17. 10:15:19

@Szomjasvíz:
Kedves Szomjasvíz!

Kérdése az volt, hogy melyik márkát tartom én személy szerint a legjobbnak?

Elméleti és gyakorlati tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy 2 márka jöhet nálam szóba és ezt a pácienseimnek is hangoztatom:

Az egyik nem más, mint az MBT régi - magasabb - talpszerkezetű változata, de csak abban az esetben, ha tud figyelni arra a használat során, hogy helyesen álljon és járjon benne (ellenkező esetben árthat is) és nem egész napra szeretné viselni. Erre a talpszerkezetre még anno elvégeztek komolyabb vizsgálatokat, ami igazolja a cipő pozitív hatásait. Az újabb - alacsonyabb - és bár csinosabb talpszerkezet vizsgálatai nem ismertek, ahogy az összes többi utóbbi időben piacon megjelenő gördülőcipőé sem!

A másik márka a magyar Enquist. Hozzászokás után egésznapi viseletre is alkalmas és nem kell figyelnünk a helyes állásra és járásra, mert a belső keményebb talpszerkezet erre rávezet. Egy "hagyományos gördülőcipőhöz" képest más érzést nyújt; ne azt az érzést keressük benne! A honlapjukon publikálják a tudományos vizsgálatokat, amivel igazolják is az állításaikat.

Sajnos bármennyit is kutakodtam nem találtam más márkát, ami mögött műszeresen mért nagyszámú vizsgálatok vannak. Márpedig egy ilyen cipőnél, ami ennyire bele tud szólni a szervezet működésébe ez elengedhetetlen lenne! Sajnos jó marketinggel az embereket jól meg lehet vezetni és ez sok cégnek sikerül is... én szakmabeliként a bizonyítékokat keresem és nem elégszem meg azzal, ha azt mondják róla, hogy egészséges...

Üdvözlettel: a gyógytornász

Malbeth 2010.11.17. 15:32:20

Üdvözlet mindenkinek!
Nagyon frankó kis vita bontakozott ki amihez én is hozzá szeretnék szólni.
Én kb. 2 éve hordok gördülőtalpas cipőket,van 6 pár MBT-m,és egy Joya cipőm.Azt én is ki tudom jelenteni,hogy a régebbi fajta MBT jobb,mint az új,mégha talán csúnyább is,a Joya is baromi jó cipő! Imádom!
A napokban felpróbáltam a RYN,és a Dr. Batz (rollstep) cípőit is,nekem mindegyik tetszik,szerintem,mindegyik jó,csak másképpen,valakinek az egyik,valakinek,meg a másik lehet a megfelelő.Az egyik szakértő hozzászóló írta,hogy így meg úgy dől a láb a cipőben,és mittudomén hogy megkellene benne tanulni járni,mert külömben árthat is...Ez muris állítás!!Ugyanis azt elfelejti hozzátenni,hogy bármelyik hagyományos cipő tuti,hogy sokkal jobban árt az egészségnek,mint egy esetleg rosszul használt gördülőtalpas! Persze abszolúte támogatom,hogy mindeki sajátítsa el a megfelelő járástechnikát,de ilyen riogatásokkal nem kellene embereket elbizonytalanítani.Amúgy engem anno az MBT pontban nagyon korrektül tájékoztattak mindenről,és meg is mutatták,hogy hogyan kell benne járni.A Gördülő cipők az Istenek!!! A Jövő!! Szerintem folyamatosan ki foglyák szorítani a nevetséges,és károsító lapostalpú nyüvekeket.Mindenkit csak buzdítani tudok,hogy vegyen gördülőtalpas cipőt!Olyan érzés ez,mint amikor valaki a kétütemű Trabant után beül,egy audi A6-os-ba.

Ui.: Ha valakinek nem tetszik a Rollstep talpbetétje vegye ki,és tegyen bele olyat amilyet akar!

St.Peter 2010.11.17. 16:09:57

@Malbeth:
Tisztelt Malbeth,
Ez a muris állítás annyira igaz, hogy Franciaországba be sem engedték az MBT márkát, mert nem látták biztosítottnak a hibalehetőségek (bokák bedőlése) teljes kizárását, vagyis ők nem bíznak a forgalmazó hatékony tájékoztatásában, és ismerik a talpszerkezet tulajdonságait. Ez itt nálunk is sajnos így van, vagyis elmondják, betanítják, mi vevők meg meghallgatjuk és továbblépünk bedőlő bokával... Utána persze a cipő lesz a hibás...meg az eladó...meg minden.
Ezek a hozzászólásaink nem riogatásképpen íródtak, hanem azért, hogy aki nem tudja eldönteni, hogy milyen gördülőtalpast vegyen, az a választásnál mindenképpen számoljon az általunk leírt dolgokkal. Ezeket hozzáértők és a magunk sokéves tapasztalatai alapján állítjuk és nem a marketingkommunikációs osztály írja :-) Szakszemmel nézve nem a betét nem teszik a rollstepben, hanem, hogy az egész marketinghablatyot a betétre építik.
Én kerestem és meg fog lepődni, nem találtam semmilyen szabadalmi védettséget igazoló bejegyzést semelyik szabadalmi hivatalnál, sem a betétre, sem a talpszerkezetre vonatkozóan...
Itt kérném ismét a hozzászólókat arra, hogy amennyiben talál valaki ilyen adatot valahol a neten, vagy bárhol, legyen kedves ossza meg velünk! :-) Nem csak magamat, az összes idelátogató kommentezőt nyugtassunk meg, hogy nem csak mondják a szabadalmat, hanem van is.
Csatlakozom a buzdításhoz, viszont alaposan tájékozódjunk vásárlás előtt!

julyanne 2010.11.17. 16:10:43

@Malbeth: Köszönöm! nagyjából az első olyan hozzászólás ami konkétan a vitához szól, nem fűződik érdeke egyik márkához sem és mégis nagyon korrekt.
osztom a véleményed, én nem mondom hogy ez rossz, nem tudom orvoisilag igazolni, csak a tapasztalataimra tudok támaszkodni. ami pedig a rollstep mellett szól, speciel az enquist nekem nem jött be. azt sajnálom, viszont, hogy a bloggazda nem osztja meg a véleményét ebben a topikban.

és igazad van abban is, hogy a gördülőtalpasok a legjobbak! :D

Malbeth 2010.11.17. 17:20:04

Szevasztok!Örülök,hogy így pezseg a topik!
St. Peter! A Franciák tényleg nem engedték be az MBT-t...???Ezen orbitálisat röhögtem...! Komolyan! És akkor ott most mi van??? Mindenki mesztélább jár???Vagy mi?
Nade félre a tréfával! Ez a bedőlő boka téma érdekel engemet! Hozzáteszem nem vagyok ortopéd oros,de még csak gyógytornász sem (gépész vagyok).Amatőr módon,hobbiszinten futok,és én úgy tudom (egy futással foglalkozó honlaptól-ról),hogy az emberek 50%-ának egyenesen áll a bokája (ezt normál állásnak hívják),10 %-ának kifelé dől a bokája (ezt szupinálónak hívják),és kb. az emberek 40 százalékának (és ezekközé tartozom én is) bafelé dőlő,ugynevezett 'pronálo' a bokája...Tehát az emberek 40 %-ának eleve befelé dől a bokája,függetlenül a gördülőtalpas cipőktől,ahogy említettem az enyém is,és én nem tudok róla,hogy ez valami betegség lenne! Ez egyszerűen adottság...A Faterom pédául gyerekkora óta nyáron rengeteget mászkál mezítláb a kertben,és a strandon stb. ennek ellenére akkora lúdtalpa van,mint 3 lúdnak.(ez mondjuk nem tudom hogy jutott eszembe,de mindegy).Tehát szerintem a befelé dőlő bokáknak nincs közük a gördülő talpas cipőkhöz!Nem vagyok szakértő,annyit viszont tudok,hogy régen természetesnek gondoltam azt,hogy néhányóra gyaloglás,és álldogálás után majd leszakad a térdem,kínszenvedés a gyaloglás,és le kell ülnöm pihentetni,és kell egy félnap pihenés,mire elmúlik belőle a fájdalom,ma már tudom,hogy ez nem természetes,és hála a gördülőtalpas cipőknek (+ glukozamin,kondroitin,msm)tudom,hogy akár 24-órában is képes vagyok a legkisebb fájdalom nélkül is gyalogolni,akár a világ végére is...Sőt felüdülés,és öröm a gyaloglás!Azóta,hogy megvan az első gördülőtalpasom a kutyám annyira izmos lett a sok sétálástól,hogy szinte szétdurran...!Már a város tuloldalán lévő tesco-ba is állandóan gyalog megyek,csak azért,hogy járhassak egyet újra,meg újra,meg újra!

julyanne 2010.11.17. 17:24:48

@St.Peter:
google egy nagyon jó barát!

www.koine.hu/hirlevel/ptPortal/index.php?mod=news&action=showNews&newsid=7966&lang=hu

valamint

www.hpo.hu/kiadv/szkv/200807b-pdf/B_04_Szab_megadas_0807.pdf

(ctrl+f vagy alma+f /mac-nél/ és kökényesi imrére rákeresni).

ennyi de ha igazán érdekelte volna a dolog, biztosan utánajárt volna.

julyanne 2010.11.17. 17:25:24

@St.Peter:
google egy nagyon jó barát!

www.koine.hu/hirlevel/ptPortal/index.php?mod=news&action=showNews&newsid=7966&lang=hu

valamint

www.hpo.hu/kiadv/szkv/200807b-pdf/B_04_Szab_megadas_0807.pdf

(ctrl+f vagy alma+f /mac-nél/ és kökényesi imrére rákeresni).

ennyi de ha igazán érdekelte volna a dolog, biztosan utánajárt volna.

julyanne 2010.11.17. 17:26:14

bocsánat a duplázásért, nem volt szándékos!

marus 2010.11.17. 18:19:03

hú,de meleg itt a pite! :)

még mindig nem vettem meg a gördülőtalpasomat :( de ha a franciák kibírják, nekem is ki kell!!!!:)
lehet azért nem engedték be az mbt-t, mert a magyar márkákra vártak! :) itt az idő, egy rés a piacon :), ez akár komoly is lehet. bár furdalt a kíváncsiság, így rénéztem, vannak francia mbt oldalak, szóval nem tudom hogy mi az igazság. no mindegy.

eddig a Rollsteppel szemeztem, a blogíró támogatta is az ötletemet, és nem bizonytalanodtam el, egyáltalán, csak fura hogy van itt két magát hozzáértőnek mondó, akik mindketten az enquistet dícsérik. más márkát nem említenek meg, a másik magyart szídják. vagy nem ajánlják.
ezt most nem tudom minek gondoljam?..

azért szívesen olvasnám "civilek" véleményét is.

St.Peter 2010.11.17. 18:36:44

@julyanne:
Kedves Julyanne,

A Doktor Úr valóban levédetett egy talpnyomásmérőt.
...de nem azt árul...
Erről beszélek! :-)

St.Peter 2010.11.17. 18:52:41

@Malbeth:
Az, hogy Ön normálisnak tartja a bedőlő bokáját, magánügy. Az, hogy vannak bizonyos cipőknél járással kapcsolatos szabályok és esetleges ellenjavallatok, melyeket jóhiszeműen közlünk, közügy.
Az viszont nagyon szimpatikus és követendő, ahogy a sétálás öröméről beszél.
Biztosan a kutyus is örül a sok mozgásnak :-)

noga 2010.11.20. 00:48:06

Üdv Mindenkinek!
Én 2 éve használok egy bizonyos márkájú gördülőcipőt, nevezzük nevén, MBT-t. Elégedettségemről csak annyit, hogy ez alatt a 2 év alatt nem gyakran volt rajtam másfajta cipő; nagyon kényelmes, órákat tudok benne gyalogolni, anélkül, hogy megfájdulna a derekam. Nemrég úgy döntöttem, jó lenne egy újabb gördülős cipőt is vásárolni. Mivel nem kevés pénzről van szó, vásárlás előtt mindenképp utána akartam nézni a neten, milyen -esetleg olcsóbb - alternatívák közül választhatnék még. (Még mindig keresgélek, ezért akadtam rá erre a blogra is. ) Más fórumokon döbbenten olvastam, milyen sok a minőségi kifogás az újabb, távolkeleten gyártott, MBT cipőkkel kapcsolatban: sokan írták, hogy nagyon rövid idő alatt tönkremegy az a speciális betét, ami a sarokrész rugalmasságát biztosítja; s javítása, azaz cseréje több mint 10.000 Ft-ba kerül. Az egyik üzletben, (ahol korábban MBT cipőket árultak, újabban viszont - a minőségi kifogások miatt - áttértek a RYN forgalmazására) azt mondta az eladó, hogy szerinte már az én cipőmön is sokat puhult az adott betét, lassan ideje lenne kicserélni, ha még nem is ment teljesen tönkre. Ekkor úgy gondoltam, hogy - bár nagyon szeretem - ezután mégsem szeretnék egy újabb MBT cipőt venni. Keresgéltem az alternatívákat:
A RYN-t sokkal keményebbnek, merevebbnek találtam az MBT-nél, viszont mindenhol azt írják róla, hogy a talpa biztosan nem fog tönkremenni.
A Batz rollSTEP-jénél meg úgy éreztem, mintha nem gördülne igazán, túl puha a talpa. Ahogy ráálltam, mintha lelapult volna a lábam alatt.
Emiatt nem vettem se ilyent, se olyant, hordom a jó öreg MBT-t, amíg végleg tönkre nem megy. Viszont mielőtt ez bekövetkezik, mégis el kellene döntenem, milyent vegyek utána, mert a hagyományos cipőkhöz nem szívesen térnék vissza. Azt nem tudom megállapítani a rövid próbák során, melyik cipő kiképzése hasonlít legjobban az MBT-re, ui., ha nem lennének minőségi problémák vele, biztosan továbbra is azt vennék.

Malbeth 2010.11.20. 11:52:50

@noga:
Kedves nonga!
Az túlzás,hogy valamelyik cipőnek nem megy tönkre a sarka,hisz biztos,hogy használattól függően minden cipő előbb-utóbb tönkremegy (nem csak a gördülőtalpas cipők).Meglepett amit a Rollstep cipőröl írt,hisz én a rolsteppet lényegesen keményebbnek találtam,mint az MBT-t.Ami pedig az MBT-t illeti nyilván,hogy a külömböző internetes fórumokon túlreprezentáltak a negatív vélemények,hisz akiknek nincsenek minőségi gondjaik vele azok nem mennek fel az internetre panaszkodni.
Amúgy még kaphatóak régi fajta MBT-k,csak azt nem tudom,hogy meddig.Azt pedig senki sem várhatja,még egy 50000 ft-os cipőtől sem,hogy örök ideig jó legyen.Talán még a Joya cipőket lenne érdemes önnek megpróbálnia,mert a Joya nagyon kényelmes,és puha,viszont nem annyira instabil,mit az MBT,vagy a Ryn.

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.11.20. 14:21:57

@noga:
Kedves Noga! Én is furcsának találom, hogy puhának találta a RollSTEP-et. Én az egyik bejegyzésemben is azt írtam, hogy szerintem MBT-RollSTEP-RYN a sorrend ami a puhától a keményebb felé vezető utat illeti.
A Kínában és Taiwanon készülő MBT-k sajnos már nem ütik meg azt a minőségi szintet, mint a korábbiak, és emiatt nem tudom nyugodt szívvel ajánlani őket. A blogon is van néhány bejegyzés erről (lásd: "panasz" címke).
Malbethnek is igaza van, hiszen a panaszosak sokkal valószínűbb, hogy panaszkodni fognak a fórumokon, mint azok akik boldogan viselik. Kérem keressen rá a "Hogyan vásároljunk gördülőcipőt?" című bejegyzésemre, hátha az ad némi támpontot.
Tisztelettel,
dr. Székely András

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.11.20. 14:24:09

@Malbeth:
Kedves Malbeth! Köszönöm a hozzászólást. Sok mindenben egyetértek Önnel. Ami a Joya-t illeti én egy kicsit tartok attól, hogy a teljes egészében puha talp, hogyan tud ellenállni egy befelé dőlő boka, illettve minden egyéb más lábszerkezeti problémának. Lehet, hogy félelmem alaptalan, még nem volt alkalmam hosszabb távon tesztelni a Joya-t, de majd megírom!
Tisztelettel,
dr. Székely András

julyanne 2010.11.22. 10:30:37

@St.Peter:

a doktor úr nem árul semmit. hisz az orvosok nem a kereskedelemben dolgoznak. a Dr. Batz gyártja a RollStep gördülőtalpas cipőt, amely technológiája A DOKTOR ÚR VIZSGÁLATAI ALAPJÁN készülnek.
valamit nagyon félreértett...

St.Peter 2010.11.22. 11:06:43

@julyanne:
Ön tette fel a szabadalmi bejegyzést erre az oldalra, melyből kiderül, hogy egy talpnyomásmérő műszer van levédve. Nem talpszerkezet, nem technológia, nem különleges anyag... Egy orvos tényleg a gyógyításra esküszik fel, mégis a honlap teljes mértékben a Doktor Úrra épül. A doktor Úr egy talpbetétgyártó volt, ezen vizsgálataira hivatkozik és ezt a tudását szeretné átmenteni a gördülőtalpas világba, mert köztudott, hogy a talpbetétek kora lejárt és azért valamiből csak meg kell élni. Ha már az MBT talpszerkezetét lenyúlták, tették volna valódi szakemberhez méltó odafigyeléssel! Ha nem emberi egészségről lenne szó, egyetlen kommentre sem szántam volna idöt! Végezetül Kedves Julyanne, semmit sem értettem félre és reménykedem, hogy meggyőződésből és nem más okból áll ki ennyire emellett a cipő mellett.
Ön folyamatosan megkérdőjelezi az állításaimat, ezért ismételten felajánlom a Doktor Úrral való beszélgetés lehetőségét, ahol mindenki kiállhat az igaza mellett.

julyanne 2010.11.22. 11:45:19

@St.Peter: Akkor keresse fel az említett doktor úrat, és tájékoztasson minket is, hogy mire jutottak! csak azért mert ön mondja magát hozzáértőnek, nem én, és ha már itt megosztja velünk véleményét, akkor jó lenne, ha teljeskörű információkat adna, nem csak a véleményét, amiket sejtésekre alapoz.
engem csupán az háborított fel, hogy látnivéltem hozzászólásaiban a másik magyar márkához való húzását, és emez lejáraTását. nem mondom hogy mindenkinek mindegyik cipő jó, valakinek ez, valakinek az jön be, de a lejáratást, és az igazságtalanságot nem állhatom, ahogy ezt már írtam.
Nekem Rollstepem van, és egyáltalán nem tapasztalom az ön által leírtakat, és csak jó hatással bír ez a cipő, és ezen tapasztalatok alapján tudom mondani, hogy ön nem ír valósakat!
a doktor úrat ön hozza fel mindig, ha szeretne vele beszélgetni, keresse fel.

Malbeth 2010.11.22. 16:23:08

@julyanne: Szerintem teljesen igazad van! Máskülömben én nem tartom szerencsésnek azt a Marketingstratégiát,ha az egyik cég a másik termékét ócsárolja,a másik meg az egyikét...,hisz akkor a gyanútlan érdeklődő azt a véleményt szűrheti le,hogy tulajdonképpen mindegyik szar,és marad a régi károsító cipője mellett.És most itt nem St.Peterre gondolok még véletlenül sem,hisz ő biztosan nem képvisel mást csak a saját véleményét,hanem magukra a gördülőtalpas cipőket gyártó cégekre...,tisztelet a kivételnek szinte valamennyiük honlapját találhatóak a konkurenciát ócsároló kijelentések,és írások.Szerintem ezek károsak.

St.Peter 2010.11.22. 18:29:52

@julyanne: Egész idő alatt az volt az érzésem, hogy ön ismeri a Doktor Urat, ezért védi annyira. Azért gondoltam, hogy esetleg összehozhatna vele. Most, hogy szóba került, a rollstep marketingstratégiája pontosan megfelel Malbeth által leírtaknak...
Máshol nem tapasztaltam ilyesmit.
Alátámasztás nélküli állításokkal olyan márkák fölé helyezi magát, melyeknek a cipőjét sem vihetné :-)
Örülök, hogy önnek tetszik ez a márka, ezt már írtam, viszont azt nem írtam semelyik bejegyzésemben, hogy ne vegyenek rollstepet. Azt sem, hogy enquistet vegyenek...
Minden meglátásom valós tapasztalásokon alapszik, ez nem lejáratás, hanem a véleményem megosztása. Az Ön szubjektív megítélése szerint jó a cipő és én ezt el is hiszem, viszont még mindíg nem látom az objektív alátámasztását az állításoknak.

julyanne 2010.11.23. 21:45:10

@Malbeth: @St.Peter: Köszi Malbeth. St. Peter, én nem a doktort védtem, mert ismerem, egyáltalán nem. ha visszaolvassa a kommenteket, én azt nehezményztem, hogy ön kipécézve egy márkát, amit én ismerek, és használok, negatívan véleményez. (itt nem a negatívon van a hangsúly, hanem hogy csak a rollstepről írt).

kérem értse meg, hogy tényleg nem az a baj, hogy valamiről van véleménye, és negatív, hanem az, hogy ócsárol, ráadásul úgy hogy más márkát szinte nem is említ (talán egyszer az mbt-t), illetve az enquistet dícsérte. ezzel nincs baj, csak így eléggé más megvilágításba kerül a dolog, de lehet hogy ez csak az én szememben van így.
Ugyanakkor remélem hogy tévedek, és nem csak kitaláció az ön szakértői mivolta.

és továbbra is tartom a véleményem, hogy a rollstep egy jó márka, és semmivel sem rosszabb másiknál!

d26amata 2010.11.24. 11:06:59

Sziasztok,
Tényleg rendes kis vita alakult itt ki:)ami szerintem jó, hiszen mindenkinek van véleménye, meg is oszthatja másokkal, én meg azok közé tartozom, akik ezt elolvassák, és talán még tanulok is belőlük:)úgyhogy hajrá!!!:)
Én személy szerint mindig is a hazai termékeket támogattam, a családomban szinte mindenkinek van gördülőtalpas cipője, nekem jelenleg egy rollstep-es athen leather darabom van.Nagyon szeretem, kimondottan jót tesz a lábamnak. Viszont lassacskán egy nyitottabb darabot is kell vennem, mert a zárt cipőbe nagyon bemelegszik a lábam az irodámban.
Üdv,
Amáta

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.11.24. 16:52:31

@d26amata:
Kedves d26amata!
Örömmel olvastam, hogy Ön is gördülőcipő tulajdonos. Amennyiben volna hozzá kedve, szerepelhetne a blogon egy rövid interjúban. Ehhez kérem küldjön fotót a cipőjéről és írja meg, hogy miért vett ilyen cipőt, illetve miért azt a márkát, amit választott.
Hasonló, már megjelent interjúkat itt talál:
gordulocipo.blog.hu/tags/interj%C3%BA

Köszönöm!

noga 2010.12.03. 20:20:18

Kicsit megkésve, de köszönöm a válaszokat. A leírtak alapján újra fel fogom próbálni a rollStepet, esetleg több fazont is, hátha csak rosszul ítéltem meg a 'puhaságát' :). S ha ismét puhának tartom, továbbra is kénytelen leszek bízni az MBT-ben, s reménykedni, hogy nem én leszek a következő peches, akinek fél éven belül tönkremegy a cipője.

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.12.03. 21:16:34

@noga:
Kedves Noga!
Kérem, hogy továbbra is tájékoztasson minket a fejleményekről.
Köszönettel,
dr. Székely András

szappanhabostorta 2010.12.17. 11:56:42

Kedves dr. Székely Tamás!

mit jelent a bedőlt boka?

Üdvözlettel,

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2010.12.19. 20:16:07

@szappanhabostorta:
Kedves Szappanhabostorta!
Járáskor ez esetben a testsúly nem a külsőtalpélre, hanem éppen ellentétesen a test középpontja felé rakódik.

szappanhabostorta 2010.12.21. 11:48:23

@dr. Székely András:

Köszönöm a választ, megint okosabb lettem.
Minden jót,

acsa77 2011.03.27. 12:14:05

@St.Peter: ami azt a gépet illeti, ami talpbetéteket generál - ez csak egy segédeszköz. Az én ortopéd orvosom legalábbis arra használja, hogy megtámogassa a lábfejtornákat, és az egész kezelés 3-4 éves. És az egész idő alatt, mindennel együtt kevesebbe kerül, mint egy mbt vagy hasonló. Ugyanis a szorgalomba kerül. Először ez az orvos is rajongott a gördülőcipők iránt, de aztán sorra visszafordították a lábfejjavulásokat. Részben túl sok rossz használat miatt, ahogy ott említették. Részben azért, mert túl merev a belső tartórész, ezért a lábfej rugalmas mozgását akadályozza.

A rengeteg lábfejtorna, ami a kezelés alapja, egy idő után jobb tartást is megenged, így sok tünet elmúlik az egész vázban. Persze, akinél már túlzott a szervi elváltozás, ott már az izomzat erősítése, a tartás megváltoztatása sem mindig segít eléggé. Ebben az esetben persze jó egy mbt, de csak egyfajta fájdalom-"csillapításként", a puha érkezés és a gördülés miatt. De hogy a mezítlábas, puha talajon való gyalogláshoz (massai?) kevés köze van, az biztos. A pozitív haszna inkább az, hogy a vázizomzatot erősíti, de milyen áron. A kényelmi cipők/betétek túlzott használata miatt kifejezetten romolhat a lábfej-izomzat. Túl kevesen vannak, akik jól hordják. A váz erősítése pedig szerintem inkább rendes nyújtásokkal/jógákkal hatékony és hasznos, középen kitöltve az intenzív mozgással.

Úgyhogy aki egy ilyen alapvető civilizációs problémára akar megoldást, annak érdemes elgondolkozni, mire használjuk a sok high-techet. A fogyasztói "kultúrára", vagy inkább az alapos diagnosztikára és célzott gyógyulásra. És akkor az olcsó vászoncipő+kemény talaj kombináció sem jelent tartós káros hatást.

Tudom, hogy eléggé marketing is az egész, de egy csomó eü.-i területen a megelőzés vagy gyógyulás pénztelen, üzlet nélküli, lassú folyamat. Tehát nincs tőke, melynek ez a marketing túl nyereséges lenne.

noga 2011.05.16. 10:04:44

Rég jártam erre, de úgy gondoltam, meg kell osztanom legutóbbi beszerzésemet. Teljesen véletlen akadtam rá a Björndal papucsra: rögtön beleszerettem. Eddig, ha sokat kellett itthon állnom, pl. főzéskor, ha megfájdult a derekam, felvettem az MBT szandálomat. Itthonra viszont a papucs mégiscsak praktikusabb. A Björndal papucs szerintem kényelmes; annak ellenére, hogy papucs, jól tart; az ára pedig egy 'normál' papucs ára. A talpának jó az íve, biztosítja a szükséges instabilitást. Egyelőre arról még nem tudok véleményt mondani, hogy hosszú távú gyalogláskor hogy' viselkedik, de nyáron utcán is ki fogom próbálni. Ácsorgásra viszont nagyon jó, úgyhogy én meg vagyok vele elégedve! (Csak azt nem értem, a papucsról szóló külön blogbejegyzés miért kapott egy 'hamisítvány' címkét is. Nem állítja magáról, hogy MBT vagy Ryn vagy RollStep vagy bármelyik más ismert márka lenne. Vagy ilyen elven az MBT-n kívüli összes gördülőcipő mind az MBT hamisítványa? Inkább örüljünk neki, hogy egyre többen gyártanak ilyen cipőket, s kicsit lejjebb viszik a - szerintem - irreálisan magas árakat, és a választék is nagyobb lesz.)

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.05.20. 21:50:12

@noga:
Kedves Noga!
Köszönöm, hogy ezt megosztotta velünk. Én nem találtam túl kényelmesnek a kemény talpú Björndalt, de bízom benne, hogy Önnek sok öröme lesz az új papucsban.
Az mindenképpen jó hír, hogy egyre több cég kezdett el gördülő talpas terméket gyártani, nekem csak azzal van gondom, hogy sokan ezt úgy tették, hogy pusztán rajzoltak egy ívelt talpat a termékük alá. Azt semmilyen kutatás, vagy tanulmány nem előzte meg. Sokan citálják az MBT tanulmányait, de azok sem mondják ki kereken, hogy minden esetben jó az ívelt, instabil talp. Egyébként az MBT talpa szinte 360 fokban instabil, míg egy Björndal maximum előre és hátra billeg.
Ami a hamisítvány címkét illeti, lehet, hogy egy kicsit erős volt, de továbbra is fenntartom ezt a bejegyzésre. Pontosan a fent említettek miatt.
Tisztelettel,
dr. Székely András

noga 2011.05.22. 17:08:13

Kedves dr. Székely András!
Köszönöm válaszát. Tényleg nem kötekedésnek szántam, de a hamisítvány szó bármely értelmező szótár definíciója alapján azt jelenti, hogy "... eredeti gyanánt feltüntetett tárgy." Ezért írtam, hogy egy, az eredetitől teljesen eltérő márkanevű termék soha nem az eredeti "hamisítványa", hanem annak - esetenként lehet, hogy nagyon rossz minőségű, de mindenképp csak - "utánzata".
S valóban, a Björndal sokkal keményebb az MBT-nél, talán a Ryn-re hasonlít jobban, viszont egy helyben álláskor eddig elegendőnek találtam az egy irányú instabilitást, nem fájdult meg a derekam, s nekem pont erre volt szükségem.
Utcán továbbra is MBT-t hordok. Abban 100%-osan egyetértek Önnel, hogy biztosan nem mindenkinek jó az ívelt, instabil talp. Szerintem mindenkinek magának kell éreznie, hogy melyik cipő kényelmes, ill. konkrét ortopédiai elváltozások, izületi megbetegedések esetén érdemes mindenkinek a szakorvosával konzultálnia, hogy az adott konkrét problémára, betegségére jó-e egy bizonyos cipő vagy sem.
Üdvözlettel:
noga

vörösbor(de)minőségi 2011.06.06. 20:17:04

@dr. Székely András: sép ápsz-terméket megvásárolva örömmel értesitem,hogy már van olyan termékük ami nem otromba küllemű és a régi ugynevezett vastagabb talpu cipőkön kivül már vékonyabbakkal is beszálltak a piacra.ezt a forumot olvasva jutottam el odáig,hogy első gördülősként...nem biztos,hogy 50ezrest szeretnék-igy választottam ezt az árfekvésű cipőt.nem bántam meg -bár eddig a szkeptikusok táborába tartoztam-mig a lábamon nem volt.szó szerint a boltig sántikáltam és amint felvettem a gördülőt-magam sem hittem-nem sántitottam.beszűkült felső ugróizületi problémámra az eddigi legjobb választás.igy elsőre meg vagyok vele elégedve de tény,hogy 4 napos használat után most kezdem a járást okosan kitapasztalni,azt hiszem ehhez jó lett volna némi útmutatás..de igy is rendben van.gondolom egyre jobban megy majd a használata de nem ördöngősség azért.biztatok mindenkit,hogy nyugodtan vegye fel a gondolkodási listájára ezt a márkát is.árában megnyugtató,tudásában megbizható,minőségében ezt remélem szintén.ha még él a topik akkor reményeim szerint beszámolok majd a cipő megbizhatóságáról-egy szandál és egy cipő tulajdonosaként.a normál irásmódot nem engedte a blog használni ezért csak igy lazán kiejtés szerint:))))

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2011.06.06. 22:25:35

@vörösbor:
Kedves Vörösbor!
Örömmel olvastam levelét, és köszönöm, hogy megosztotta velünk tapasztalatait. Kérem, hogy amennyiben lehetséges írja meg tapasztalatait minél hamarabb, és küldjön fotót is.
További jó egészséget!
Tisztelettel,
dr. Székely András

vakri 2011.06.21. 12:12:23

Üdv Mindenkinek!
Bokasüllyedésem és csúnya lúdtalpam van, ezért egész életemben lúdtalpbetétet és betétes szandálokat viseltem, utoljára dr Batz cserélhető betéteset. Másfél éve vettem koreából egy utánzat gördülőtalpas cipőt, igaz lúdtalpbetéttel hordtam, de nagyon szeretem. Idén elhatároztam, hogy veszek egy gördülős szandált is. Mivel a Batz szandált imádom, a választásom egy Rollstep Aspenre esett. Múlt pénteken június 17-én vettem meg egy MBT szaküzletben. Már első felvételkor embertelenül feltörte a lábam ahol a két pánt találkozik és ott folyamatosan csipkedi össze a bőrömet. Egy kép erről: kephost.hu/kep/2011/06/szandi.jpg Ezt ideiglenes megoldásként egy vízhólyagtapasszal megoldottam. A másik problémám a bütykömmel van. Mivel soha nem hordtam se szűk, se magassarkú cipőt idáig problémát nem okozott, csak csúnya volt. Ebben a szandálban viszont rettenetes fáj a jobb bütyköm. Folyamatosan érzem, hogy, hogy szorítja, de nagyon, néha sírni tudnék. Mivel ez gyógyszandálnak van hirdetve éppen ezek ellen lett kifejlesztve, nem? Ezekkel a problémákkal van rá esélyem, hogy valaha is betörik a szandál (vagy az én lábam) vagy próbáljam visszavinni? Előre is köszönöm ha valakinek van ötlete és megosztja velem.
Üdvözlettel:
Varga Krisztina

pctomi 2011.09.21. 20:36:12

Tisztelt Doktor Úr!

2009 februárjában üzemi balesetben bokatörést szenvedtem, eltört a bal lábamon a szárkapocscsontom és a Volkmann háromszögből is letört egy darab, a bal lábam 90 fokkal kifordult jobbra (mint Charlie Chaplin). A baleset és a műtét(vasalás csavarozás) között 9 óra telt el, ami alatt beindult a csontszövet és a az ízületek artrózisa és a kötőszövetesedés. Lényeg az, hogy a bokamozgásom minden irányban jelentősen beszűkült és a lépések fájdalommal jártak 2011.09.15-ig. Mindent elkövettem, amit az orvosaim ajánlottak, gyógytornák, fizikoterápia, masszázs, gyógyfürdők, a TB által támogatott kórházi kezelések, de a sántítás és a fájdalom, bokadagadás és jelentős mozgás korlátozottság minden nap délutánra előjött, ami reggelre múlt el. Szedtem fájdalomcsillapítókat is, miután nem hatott népi gyógyszert(párolt gyümölcslevet) is. Többször voltam a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalban, míg végre ez év júniusában a hatóság visszamenőleg tartós egészségkárosodást állapított meg, melynek teljes összegét a gyógyulásom érdekében kívánok felhasználni, ami éppen elég 2 db gyógyhatású gördülő cipő vásárlására.
Itt volt a bökkenő, alaposan végigolvastam a forgalmazók honlapjait és a használók blog és fórum bejegyzéseit is, ami részben elkeserített, mert egy olyan felhasználót sem találtam, aki hasonló munkát végez ilyen cipőben megelégedetten, mert nekem nyílt terepen, kavicsos és földúton jó és rossz időben kell dolgoznom, amire ezek a drága cipők nemigen alkalmasak, a garanciális problémákkal kapcsolatos bejegyzéseket olvasva. Ezért is halogattam a cipő vásárlát a fenti időpontig. Előtte volt már rajtam MBT, RYN cipő próbaképpen,de mivel 2010 októberében még egy műtétem volt, addig nem mertem beruházni drága cipőre, amíg nem stabilizálódik az állapotom.Múlt hét csütörtökén már nem bírtam tovább,elhatároztam mindenképpen veszek egyet. Először felpróbáltam az Ön által nem nagyon ajánlott Skechers Shape-up utcai cipőjét, de megijedtem a gördülő rész puhaságától, féltem hogy a súlyomat (105 kg)nem bírja a cipő, elmentem MBT és Rollstep cipőt próbálni, de a választék hiánya miatt úgy döntöttem, hogy először inkább egy olcsóbb cipőt próbálok ki, mert ha mégsem jó, ne emésszen a lelkiismeret furdalás a kidobott pénz miatt. Végül visszatértem az első cipőhöz és további hosszabb próba után úgy döntöttem megveszem (23000 Ft, barna nubuk utcai), sőt már a boltból az új cipőn távoztam. Az én számomra egy csoda volt az eredmény (nem a márkát reklámozom, mert szerintem bármelyik ugyanezt az eredményt hozta volna az én esetemben). Nem fájt a lábam már az első órában sem és vezetés közben sem kellett a fájdalom miatt a helyét keresni. Sántítás nélkül tudok közlekedni, imádom a puha rugózást és azt, hogy mindig egyensúlyoznom kell (eddig is izegtem-mozogtam állás közben, de mindig a fájdalom miatt). Eddig sűrűbben botladoztam és nagy fájdalommal járt,de most már észre sem veszem a nehezebb terepet sem (természetesen odafigyelek hova és hogyan lépek), de a fájdalom már csak akkor jelentkezik, ha a cipőt leveszem és mezítláb , vagy papucsban közlekedem (sajnos a bokadagadás megmaradt). Mindenképpen arra fogok törekedni, hogy számomra a lehető legkényelmesebb gördülőcipőt vásároljak még (márka nem számít). Nem tudom, hogy működik (természetesen tisztában vagyok a mechanizmussal), de nekem azonnal hatott, mert elmúlt a lépésfájdalom, ami egy csoda. Csak a cipő bírja sokáig!

Nazo · http://literaty-nazo.blogspot.com/ 2012.02.28. 11:53:37

Kedves András és Kommentelők!
Tegnap vettem egy enquist express black cipőt. Munkámból kifolyólag sokat kell talpon lennem, de boka ízületi problémáim is vannak egy erős lúdtalp mellet. A normál cipőkben egész egyszerűen már menni sem tudok egy bizonyos gyaloglás után. Ezért ruháztam be ebbe a cipőbe. Utána olvasások után döntöttem a márka mellett. Fontos szempont volt az elfogadható ár, az egész napos viselet és hogy ne kelljen valami speciális állás, járás formát külön elsajátítani.
Valamint az is pozitív volt a számomra, hogy kutatási, fejlesztési dokumentumok mindenki előtt nyitva állnak. Nem csak mondják, hanem megtekinthető dokumentumok is vannak a háttérben.
Más jelenleg forgalomban lévő márkáknál nem találtam ilyet. Mondják persze, de nincs közzétéve. Miért?

Szubjektív ítélet az első napon és egy nappal később:
A cipőt felpróbálva és egy kis séta az üzletben, kényelmesnek tűnt. A bokámat meglepően jól tartotta. Az egyensúlyomból nem akart kibillenteni. Bevállaltam, megvettem. Rögtön utána egy-két elintézni valóm volt a városban, tehát elkezdtem benne járni. Kellemes volt az első órában, de később elkezdtek sajogni a boka csontjaim. Teszem hozzá, hogy a hozzászoktatásra a boltban felhívta az eladó a figyelmemet.
Másnap csak javult a helyzet, a sajgásaim elmúltak, nagyon kényelmesnek tűnik a gyaloglás benne. Remélem bejön.

A puding próbája az evés és ez az egy nap kevés, hogy normális ítéletet mondjak az enquist cipőmről. Később , hónapok múlva fog igazán kiderülni, hogy beváltotta e a hozzáfűzött reményeimet. Most bizakodó vagyok. Majd írok a tapasztalatomról.

brambi 2012.02.29. 08:22:02

Kedves Nazo! Fényképed alapján vhogy magas embernek és nagy lábúnak képzellek el magamban.. :-)
..épp ezért csodálkozom,hogy találtál enquist modellt a lábadra: a férjemnek nem volt jó a 43 méret,ami a legnagyobb ...
szóval azért tedd próbára a ryn cipőket is,mert valójában azok hatnak a legerősebben a lúdtalpra! Természetesen annak is vannak dokumentumai,sztem még a boltban el is kérheted...de ez nem annyira fontos (ha csak nem ellenőr vagy..:-)
Ha a kutatási dokumentumokra ilyen sokat adsz,akkor azt tényleg komolyan is kell venni: a te cipődtől a te problémádra sokkal jobb lenne akár a rollstepp (neki is van orvosi bizonyítványa!) akár a ryn is! (neki is van)

Szóval hajrá és érezd jól magad benne!

Nazo · http://literaty-nazo.blogspot.com/ 2012.03.04. 19:02:47

@brambi:
42-es cipő kellett.
Most erre ruháztam be, és idáig nagyon bejött ez a modell.
Sajna azért olyan "nagy lábon" nem élek, hogy minden fajtából vegyek kísérletképen.
Most enguist van, meg vagyok vele elégedve.

Néztem a rollstep-et, nekem túl magasnak és nehéznek tűnt, de ez lehet, hogy szubjektív, de azért ez sem elhanyagolható.
A ryn pedig objektíven drágább....és ahogy szakemberek olvasgattam nekem úgy tűnt, hogy inkább az enquist-et ajánlják.

Én is jó egészséget kívánok és örömet abban ami nektek bejött!

Huszarboy 2012.03.05. 20:43:45

Tisztelt Címzett és valamennyi Sorstárs!
A fiam nick neve alatt írok Önöknek. Segítséget szeretnék abban kérni, hogy vegyek-e és melyik gördülőtalpú cipőt? Sajnos a jobb lábam teljes haránt-süllyedéses, az ízületek szinte állandóan gyulladásosak ott, már többféle kezelést kaptam rá, rövid ideig enyhült csak.
Hosszú időre, jó megoldást kell találnom, hogy tudjak az unokák után futni,fájdalommentesen. Tovább fokozza a problémámat, hogy a jobb sarkamat 3-5 mm-el meg kellene emelni, hogy ne deformálódjon el a
bal csípőm, ami most már kissé sajog. A bal lábam kisebb mértékben harántsüllyedéses mint a jobb.
Az elmúlt egy évben jöttek rám ezek
a nyavalyák és mindenképpen el akarok kerülni mindenfajta műtétet.
Eddig a talpbetétekkel kísérleteztem.
Több szakember többfélét mondott,
van aki esküszik arra, hogy gördülő-
talpas cipőre van szükségem, van
aki azt mondja, hogy nem oldja meg a problémámat.
Jelenleg tanácstalan vagyok, szeretnék hinni abban, hogy a gördülőtalpas cipővel jobb lehet a helyzetem és, hogy semmiképpen nem romlik tovább! Segíthet-e ez a cipő a harántsüllyedésen, a sarokemelésen, hogy a csípő és későbbiekre nézve a térd se károsodjon?
Kérem, szíves válaszukat, hogy volt-e, van-e valaki hasonló helyzetben? Tapasztalt-e evvel kapcsolatban a gördülőtalpas cipőkre nézve jótékony hatást?
Lehet-e ezen evvel a cipővel segíteni,
vagy csak a speciális cipőbetétekkel?
A gördülőtalpasokba gyógybetét nem
használható, ezt mondták nekem.
Tud-e ennyi mindent korrigálni a speciális talp? Előre is köszönöm, ha valakinek tapasztalata, véleménye van, ami segíthet nekem!

Tisztelettel

A.F-né

brambi 2012.03.06. 11:08:45

@Huszarboy:

Kedves A.F-né!

Igazándiból szívesen adnék tanácsot,de nem igazándiból értem,hogy ha annyi szakember tanácsát sem fogadja meg,miért fogadná meg azt,amit itt hallhat???
Gondolom szakember alatt ortopéd szakorvosra teccet gondolni, nem a szomszédasszonyra!

Az én tanácsom: vegye meg a legolcsóbbat,amit talál,és használja pár napig: ha úgy érzi,jobb lett,akkor vegyen egy minőségi gördülő cipőt sok pénzért.
Ha nem tetszik akkor csak pár ezer forintot bukott,de előrébb lett a saját tapasztalatszerzéssel-a helyet,hogy csak beszélget róla.
Sok sikert !

Nazo · http://literaty-nazo.blogspot.com/ 2012.03.07. 20:39:17

@Huszarboy:
Nekem bejött a gördülőcipő, azon belül is az enquist. Ennek az az előnye, hogy nem igényel egy speciális járástecnika betanulást, de hozzászokás azért van.

Én is is azt hallottam, hogy nem mindenkinek jön be a gördülő talpas.

Azt hiszem a veszély abban van igazából ha valami olcsó kínai utánzatot vesz az ember, állítólag ezekkel csak ártani lehet.

Az olcsóbb kategória, de van mögötte minőség, 25-30 ezer körül, az Enquist, Rollstep, és scoll-t is láttam már.

Az MBT, Ryn ezek kétszerese többnyire.

Jó egészséget és jó döntést kívánok!

dr. Székely András · http://gordulocipo.blog.hu 2012.03.08. 22:48:26

@L.Nazo:
Kedves Zoli!
Örülök, hogy írt nekünk. Levelét külön bejegyzésbe foglaltam.
Kérem, tájékoztasson később is, és küldjön egy fotót is a cipőjéről!
Köszönettel,
dr. Székely András

Nyuszi70 2012.03.31. 12:25:40

Tisztelt Doktor Úr!
Kíváncsi lennék a véleményére, olvasgattam a cikkeit, de nem találtam semmilyen utalást a swissies gördülőcipőkre vonatkozóan. Az MBT boltban hívták fel a figyelmünket erre a gyerekeknek kialakított változatra, akkor vettünk is a bokasüllyedéses gyermekünk részére, és hihetetlen, de kb. egy év alatt a bokasüllyedése elmúlt (hogy ez a cipőnek tudható be vagy annak, hogy éve óta úszik és egyébként is változott volna, azt nem tudom). Azóta született egy kislányom, akinek még csúnyábban befelé állnak a talpai, de egy idős ortopédorvosnak amikor kértem a véleményét, egyértelműen elzárkózott a gördülőtalpas cipő használatától, azt mondta, hogy az felnőtteknek való, akinek fáj a dereka. (?) Ezek után még mindig gondolkodom azon, hogy rendeljek-e a kicsinek, neki 26-os méretben kell, ezért érdekelne a véleménye erről a cipőről. (A neten láttam az USA Pro és az Avia nevű termékeket is, erről is érdekelne, mit gondol.)
Válaszát előre is megköszönve, további jó munkát kívánok!!!

Toth K. 2016.03.21. 22:24:50

Walkmaxx magas szárú noi cipő

Nagyon megtetszett, a színe, fekete,stb...

NEM TUDTAM ELDÖNTENI, 37 vagy 38?

Az eladó váltig azt állította, hogy "az emberek általában egy számmal
NAGYOBBATvesznek".......

Ez nagyon dühitett, 37 -es a lábom, miért kell egy számmal nagyobbat vegyek?? ?????
Végül is, a 38 ast vettem meg, kicsit szorított a 37-es..nem tudtam az ujjaimat mozgatni benne....

Gyorsan levettem...,maradt a 38 as..
De!!!!

Otthon már, rájöttem, hogy vastag zokniban próbáltam ezeket a cipőket! !!!
Vékonyabb zokniban. ..mintha lötyögne a ..lábom...Viszont fazik vekonyban!!!!

A LÁBOM 37-es!!!

Van néhány gyártó, aki pl..37 labbelit kicsit nagyobbra csinál, nem a vevonek kell vívódmia, melyiket vegye, eggyel nagyobvat, mert "az emberek altalaban azt veszik"!!!!

Micsoda hülyeség...! !!!

Most itt áll, a dobozban....

Csere???

Van valakinek hasonlo tapasztalata????

+a gördülő...method..ezert kell nagyobbat venni????

Ahhhh....
süti beállítások módosítása